200 millió dollárt vittek el a hekkerek a Mixin Network hálózatáról

-

A Mixin Network nemrégiben lett támadás áldozata, mivel egy külső fél által biztosított felhőszolgáltatás adatbázisa kompromittálódott.

A cég hivatalosan is elismerte a támadás tényét, és elmondták, nagyjából 200 millió dollárt sikerült zsákmányolni az elkövetőknek.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Az eset észlelését követően azonnal leállították a befizetéseket és a kiutalásokat.

A Mixin csapata azonnal felvette a kapcsolatot a SlowMist nyomozócég blokklánc-elemzőivel, valamint a Google szakértőivel is, hogy segítsenek felgöngyölíteni a nyomokat.

Az adatok alapján a támadáskor a Mixin egyenlege 95 millió dollárnyi ethert tett ki, ezen felül 23 millió Dai és 23 millió dollárnyi bitcoin szerepelt a könyvelésükben.

A PeckShield felmérése alapján a cég portfóliója 141,32 millió dollárt tett ki a kérdéses időpontban.

hekker
Forrás: PeckShield

Egy független elemzőplatform, a 0xScope azt nyilatkozta, hogy az elkövetőhöz kapcsolható cím, már korábban is kapcsolatba került a Mixin okosszerződésével.

2022-ben 5 ETH-t kapott a Mixin tárcájából, ez később a Binance tőzsdére lett beküldve.

A 0xScope elemzői szerint az ellopott pénz nagy része azért lett Dai stablecoinra átváltva, hogy a tettesek elkerüljék a tokenek befagyasztását.

A csapat a tranzakciók leállítása után elmondta, hogy a befizetések és a kiutalások is újra lesznek indítva, amint megtalálják, és kijavítják a hibát, amely a pénz ellopását lehetővé tette. Hogy a felhasználók esetleges veszteségei hogyan lesznek kárpótolva, arról egyelőre nem nyilatkoztak.

Feng Xiaodong, a Mixin alapítója ígéretet tett egy videókonferenciára, Hong kongi idő szerint délután 1 órakor, 25-én, de az ehhez tartozó linket a cikk írása pillanatában még nem osztották meg a közösségi médiában, sem pedig a projekt saját, hivatalos honlapján. A sajtó kérdéseit sem kommentálták még a cég részéről.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


Nemrégiben egy másik hekkelés is történt, az Ethereum alapítója, Vitalik Buterin lett sim-swap áldozata, és ennek következtében a támadók a Twitter-fiókjához is hozzáférést szereztek.

Buterin elmondása alapján a telefonszolgáltatóján keresztül sikerült végbevinni a támadást, így a kétfaktoros azonosítást igénylő appokhoz, például a közösségi médiához, vagy banki appokhoz, kriptotárcákhoz is hozzáférést lehet szerezni.

Olvastad már? Az alacsony piaci kapitalizációjú Wall Street Memes a mém érmék potenciális sztárja lehet

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Miért téved a SEC a kriptovaluták értékpapírként való osztályozásában?

Charles Hoskinson, a Cardano (ADA) társalapítója azzal érvelt, hogy a szabályozókat nem szabad megvakítani a maximalista állításokkal, miszerint a Bitcoin és az Ethereum nem értékpapírok. Az...

Vitalik Buterin: A mesterséges intelligencia komoly fenyegetést jelent

Az Ethereum társalapítója, Vitalik Buterin figyelmeztetést adott ki az emberi intelligenciát felülmúló és a földön uralkodó fajjá váló szuperfejlett mesterséges intelligencia (AI) lehetséges veszélyeire. Az Ethereum...

Az FTX népszerűsítéséért beperelik a sportligákat

Most egész sportligák néznek szembe perrel, amiért a szurkolóik számára látható FTX promóciókat mutattak be. Mindez azután történt, hogy az FTX befektetői a tőzsde összeomlását...

Cardano (ADA) technikai elemzés 11.28.

Prémium Cardano (ADA) A Cardano (ADA) 0,40 dollár felett kell zárnia ahhoz, hogy tartósan 0,46 dollárig emelkedjen. A Cardano (ADA) jelenleg egy nagyon fontos keresleti zónán belül mozog,...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!