A Bitcoin ára eléri a 70.000 dollárt, amint BTC ETF vásárlása megugrik

-

Az elemzők szerint a Bitcoin árfolyama új csúcsok felé tart most, hogy a közelmúltbeli konszolidációs szakasz véget ért.

A Bitcoin árfolyam a hőn áhított 70.000 dolláros szintre emelkedett, a spot vásárlások és a spot BTC tőzsdén kereskedett alapok (ETF) vásárlása befektetéseinek megugrása érezhető.

A kriptopénz közösség pedig azon tűnődik, hogy a bikapiac még csak most kezdődik vagy már közeledik a csúcsához.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A Bitcoin grafikonjai és a spot ETF-aktivitás rávilágít a trendfordulóra

ELI5 of TLDR” analitikus szerint a láncban lévő indikátorok többsége egy kezdődő bikapiacra utal, annak ellenére, hogy néhányan tetőző mintákat jeleznek.

A közelmúltban a 60.000 dollár közelében lévő támasz megugrása fokozott érdeklődést váltott ki, a Farside Investors a múlt héten mintegy 950 millió dolláros beáramlásról számolt be, amire március óta nem volt példa.

bitcoin
Forrás: TradingView

Amennyiben ez a tendencia folytatódik, a BTC potenciálisan meghaladhatja a várakozásokat.

A BTC jelenleg néhány száz dollárral a 70.000 dolláron belül kereskedik, a 20 napos EMA 64.371 dollárnál van, és a pozitív RSI azt jelzi, hogy a felfelé irányuló kitörés valószínűbb.

A 68.000 dolláros ellenállás leküzdése azt sugallja, hogy a BTC árfolyama a 73.777 dollár felé veszi az irányt, bár ez a szint erős medvés reakciót válthat ki.

Fordítva, a mozgóátlagok alá való áttörés medvés lejtmenetet jelezhet, ami 59.600 és 56.552 dollárig történő potenciális esést jelenthet.

A változó amerikai monetáris politika fellendíti a Bitcoin árfolyamát

A tágabb gazdasági kontextusban a Bitcoin 51%-os éves emelkedése tükrözi a befektetők várakozását az amerikai monetáris terjeszkedésre, amelynek köszönhetően az M2 monetáris bázis 2024 áprilisában meghaladta a 21,0 billió dollárt.

Forrás: Fed

A forgalomban lévő pénzmennyiség ilyen mértékű növekedése a vállalatok és a magánszemélyek kiadási visszafogottságának időszaka ellenére növekvő inflációs nyomásra utal.

A Federal Reserve stratégiája az infláció kezelésére és a recesszió elkerülésére hatással lehet a likviditásra és következésképpen az olyan ritka eszközök vonzerejére, mint a Bitcoin.

A devizatartalékok 7 éves mélyponton vannak, miközben a Bitcoin közelít az eddigi csúcshoz

A bikás hangulatot tetézi, hogy a tőzsdei BTC-tartalékok hétéves mélypontra zuhantak, a CryptoQuant adatai szerint május 19-én mindössze 1.918.417 BTC állt rendelkezésre a főbb kereskedési platformokon, ami jelentős csökkenés az előző évhez képest.

bitcoin
Forrás: CryptoQuant

E szűkösség, párosulva a közelmúltban lezajlott felezési eseménnyel, amely megfelezte a bányászok potenciális új kínálatát, a Bitcoinra vonatkozó medvés hozzáállást egyre kevésbé lehet megindokolni.

Kövesd a Kriptoworld-öt a Google News-on

Olvastad már? Mikor ér véget a Bitcoin bull run?

Forrás

Kiemelt kép

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A vicces Sealana ICO-ja hamarosan kiteszi a STOP táblát

A Solana napjainkra a mém érmék blokkláncává vált, és már számos sikertörténetet nézhetett végig közvetlenül az első sorból. Az idei, 2024-es év különösen eseménydús a...

A Binance együttműködik a makaói igazságszolgáltatással a bűnüldözés megerősítése érdekében

A Binance, az egyik vezető kriptovaluta-tőzsde, összefogott a makaói igazságszolgáltatással, hogy úttörő szerepet vállaljon egy személyes bűnüldözési képzési programban, ami jelentős mérföldkő a bűnüldöző szervekkel...

A szakértők fogadásokat kötnek a mémcoin rallyra a jelenlegi mélypont után: Melyik emelkedik először?

Vendégbejegyzés A mémcoinok a közelmúltban figyelemre méltó zuhanást éltek át, ami felkeltette az elemzők és a kereskedők érdeklődését. A piaci feltételek 2024-ben bikás trendnek kedveznek, a szakértők...

John Bollinger megtörte a csendet a Bitcoin áráról

A Bitcoin árfolyama az egekbe? John Bollinger feltárja a legfontosabb piaci meglátásait. John Bollinger, pénzügyi elemző és a Bollinger-szalagok megalkotója nemrég megosztotta gondolatait a Bitcoin (BTC)...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!