A Bitcoin-bányászok az AI felé fordulnak: új bevételi forrás a halving után?

-

A Core Scientific-hez hasonlóan több Bitcoin (BTC) bányász masszívan diverzifikálódik az AI (mesterséges intelligencia) irányába, hogy az áprilisi feleződés után növelje a bevételi forrásokat.

Az áprilisi BTC felező esemény 6,25 BTC-ről 3,125 BTC-re csökkentette a bányászok blokkjutalmát, ami a felére csökkentette a bevételeiket.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Június 5-én a Bitcoin-bányászok napi bevétele 30,05 millió dollár volt. Ez több, mint 70%-os csökkenést jelentett az áprilisi, 107 millió dolláros rekordhoz képest, amelyet az YCharts szerint a 2024-es felezési napon értek el.

bitcoin
Forrás: YCharts

A mesterséges intelligencia megoldja a Bitcoin-bányászok bevételi problémáit?

A CNBC nemrég megjelent jelentése szerint azonban a bányászok most a nagyobb jutalmak és a növekvő kereslet miatt az OpenAI sikeres ChatGPT AI modelljét követően az AI számításokra helyezik át a hangsúlyt.

A jelentés szerint a Bit Digital bevételeinek 27%-a származik a mesterséges intelligenciából. A Hut 8, egy másik BTC-bányász, és a Hive bevételük 6%-át, illetve 4%-át AI-ból szerezték.

A Core Scientific vezérigazgatója, Adam Sullivan szerint az AI-ra való áttérés segít majd létrehozni,

„diverzifikált üzleti modellt és kiszámíthatóbb pénzáramlást”.

Az AI diverzifikáció üdvözlendő megkönnyebbülés lehet a bányászok bejelentett kapitulációi miatt.

Egyes Bitcoin-bányászok kiszállnak?

Egy május közepén készült jelentés szerint a Bitcoin hálózati hashrátája jelentősen visszaesett, a lehetséges bányász-kapitulációk mellett a Bitcoin Hash Ribbons kiugró értékei közepette.

A Hash Ribbons a Bitcoin hashrate rövid és hosszú távú mozgóátlagait követi. A mérőszám kiugrása alacsony bányászati aktivitást vagy a kevésbé hatékony Bitcoin-bányászok kilépését jelzi.

A Hash Ribbons jel továbbra is fennállt, és a Capriole Investments kripto hedge fund a legutóbbi felvillanást „csábító Bitocin vételi jelként” emlegette.

‘A Hash Ribbons visszatért. A Hash Ribbons talán a legjobb hosszú távú Bitcoin-vásárlási jel, ami létezik, most a két héttel ezelőtt kezdődött jelenlegi bányászkapitulációval csábít minket”.

Emellett a Bitcoin bányászok tartaléka éves mélypontjára, 1,8 millió BTC-re esett. Ez az alacsony szint utoljára 14 évvel ezelőtt volt tapasztalható, és azt sugallta, hogy a bányászok kiürítik állományukat, valószínűleg OTC (over-the-counter) piacokon keresztül.

bitcoin
Forrás: CryptoQuant

A Hash Ribbons „vételi jelzését” talán alátámasztotta Willy Woo állítása is, miszerint az intézményi kereskedők „kockázatkerülők” voltak, és a vásárlás irányába fordultak.

Le kell másolnia a szakembereket, vagy meg kell várni a tartomány kitörését, hogy azonnal beugorjon?

Kövesd a Kriptoworld-öt a Google News-on

Olvastad már? Ismét hazudott a CNBC Elon Musk vállalkozásairól

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Toncoin (TON) árfolyam elemkedés 06.14.

Prémium Toncoin (TON) A Bitcoin árfolyamának csökkenése mellett, ami az altcoinok szektorának visszaeséséhez vezetett, bizonyos nagy teljesítményt nyújtók emelkednek az árral szemben. Ilyen teljesítményt nyújt a Toncoin (TON),...

A MicroStrategy bejelentette a 650 millió dolláros értékpapír visszaváltását

A MicroStrategy Incorporated a mai napon sajtóközleményben jelentette be, hogy teljes mértékben vissza kívánja váltani a 2025-ben esedékes, 650 millió dollár értékű, 0,750%-os, átváltható, elsőbbségi...

Az altcoinok dacolnak a medvés trendekkel 2024 júniusában: Bonk (BONK), Algotech (ALGT), és Oasis Network (ROSE)

Vendégbejegyzés A kriptopénzek világában, ahol a piaci hangulat gyorsan változhat, néhány kiválasztott altcoin ellenáll az iparágban uralkodó medvés trendeknek 2024 júniusában. Ezen ellenálló eszközök közül kiemelkedik a...

Már több az aktív cím a Telegram blokkláncán, mint az Ethereumon

A Telegram által fejlesztett The Open Network, a TON blokklánc ebben a hónapban folyamatosan felülmúlta az Ethereumot a napi aktív címek száma alapján. Rengeteg felhasználó, hatalmas...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!