A Bitcoin ára újra tesztelné a 25 000 dollárt, ha…..

-

Az erős amerikai részvények és a gyengélkedő dollár általában a bitcoin árfolyamának fellendülését szolgálják – de a Silvergate az elefánt lett a porcelánboltba.

A Bitcoin a hétvégén is alacsonyan maradt, mivel a Silvergate banknál fennálló problémák nyomást gyakoroltak a piacra.

bitcoin
Forrás: TradingView

A rossz hírek visszatartják a Bitcoint

A Cointelegraph Markets Pro és a TradingView adatai szerint a BTC/USD március 4.-én 22.350 dollár körül mozgott.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

A párnak sikerült elkerülnie a további veszteségeket, miután a Silvergate körüli kezdeti sokk percek alatt 5%-ot törölt el a spot árfolyamából.

Az Egyesült Államok részvényei erős hetet zártak, a Bitcoin és az altcoinok nem tudták kihasználni azt, ami a kereskedők szerint normális esetben lehetőséget jelentene a növekedésre.

„A legtöbb globális részvényindex most magasabb csúcsokat produkált” – írta a népszerű kommentátor, Tedtalksmacro egy éjszakai update-jének egy részén.

„Ha nem lennének a silvergate félelmek, a BTC készen állna arra, hogy a jövő héten áttörje a 25.000 feletti csúcsokat”.

Forrás: TradingView

A Cointelegraph munkatársa, Michaël van de Poppe, az Eight kereskedési cég alapítója és vezérigazgatója remélte, hogy a Bitcoin visszatérése továbbra is megtörténhet.

„A Bitcoin 23.800 dollárról 22.300 dollárra esett, miközben a Nasdaq és az S&P erős emelkedést produkált. Idő kérdése, amíg a Bitcoin is felzárkózik” – mondta Twitter-követőinek.

Az amerikai dollár sikertelen próbálkozása, hogy magasabbra törjön, egy másik potenciális hátszelet biztosít a kriptó számára, de ez még mindig kihasználatlan, ahogy a heti kereskedés lezárult.

A Silvergate történelmi mélypontra süllyedt

A Silvergate március 3.-án leállította intézményi fiat elszámolási ágát, a Silvergate Exchange Network-öt, mivel megszaporodtak a csőddel kapcsolatos aggályok.

Miközben egyesek alternatívákat javasoltak a tőzsdék számára, mások sajnálták a bank bukását, és reménykedtek, hogy a helyzet javulni fog.

Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.

Nic Carter, a Bitcoin szószólója azt mondta, hogy „mindig is tisztelte a Silvergate-et, amiért nyíltan kriptopárti volt, amikor gyakorlatilag senki más nem volt az”.

„Szomorú látni a jelenlegi szorult helyzetüket, remélem, hogy túljutnak a végén” – tette hozzá.

A Silvergate Capital részvényei rekord mélyponton zárták a hetet, egy ponton 5 dollár alatt jegyezték őket.

Forrás: TradingView

A Bitcoin 2021-es történelmi csúcspontján 150 dollár felett jegyezték.

Olvastad már? Korrekció jöhet az ETH árfolyamában

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Ezért indította el a Tottenham a digitális szurkolói tokent

A Chiliz és a Socios a Tottenham Hotspur-rel együttműködve elindította a SPURS Fan Tokent, amely a sport világszintű ökoszisztémáját bővíti. A szurkolói elkötelezettség erősítése felé tett...

A PEPE 4.negyedéve ígéretesen indul, folytatódik-e a növekedés?

Aligha volt unalmas fejezet a Pepe (PEPE) békás témájú termék rövid történetében. A mémcoint szeszélyes árfolyam-ingadozásai, amelyek egy portfóliót megalapozhatnak vagy megtörhetnek, sok kriptopénz megfigyelő érdeklődését...

Jövő héten kezdődik az FTX tőzsde alapítóinak a büntetőpere

Sam Bankman-Fried, a becsődölt FTX tőzsde alapítója és ügyvezetője a jövő héten áll a bíróság elé. A vádak között csalás, összeesküvés, értékpapír-csalás, és pénzmosás is...

Miért érdemes odafigyelni az Arbitrumra?

Az Arbitrum nagyjából egy hete indította el a saját fejlesztési programját, egyfajta ösztöndíjat, és már most látszik a hálózati változásokból, hogy a kezdeményezés megfelelő útra...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!