Gőzerővel fejlesztenek a bitcoin-bányászok

-

A 2022-ben kezdődött kriptotél számos bányászt ejtett ki a ringből, de most úgy tűnik, hogy az iparág nagy visszatérésének lehetünk a tanúi.

A Bloomberg egyik friss publikációjából az derül ki, hogy a bányászok rengeteg pénzt fordítottak az infrastruktúra fejlesztésére, nagy mennyiségű eszközt helyeznek üzembe, és minden eddiginél magasabbra emelték a hálózat teljesítményét.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A bányászok egyértelműen jól járnak a bitcoin áremelkedésével, és nincs ez másként most sem.

A januárban, a spot piaci bitcoin ETF-ek engedélyezése óta eltelt időben az árfolyam jelentős mértékben megnövekedett, és bőven meghaladta az akkori 45 ezer dollár körüli szintet.

Ez a trend ráadásul egybeesik egy fundamentális változással, hiszen idén áprilisban jön a bitcoin felezése, amely során a blokkokért járó jutalom a felére csökken, alaposan felkavarva a piaci kereslet-kínálati viszonyokat.

A bitcoin viszonylag gyorsan elérte az 55-60 ezer dolláros árfolyamot, a héten pedig ezeken is túllépve új rekordot állított be 70 ezer dollár fölött.

A cikk írásakor leheletnyivel olcsóbban cserél gazdát, de a piacon kétségtelenül az optimizmus az úr.

A TheMinerMag adataiból az derül ki, hogy a legnagyobb bányászvállalatok 2023 februárja óta 1 milliárd dollár értékű új eszközparkra adták le a megrendelést.

A legnagyobb összeget a CleanSpark és a Riot Platform költötte el, 473 millió, illetve 415 millió dollárt, így ők vezetik a képzeletbeli listát.

Az iparági fejlődéssel kapcsolatban Asher Genoot, a Hut8 ügyvezetője is megosztotta a nézeteit.

„Nagyon fontos szempont, hogy ki mekkora volumenben gondolkodik. Ha sok gépet rendelünk, sokkal olcsóbb árakat kapunk, jobb energiaárakat tudunk kialkudni, és a fejlesztési költségeinket is csökkenteni tudjuk. Ha nagy a teljesítmény, akkor a nagyobb jövedelmezőség miatt többet lehet fejlesztésre fordítani.”

A bitcoin-bányászok folyamatosan a lehető legolcsóbb áramot keresik, hiszen ezzel közvetlenül befolyásolhatják a saját nyereségességüket, mivel a bányászathoz rengeteg energia kell.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


Így nem csak a készülékek lesznek egyre hatékonyabbak és energiatakarékosabbak, de az iparág energiaigénye hatalmas motivációt jelent az energetikai fejlesztésekhez, a minél tisztább és olcsóbb energiaforrások feltárásához.


Olvastad már? Vajon a Bitcoin rallyja a következő 100 napban véget ér?

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Kombinált bitcoin- és etheralapot bocsátanának ki a Nasdaq-on – hírösszefoglaló

A Hashdex egy kombinált Bitcoin és Ether kriptoalap elindítását tervezi a Wall Streeten, miután az Egyesült Államokban zöld utat kapott a szabályozó hatóságoktól. Ugyanebben az időszakban...

Nem a kripto-ETF-eknek kedvez a Federal Reserve legújabb lépése

A Federal Reserve múlt heti álláspontja a jelek szerint csökkentette az intézményi befektetők piacokba vetett bizalmát, mivel a múlt héten az összes kriptotőzsdei tőzsdén kereskedett...

A SEC jóváhagyta az Ethereumot: Felkészülés az altcoin piaci fellendülésre

Vendégbejegyzés A SEC közelmúltbeli döntése újfent a figyelem középpontjába állította az egyik vezető kriptovalutát. A piaci szereplők kíváncsian várják, hogy ez a fejlemény hogyan befolyásolja a szélesebb...

Bajban a Trump token – eladásba kezdtek a bálnák

Egy jelentős mémcoin bálna, 3,7 millió dollár profitot könyvelhetett el, miután értékesítette MAGA (TRUMP) tokenjeit a jelenlegi piaci hullám közepette. A „0x52C0” azonosítóval jelölt bálnatárca az...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!