A Bitcoin átlépi a 70.000 dollárt az új ATH-ért

-

A világ legnagyobb kriptovalutája, a Bitcoin (BTC) stílszerűen áttörte a 70.000 dolláros szintet, napokkal azután, hogy megdöntötte korábbi történelmi csúcsát (ATH).

Sőt, a cikk írásakor új ATH-ra emelkedett, a BTC 71.230 dolláron kereskedik.

A Bitcoin 24 óra alatt 2.4%-os emelkedéssel, 7 nap alatt pedig 12%-os felértékelődéssel érte el legutóbbi ATH-ját.

bitcoin
Forrás: CoinGecko

A Bitcoin emelkedés folytatódik

A Bitcoin 2,4%-kal emelkedett az elmúlt 24 órás kereskedés során a CoinGecko szerint.

A keresett digitális eszköz 2024 eleje óta 67%-ot emelkedett, és úgy tűnt, hogy további felfelé emelkedésre van kilátás.

A történelmi emelkedés 3,87%-os növekedésre ösztönözte a Bitcoin Futures Open Interest (OI) 3,87%-os növekedését, aminek következtében a cikkírás idején 34 milliárd dollár fölé emelkedett.

Forrás: Coinglass

Kereslet>>>Kínálat

A Bitcoin felemelkedése a nemrégiben az Egyesült Államokban bevezetett spot ETF-ek szárnyaló keresletének köszönhető.

Március 8-án közel 223 millió dollár értékben vásároltak bitcoinokat a kibocsátók.

Ezzel a SoSo Value-tól származó adatok szerint a bevezetés napja óta a kumulatív nettó beáramlás 9,59 milliárd dollárra emelkedett.

Ezen írás időpontjában 55,5 milliárd dollár értékű bitcoin állt e spot ETF-ek mögött, ami a Bitcoin teljes kínálatának több mint 4%-át teszi ki.

Forrás: SoSo Value

Másrészt a hálózat átlagosan mindössze 45 millió dollárnyi Bitcoint termelt naponta, a Santiment adatai alapján.

Ez azt jelenti, hogy a kereslet körülbelül ötször nagyobb volt, mint a kínálat.

Forrás: Glassnode

A blokkok kibocsátása várhatóan tovább csökken a jövő havi feleződés során. Az erős kereslet mellett arra lehet számítani, hogy a Bitcoin felfelé szárnyalása folytatódik.

A tapasztalt befektetők kitartanak

Eközben a Bitcoin tőzsdei kínálata tovább zuhant. A Santiment adatainak elemzése szerint a teljes kínálat alig több mint 4%-a állt rendelkezésre a kereskedéshez a cikkírás idején.

Mindez a 100%-os hálózati nyereségesség ellenére történt.

Az alapvető tanulság az volt, hogy a hosszú távú tulajdonosok (LTH) egyelőre nem a nyereséget keresték, hanem inkább értékmegőrzőként használták a Bitcoint.

Forrás: Santiment

Olvastad már? A környezetbarát eTukTuk megkörnyékezte a 2 millió dolláros gyűjtési összeget

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A piaci szakértő, aki 2023-ban sikerre vitte a Solana-t, öt altcoint azonosított 55x potenciáljával

Vendégbejegyzés A piaci szakértő, aki korábban a Solana 2023-ban sikerre vitte, most öt új altcoint emel ki, amelyek jelentős növekedési potenciállal rendelkeznek. A jelenlegi, 2024-es bikafutamban...

3 millió dollárt sikerült visszaszereznie a Krakennek a Certikkel folytatott fiaskója után

Nick Percoco, a Kraken biztonsági főnöke megerősítette, hogy a kriptotőzsde visszaszerezte a számlájáról nemrég ellopott pénzösszegeket, amit egy sebezhetőséget követően veszített el. Június 20-án Percoco az...

Maximalizáld a hozamod: fedezd fel a mesterséges intelligencia előnyét az RCO Finance-szel

Vendégbejegyzés A jelenlegi AI hype közepette egy úttörő AI kriptokereskedési platform, a RCO Finance kihasználta az AI és a gépi tanulás (ML) erejét, hogy forradalmasítsa a...

Az amerikai részvények most még a bitcoinnál is jobb választásnak számítanak?

A bitcoin a második negyedévben alulteljesítette az amerikai részvényeket, és ez a tendencia a harmadik negyedévben is folytatódhat. Quinn Thompson, a Lekker Capital kripto fedezeti alap...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!