A Bitcoin a 35.000 dolláros határral kacérkodik

-

A Bitcoin (BTC) az elmúlt időszakban a 35.000 dolláros határral flörtölt, ami azt jelzi, hogy a bikák és a medvék között ádáz küzdelem folyik a kulcsfontosságú szinten.

Az IntoTheBlock on-chain elemző cég szerint a múlt héten kétszer is áttörték a szintet.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Bár a BTC a cikk írásakor kissé alacsonyabb szinten kereskedett, a nagy áttörés kilátását bizonyos bikás on-chain jelzések erősítették.

A Bitcoin a nyereség állapotában

Az IntoTheBlock szerint a BTC-tulajdonosok több mint 78%-a profitot realizált a vásárlásaiból.

Ez az állítás a Glassnode népszerű NUPL indikátorának vizsgálata után vált értelmessé.

Jellemzően a nulla feletti értékek a nettó nyereség állapotát jelzik. Ráadásul a számok azt sugallták, hogy a piaci hangulat az optimizmus felé billen.

Forrás: Glassnode
bitcoin

A piaci nyereségesség értékelésének másik módja a Spent Output Profit Ratio (SOPR) vizsgálata volt.

Megjegyzendő, hogy az NUPL-től eltérően, amely a fel nem használt kínálatot követi, az SOPR a ténylegesen a láncon mozgó érméket vizsgálja.

Az SOPR mutató magasabbra tendált, ami arra utal, hogy az érméket átlagosan nyereséggel adták el.

Ráadásul ez úgy tűnt, mintha a likvid kínálat növekedésének lehetősége lenne a közeljövőben, ami sok leendő vásárló számára esélyt jelentett arra, hogy BTC-t szerezzenek.

Forrás: Glassnode

A bikák örülnek a láncon belüli jeleknek

Tovább ásva a 35.000 dolláros határ jelentőségét, az IntoTheBlock megemlítette, hogy akár 1,94 millió cím is vásárolt BTC-t ezen a szinten.

Ha a király érme stabilan képes maradni, a bikák „hatalmas győzelmet” arathattak volna – jegyezte meg az elemző cég.

Forrás: IntoTheBlock

A technikai elemzésen is bikás tendenciákat véltek felfedezni. A népszerű on-chain nyomozó, Will Clemente megosztotta az X közösségi platformon a Relative Strength Indicator (RSI) értelmezését.

Elmondása szerint pozitív jelzést bocsátott ki, és az erő visszatérését jelezte a piacra.

A Hyblock Capital szerint a bitcoin-tulajdonosok mohóvá váltak, ami azt jelenti, hogy kedvet kaptak a további vásárláshoz. Jellemzően az index azt feltételezte, hogy a kapzsiság rövid távon növeli az eszközértékeket.


Olvastad már? A legjobb kriptók, hogy szabályozzák a bikafutást – Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH), Solana (SOL), Chainlink (LINK), Dogecoin (DOGE)

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Cardano (ADA) technikai elemzés 11.28.

Prémium Cardano (ADA) A Cardano (ADA) 0,40 dollár felett kell zárnia ahhoz, hogy tartósan 0,46 dollárig emelkedjen. A Cardano (ADA) jelenleg egy nagyon fontos keresleti zónán belül mozog,...

3 kripto robbanni fog, miután az Ethereum ETF jóváhagyást kap – Dogecoin (DOGE), Cardano (ADA) és Solana (SOL)

Vendégbejegyzés A kriptopénzek piaca, amely jelenleg 1,41 billió dollár kapitalizációval rendelkezik, egy egyedülálló fázist él át, amelyet az altcoinok visszaesése jellemez. Mindezek ellenére van remény egy esetleges...

Kiyosaki: most kell bitcoint venni, amíg nem késő!

Robert Kiyosaki ismételten az alternatív befektetési eszközöket szorgalmazza, beleértve az aranyat, az ezüstöt, és a Bitcoint, miközben óva int a hagyományos fiat pénzrendszertől. Kiyosaki, a...

Svédországban újabb bitcoin-bányát nyit a Hive

A Hive Digital Technologies, a kriptopénzbányászat területén működő vállalat, Svédországban bővíti globális jelenlétét. A cég nemrégiben bejelentette, hogy területi szerződést kötött a svédországi Bodenben található egy...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!