Korrekció jöhet az ETH árfolyamában

-

Az ethertulajdonosok a közeledő Shanghai fork után 17,4 millió ETH-hoz juthatnak hozzá, és a piac egyelőre bizonytalan, hogy mi fog történni ennyi tokennel.

Az ETH árán is látszik, hogy a kereskedők nem tudják, mire számíthatnak márciusban.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

A bizonytalanság miatt az árfolyam jelenleg is az 1600-1700 dollár közötti sávban oldalaz, már két hete.

A tervek alapján a várva várt Shanghai verzió valamikor márciusban érkezhet meg a főhálózatra.

Semmi biztosat nem lehet mondani a jövőről, de számos elemző úgy véli, nagy áresés következhet majd z ETH árfolyamában.

Az új verzióban lehetővé válik az ETH2.0 okosszerződésében lekötött tokenek zárolásának a feloldása, így mindenki hozzájuthat a staking jutalomhoz, és a jelenleg hozzáférhetetlen etherhez.

A szerződés 2020 decemberében indult el, és azóta az Eterscan adatai alapján több, mint 17,4 millió tokent utaltak be rá, azaz a jelenlegi áron számolva körülbelül 28,35 milliárd dollárnyi kriptopénzt.

Ez most mind felszabadulhat. Emellett ráadásul az ETH árának az is gondot okoz, hogy áttörjön egy technikai ellenállási szintet.

Tavaly augusztus óta több alkalommal is megpróbált fölébe kerülni z 1650-1700 dolláros szintnek, egyelőre sikertelenül.

Minden egyes próbálkozás visszahúzódással folytatódott, mégpedig a hónapok óta tartó eső trendvonalig.

Ha az árfolyam tekintetében a történeti adatokat vesszük alapul, akkor a közeljövőben bekövetkezhet egy akár 25%-os visszahúzódás is, egészen az 1250 dolláros régióba.

Ha végre sikerülne áttörni az ellenállást, akkor pedig megindulhatna felfelé az ár, az elemzők szerint akár az 1925-2000 dolláros szintig.

Nem biztos, hogy sok ETH kerül a piacra

Vannak elemzők, akik szerint nem túlságosan nagy a valószínűsége az áresésnek.

2022 szeptembere óta nagymértékben csökkent a tőzsdék ether-készlete, ez pedig elméletben korlátozza az eladói nyomást, hiszen nincs mit eladni.

A Santiment elemzőcsapata szerint ráadásul más tényezők is jelen vannak.

eth

„A kriptóban megerősödött egy trend, főleg tavaly szeptembertől figyelhető ez meg, hogy egyre nagyobb arányban választják a felhasználók a saját tárolást, és kiveszik a kriptóikat a tőzsdékről. Ez különösen felgyorsult az FTX bedőlése után, és most a BTC és az ETH tőzsdei készlete is kevesebb, mint öt éve ilyenkor.”

A CryptoQuant szintén hasonló következtetésre jutott a lehetséges jövőbeni eladási hullámokat tekintve.

Különösen érdemes ezt figyelembe venni, ha a Shanghai fork után felszabaduló ethert sorsát akarja valaki megjósolni.

Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.

A lekötött ETH 60%-a, nagyjából 10,3 millió token mínuszban van. Az egyik legnagyobb staker, a Lido DAO esetében a veszteség mértéke átlagosan 24%, azaz nagyjából 1000 dollár.

„Általánosságban elmondható, hogy az eladási nyomás akkor jelentkezik, ha a tulajdonosok nagy profitot tudnak elérni. A lekötött ether esetén viszont egyáltalán nem ez a helyzet. A lekötött tokenek közül az, amelyen nyereséget tudnának realizálni a tulajdonosok, azok a kevesebb, mint egy éve lekötött tokenek, de jelentős mennyiségű profitot ezen sem lehet elérni.”

Olvastad már? 70 millió dollárnyi kriptopénzt adományoztak az ukrán kormánynak

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin számára látható akadályok

A Bitcoin világában egyre inkább felmerül egy probléma, amelynek súlyos következményei lehetnek a kriptovaluta jövőjére nézve. A híres Bitcoin elemző, Willy Woo, most figyelmeztet a BTC...

Maker (MKR) technikai elemzés 09.24.

Prémium Maker (MKR) A Maker (MKR) közelmúltbeli 27%-os helyreállítási nyereségét veszély fenyegeti, miután 1300 dolláron megingott. A nyereségek, amelyek az 1000 dollárról 1300 dollárra történő emelkedés után kerültek...

Az eToro készen áll az európai kriptoszolgáltatások biztosítására

Az eToro, a kereskedési és befektetési platform, a CySEC CASP (Crypto Asset Service Provider) jóváhagyását követően megérkezett Ciprusra. Amint 2024 decemberében hatályba lép az EU kriptoeszköz-piacokról...

Az FBI körözte a Wex kriptotőzsde társalapítóját

Az orosz kriptovaluta világ ismét reflektorfényben van, miután Aleksey Bilyuchenko, a Wex kriptotőzsde egyik alapítója, a BTC-e tőzsde örököse, csak néhány év börtönt kapott. A...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!