A Bitcoin ára nem fog 32.000 dollár alá esni a feleződés előtt

-

A PlanB piac ciklusmodellje szerint a Bitcoin egy bika előtti piacon van, és a feleződés után egy „teljes értékű” bikapiac felé tart.

PlanB, a bitcoin stock-to-flow (S2F) modelljének megalkotója azt jósolta, hogy a BTC ára a 2024-es felező eseményig a 32.000 dolláros határ felett marad.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Egy Twitter-bejegyzés szerint a PlanB úgy véli, hogy a vezető digitális eszköz árfolyama a 32.000 és 64.000 dollár közötti tartományban marad, miközben a következő feleződésig a bikapiac előtti szakaszon lavírozik.

Az S2F modellt használja a bitcoin árfolyamának nyomon követésére a bitcoin szűkössége alapján.

Az árfolyam a feleződésig 32.000 dollár feletti szinten marad

A Bitcoin feleződés egy olyan esemény, amely négyévente vagy 210.000 blokk után felére csökkenti a BTC előállítási és bányászati jutalmát.

A mechanizmus növeli az eszköz szűkösségét, ezáltal növeli az értékét.

A negyedik feleződés várhatóan 2024 áprilisában következik be, amely 50%-kal, 3,125 BTC-re csökkenti az egyes blokkokért járó bányászjutalmat.

Történelmileg a BTC minden felezési esemény után bikapiaci üzemmódba vált.

PlanB piaci ciklusmodellje szerint az eszköz jelenleg a bikapiac előtti szakaszban van, és a feleződés után egy „teljes bikapiac” felé tart, hacsak a szabályozó hatóságok nem hagyják jóvá a spot Bitcoin tőzsdén kereskedett alapokat (ETF) a tervezettnél korábban.

PlanB tweetje válasz volt egy megjegyzésre, miszerint a kriptoközösség tagjai a pre-bull szezonban 29.000 dolláron vásárolhatnak némi BTC-t.

Mivel a BTC jelenleg a CoinMarketCap adatai szerint 37.000 dollár körül mozog, még nem tudni, hogy PlanB előrejelzései helytállóak lesznek-e, vagy a piaci dinamika lefelé nyomja az eszköz árát.

100.000 dollárról 60.000 dollárra

PlanB legutóbbi előrejelzése egybevág az általa áprilisban felvázolt forgatókönyvvel.

A feltételezhetően korábbi holland intézményi kereskedő szerint a BTC 60.000 dollár körül fog kereskedni, hogy a következő feleződés után tovább szárnyaljon.

Azonban az előrejelzés nem egyezik a 2022 februárjában készített elemzésével.

PlanB azt állította, hogy a BTC 2023 végére 100.000 dollárra fog emelkedni az S2F modell és a logaritmikus regresszió szerint.

A BTC 40.000 dollár alatti árfolyamával a PlanB előrejelzése pontatlannak tekinthető, a korábbi, 2021-es és 2022-es téves előrejelzések után.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


Meglepetés érheti a piacot, és a BTC soha nem látott magasságokba szökhet.

Mindeközben a PlanB az év elején azt jósolta, hogy a BTC 2025-re elérheti az 1 millió dollárt.

Olvastad már? Az Ethereum (ETH) érdekes változást tapasztal

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Solana (SOL) technikai elemzés 05.23.

Prémium Solana (SOL) A Solana (SOL) esetében megugrott a non-fungible token kereskedési volumene. Egy friss jelentésből kiderült, hogy a Solana-alapú NFT volumene 30%-kal nőtt a megjelenést megelőző 24...

3 altcoin, amely megnyerheti az ETH ETF jóváhagyása által indított bikafutamot

Vendégbejegyzés A piac felhevülésével az ETH tőzsdén kereskedett alap (ETF) lehetséges jóváhagyása pozitív hullámokat indított el a kriptoterületen. Az új fejlemény kibontakozásával több kriptovaluta is készen áll...

A Bybit vezérigazgatója tagadja a fizetésképtelenségi pletykákat

Ben Zhou, a Bybit vezérigazgatója az X-en foglalkozott a fizetésképtelenségről szóló pletykákkal, megerősítve azok alaptalanságát és bizonyítékot szolgáltatva a tartalékokról. A Bybit tőzsde vezérigazgatója, reagált a...

Az Axie Infinity (AXS) kitörése hamarosan bekövetkezik

Az Axie Infinity (AXS), a gyorsan növekvő, számos nosztalgikus játékkal foglalkozó virtuális világ, közeledik a bikás kitörés fordulópontjához. A közepes kapitalizációjú altcoin, melynek fully diluted értékelése...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!