A Binance újra megnyitja kapuit Belgiumban

-

A Binance (BNB) három hónapos szünet után újraindította tőzsdei szolgáltatásait a belgiumi felhasználók számára.

Ez a lépés azt követően történt, hogy a belga Financial Services and Markets Authority (FSMA) a pénzmosás és a terrorizmus finanszírozása elleni törvények megsértésére hivatkozva felszólította a Binance-t, hogy szüntessen be minden kriptopénzzel kapcsolatos szolgáltatást az országban.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A Binance a belga felhasználókat átirányította a lengyelországi bejegyzett részlegéhez, a Binance Poland sp. z o.o.-hoz, hogy továbbra is kiszolgálja őket.

A tőzsde nem hozta nyilvánosságra azokat a konkrét változtatásokat, amelyek lehetővé tették a szolgáltatások újraindítását.

A Binance igyekezett megfelelni a globális szinten változó szabályozási keretrendszereknek.

Ez magában foglalja az Európai Unió közelgő, 2024 júniusában hatályba lépő Markets in Crypto-Assets (MiCA) jogszabályát.

„A belga lakosok új regisztrációit ismét szívesen látjuk a platformunkon” – erősítette meg a Binance egy szeptember 25-i bejegyzésben az X-en (korábban Twitter).

A Binance ismét nyitva áll a belgák előtt

A belga Financial Services and Markets Authority június 23-án utasította a Binance-t, hogy állítsa le a kriptopénzzel kapcsolatos szolgáltatásait.

A szabályozó hatóság azt állította, hogy a Binance kriptoszolgáltatásokat kínált „az Európai Gazdasági Térséghez nem tartozó országokból”.

A Binance ezután a belga szabályozásoknak való megfelelés érdekében szükséges változtatásokon dolgozott, bár a változtatások konkrét részleteit nem hozták nyilvánosságra a mostani bejelentésben.

A tőzsde megjegyezte, hogy a különféle Binance termékek és szolgáltatások elérhetőek lesznek a belga felhasználók számára, akik elfogadták az új felhasználási feltételeket.

Európában a Binance jelezte azon szándékát, hogy 2024 júniusáig törli a stablecoinok európai piacra vonatkozó listáját, az Európai Unió kriptoeszközök piacaira vonatkozó, ugyanekkor hatályba lépő MiCA (Markets in Crypto-Assets) jogszabályra való felkészülés részeként.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


Eközben az Egyesült Államokban a Binance.US, a Binance amerikai ága vezetői távozások hullámát élte át.

Ez néhány iparági megfigyelőket arra késztetett, hogy a vállalaton belüli potenciális belső kihívásokról spekuláljanak.

A Binance vezérigazgatója, Changpeng „CZ” Zhao azonban többször is cáfolta ezeket a pletykákat.

Olvastad már? 200 millió dollárt vittek el a hekkerek a Mixin Network hálózatáról

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Miért téved a SEC a kriptovaluták értékpapírként való osztályozásában?

Charles Hoskinson, a Cardano (ADA) társalapítója azzal érvelt, hogy a szabályozókat nem szabad megvakítani a maximalista állításokkal, miszerint a Bitcoin és az Ethereum nem értékpapírok. Az...

Vitalik Buterin: A mesterséges intelligencia komoly fenyegetést jelent

Az Ethereum társalapítója, Vitalik Buterin figyelmeztetést adott ki az emberi intelligenciát felülmúló és a földön uralkodó fajjá váló szuperfejlett mesterséges intelligencia (AI) lehetséges veszélyeire. Az Ethereum...

Az FTX népszerűsítéséért beperelik a sportligákat

Most egész sportligák néznek szembe perrel, amiért a szurkolóik számára látható FTX promóciókat mutattak be. Mindez azután történt, hogy az FTX befektetői a tőzsde összeomlását...

Cardano (ADA) technikai elemzés 11.28.

Prémium Cardano (ADA) A Cardano (ADA) 0,40 dollár felett kell zárnia ahhoz, hogy tartósan 0,46 dollárig emelkedjen. A Cardano (ADA) jelenleg egy nagyon fontos keresleti zónán belül mozog,...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!