Mikor ér véget a Bitcoin bull run?

-

A Bitcoin 65.000 dollárra emelkedése reményt adott az instabil kriptopiacoknak. A Bitcoin visszatérését követően egyes altcoinok 10%-20%-kal megugrottak, így a befektetők kíváncsiak, hogy ez vajon a kripto bikafutás újraindulását jelzi-e?

A Bitcoin elmúlt évtizedes árfolyamtörténetét a medve- és bikapiacok váltakozó időszakai határozták meg.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Általában a bikapiacok a Bitcoin feleződéseit követően indulnak be, míg az egyes feleződéseket megelőző két év általában medvepiacok.

A Bitcoin bikaciklusainak elemzése

A jelenlegi forgatókönyv szerint a kriptoelemzők, mint Ted Pillows, azt vizsgálják, hogy a Bitcoin piaci tőkeértéke hogyan viszonyul a realizált tőkeértékhez, hogy megértsék, hol tartunk a jelenlegi bikaciklusban.

bitcoin
Forrás: X

A piaci kapitalizáció az összes Bitcoin teljes értékét mutatja, míg a realizált kapitalizáció azt veszi figyelembe, hogy mikor mozgatták utoljára az érméket, így jobb képet kaphatunk a Bitcoin valódi értékéről.

Megjegyezte továbbá, hogy a piaci sapka gyorsabban nő, mint a realizált sapka, ami rávilágít egy olyan tendenciára, amely jellemzően a bikaciklusokhoz kapcsolódik.

Ez arra enged következtetni, hogy a spekulatív kereslet és a befektetői bizalom a Bitcoin piaci értékét az alapvető értékénél magasabbra emeli.

A TedPillows párhuzamot vonva a korábbi, 2013-14-es, 2016-17-es és 2020-21-es bikaciklusokkal, amelyek hasonló tendenciákat mutattak, azt sugallja, hogy a jelenlegi bikaciklus hasonló pályát követhet.

Az elemzés alapján azt jósolja, hogy a jelenlegi bikaciklus 2025 áprilisában zárulhat le.

A kriptoelemzők meglátásai a következő bikafutásról

Az elemzés arra utal, hogy a befektetőknek még bőven van idejük – körülbelül 11 hónap -, hogy kihasználják a Bitcoin felfelé ívelő lendületét, és jelentős nyereséget érjenek el a bikaciklus vége előtt.

Ehhez hasonlóan Ki Young Ju, a CryptoQuant vezérigazgatója szerint a Bitcoin jelenleg a bikaciklus felénél tart.

bitcoin
Forrás: X

Megfigyelése szerint a Bitcoin tényleges piaci tőkeértéke gyorsabban növekszik, mint a realizált tőkeértéke, ami általában körülbelül két évig tart.

Ennek a mintázatnak az alapján azt jósolja, hogy a jelenlegi bikafutás valószínűleg a következő 11 hónapon belül lezárul.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


Fontos azonban megjegyezni, hogy bár a történelmi minták értékes betekintést nyújthatnak, a piaci dinamika mindig változhat, és a múltbeli teljesítmény nem garantálja a jövőbeli eredményeket.

A Bitcoin árfolyamának elemzése

Időközben a Bitcoin árfolyama 65.000 dollárnál talált támaszt, az elemzők pedig egy mélyebb korrekció lehetőségét vitatják.

Miközben egyesek, mint például Yoddha, optimisták a Bitcoin erejét illetően, és csak egy kisebb korrekcióra számítanak, mások, mint például Dr. Martin Hiesboeck, hosszú távon továbbra is optimista maradnak.

Forrás: X

A Rekt Capital kriptoelemzője szerint bár valószínűsíthető egy rövid távú korrekció vagy mélypont a Bitcoin esetében, az általános csökkenő trendnek vége lehet, és fennáll a lehetősége annak, hogy a BTC 67.000 dollár fölé terjeszti nyereségét, és eléri a 70.000 dollárt.

Kövesd a Kriptoworld-öt a Google News-on

Olvastad már? A 5thScape előértékesítése hamarosan megérinti a 6 millió dollárt

Kiemelt kép

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

13 éve nem volt ilyen alacsony a bitcoin velocityje, de mit jelent mindez?

A bitcoin forgalma 13 éve a legalacsonyabb szintre esett, ami arra utal, hogy ma már inkább „digitális aranynak” tekintik, mint elektronikus készpénznek. Az aktuális on-chain adatok...

A kriptokereskedő, aki 2000 dollárból 20 millió dollárt csinált, megjósolja a következő 1000-szeres befutót

Vendégbejegyzés Egy ismert kriptokereskedő, aki 2000 dollárból 20 millió dollárt csinált a 2021-es bikapiacokon történő előértékesítő befektetéseiből, hatalmas FOMO-t és aranylázra készteti a bálnák és az...

Dogecoin (DOGE) árfolyam elemzés 06.14.

Prémium Dogecoin (DOGE) A bikák és a medvék gyakori időközönként megmutatják dominanciájukat, és ennek eredményeként a legtöbb token értéke egy előre meghatározott tartományon belül mozog. Mindeközben némi pozitív...

A DTX Exchange, az Injective és a Fetch AI a piac élére áll, és bikás technikai adatokat mutatnak

Vendégbejegyzés Az AI-piac iránti növekvő optimizmussal számos vezető kriptopénz visszapattant a kulcsfontosságú árszintekre, és bikaerős növekedés előtt áll. Az AI-szektor vezető erősödői közé tartozik a Fetch.ai...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!