A Bitcoin bálnák 10 nap alatt 100.000 BTC-t szedtek össze – És most?

-

Mivel a Bitcoin (BTC) ára olyan szinteket ért el, amelyek lelkesedést váltottak ki a piacon, egyes pénztárcák fokozott lelkesedést mutattak a felhalmozásukban.

Az ezeken a tárcákon megfigyelhető növekvő felhalmozásnak volt-e hatása a tulajdonosok számára?


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A Bitcoin bálnák felhalmozzák a tőkét

A Santiment Bitcoin-elosztási kínálatának elemzése az elmúlt hetekben figyelemre méltó felhalmozási tendenciát mutatott egyes bálnák körében.

A grafikonokat vizsgálva látható volt, hogy az 1000 és 10 000 BTC közötti BTC-t birtokló tárcák esetében a birtoklás növekedését tapasztalták, amely 24%-ról 25% fölé emelkedett.

Ez a növekvő tendencia január 22-e körül kezdődött, és a mai napig tart.

bitcoin
Forrás: Santiment

Az utóbbi tíz napban ezek a tárcák körülbelül 100 000 BTC-t halmoztak fel, ami körülbelül 5 milliárd dollárnak felel meg. Ez a felhalmozódás az elmúlt hónapok legjelentősebb trendjét jelentette ezekben a tárcákban.

Nevezetesen, ez a pénztárca-kategória mutatta a legmagasabb felhalmozódási trendet a többi bálnatárca között.

Az ezekből a tárcákból származó felhalmozás azt jelezte, hogy a Bitcoin árfolyama várhatóan meghaladja jelenlegi szintjét, ami bullish hangulatot jelez.


A Bitcoin-tulajdonosok összlétszámát elemezve

A Bitcoin-tulajdonosok teljes számának vizsgálata azt jelezte, hogy az utóbbi időben nem történt jelentős mozgás.

A Santiment mérőszáma a birtokosok számának enyhe csökkenését mutatta ki az elmúlt hetekben.

Az írás időpontjában a birtokosok száma körülbelül 52 millió volt. Ez azt sugallja, hogy bár az új tulajdonosok beáramlása korlátozott volt, a meglévő tulajdonosok aktívan szereztek további BTC-ket.

bitcoin
Forrás: Santiment

A BTC tartja az új árszintet

A Bitcoin napi grafikonjának elemzése azt mutatta, hogy az elmúlt két napban nem történt jelentős mozgás.

A figyelemre méltó emelkedő tendenciák hiánya ellenére az 51.000 dolláros árszint körül következetesen megőrizte az értékét.

Az írás időpontjában a BTC közel 52.000 dolláron kereskedett, ami kevesebb mint 1%-os emelkedést tükröz. Nevezetesen, minden mutató egy erős emelkedő futás irányába mutat.

Forrás: TradingView

Ezen írás időpontjában a Bitcoin Relative Strength Index (RSI) értéke 80 felett volt, ami erős bika trendre és túlvásárolt állapotra egyaránt utal.

Miközben az árfolyam korrekciója erről a szintről lehetséges, további felfelé irányuló mozgás lehetősége is fennáll.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


Ezenkívül a Moving Average Convergence Divergence (MACD) meghaladta a 2000-es szintet, ami a folyamatban lévő bikafutás erejét hangsúlyozza.

Ez az első alkalom hónapok óta, hogy ezek a mérőszámok meghaladták ezeket a konkrét pontokat.

Olvastad már? Felejtsd el a Cardano-t! Szakértők szerint a Scapesmania lesz a következő nagy kripto!

Kiemelt kép

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A rendőrség tudja, hogy nem csak a bűnözők használják a bitcoint

A Chainalysis csütörtökön tett közzé egy blogbejegyzést, amelyben bemutatták a bűnüldözés és a kriptopénzek kapcsolatáról szóló tanulmányuk eredményeit. A cég több, mint 800 közszolgálati alkalmazottat...

Bitcoin (BTC) árfolyam elemzés 06.22.

Prémium Bitcoin (BTC) A 65.000 dolláros támasz elvesztése után a Bitcoin (BTC) árfolyama most minden erejét latba vetve próbálja tartani a 64.000 dolláros támaszt. A token feletti eladási...

Solana (SOL) árfolyam elemzés 06.22.

Prémium Solana (SOL) A kriptopiacokon a negyedév izgalmas zárása felé tartanak, mivel a volatilitás csökkent. A bikák visszafogták magukat a szükséges vásárlási nyomás felhalmozásától, aminek köszönhetően a tokenek...

Olaszország fokozza a kritpopiaci ellenőrző képességét a MiCA rendelet miatt

Olaszország a kriptopiacok felügyeletének fokozását tervezi az Európai Unió kriptopiaci eszközök piacaira vonatkozó szabályozási keretének (MiCA) való megfelelés részeként. Az új szabályozás értelmében Olaszország fokozza a...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!