Bybit felfüggeszti az USD be- és kifizetési szolgáltatásait

-

A Bybit kriptovaluta tőzsde bejelentette, hogy ideiglenesen felfüggesztette a banki átutalással történő USD be- és kifizetési szolgáltatásait.

A döntést azért hozták meg, mert a bankja, a Silvergate Bank technikai problémákat tapasztalt a fizetési feldolgozójával.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

A Bybit által a banki átutalással történő USD-fizetések felfüggesztése egy olyan időszakban történik, amikor a kriptopénz-tőzsdékkel kapcsolatos szabályozási ellenőrzés globálisan egyre fokozódik.

Számos ország szigorította a kriptopénz-kereskedelemmel kapcsolatos szabályozását, különös tekintettel a kriptopénzek tiltott tevékenységekben való felhasználására.

Az Egyesült Államokban az Értékpapír- és Tőzsdebizottság (SEC) szorosan figyelemmel kíséri a kriptopénz-tőzsdéket, míg az Árutőzsdei határidős kereskedési bizottság (CFTC) a kriptopénzek terén elkövetett csalások és piaci manipulációk ellen lép fel.

A Bybit döntése, hogy felfüggeszti az USD-kifizetéseket, a szabályozási kockázatok mérséklésére és a fejlődő szabályozásoknak való megfelelés biztosítására irányuló lépésnek tekinthető.

Az USD szolgáltatások ideiglenes felfüggesztése

A Bybit 2023. március 2-án tett bejelentése szerint a felfüggesztés oka, hogy banki partnere, a Silvergate Bank technikai problémákat tapasztalt a fizetési feldolgozójával.

A Bybit megnyugtatta felhasználóit, hogy minden pénzeszköz biztonságban van, és a felfüggesztés csak ideiglenes.

A kriptovaluta tőzsde kijelentette, hogy szorosan együttműködik a Silvergate Bankkal a technikai nehézségek megoldása és az USD szolgáltatások mielőbbi visszaállítása érdekében.

A Bybit azon felhasználóinak, akik USD-befizetéseket vagy kifizetéseket szeretnének végrehajtani, más fizetési lehetőségeket, például kriptovalutákat vagy stabilcoinokat kell használniuk.

Az USD szolgáltatások ideiglenes felfüggesztése nem érinti a kriptovaluták kereskedését a platformon.

A Bybit azt tanácsolta a felhasználóinak, hogy figyeljék a közösségi média csatornáit, hogy megtudják, mikor lesznek újra elérhetőek az USD szolgáltatások.

A kriptopénz tőzsde elnézést kért a felfüggesztés okozta kellemetlenségekért, és megköszönte a felhasználók megértését.

Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.

A Bybit tőzsde

A Bybit egy kriptopénz tőzsde, amelyet 2018-ban alapítottak. Számos kriptovaluta, köztük Bitcoin, Ethereum és Ripple kereskedését kínálja.

A tőzsde népszerűsége megugrott a felhasználóbarát felületének és annak köszönhetően, hogy lehetővé teszi a felhasználók számára a tőkeáttétellel való kereskedést.

A Bybit ráadásul aktívan bővíti szolgáltatásait, többek között fiat valuta be- és kifizetésekkel.

A tőzsde partnerségre lépett a Silvergate Bankkal, egy vezető pénzügyi intézménnyel, amely banki szolgáltatásokat nyújt a digitális valutaágazat számára.

A Bybit kijelentette, hogy komolyan veszi a felhasználók pénzeszközeinek biztonságát és védelmét, és különböző intézkedéseket vezetett be a védelmük biztosítása érdekében.

A tőzsde független biztonsági auditokon is átesett, hogy biztosítsa a platform biztonságát.

Olvastad már? Binance tervet eszelt ki a kripto átverések kivédésére

Kiemelt kép: Dau Tu Kiem Tien

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Soha nem látott XRP árnövekedést jöhet?

Cameron Fous neves kriptoblogger és kereskedő nemrég merész jóslatot tett az XRP jövőjével kapcsolatban. Fous a Twitteren osztotta meg meglátásait, és azt állította, hogy az XRP...

Bitcoin: A shortolokat nem hatotta meg a piaci zűrzavar

Az amerikai szabályozó hatóságok intézkedései által kiváltott folyamatos piaci zűrzavar jelentősen befolyásolta a Bitcoin (BTC) és más altcoinok teljesítményét, a FUD pedig a mindennapok rendjévé...

A DeFi tokenek birtokosainak óvatosnak kell lenniük

A legfrissebb adatok szerint aggodalomra ad okot, hogy a népszerű DeFi tokenek, mint az Uniswap (UNI), Curve (CRV) és SushiSwap (SUSHI) nem mutatnak jelentős árnövekedést. Vajon...

Bitcoin technikai elemzés 06.09.

Prémium Bitcoin A pénteki kereskedés során a Bitcoin 26.500 dollár körül ingadozott, miután a 26 200 dolláros szint körül támaszt szerzett. A négyórás grafikonon a Bitcoin jelenleg a...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!