Spanyolországi működési engedélyt kapott a Coinbase

-

Az USA első számú kriptotőzsdéje a Coinbase a Bank of Spain által regisztrált tőzsde és tárcaszolgáltató lett.

A cég elmondta, a működési engedély birtokában a spanyolországi felhasználóiknak minden terméküket és szolgáltatásukat szabadon értékesíthetik, a spanyol törvényekkel és szabályozással teljes összhangban.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A múlt hét pénteken kiadott közleményben a Coinbase kiemelte, a nemzetközi terjeszkedése során továbbra is sikereket tud elérni, így hamarosan elindítják az ütemtervük második fázisát, és ezekről a terveikről több részletet is megosztottak.

A helyi ügyfeleik ezentúl szabadon tudnak kriptopénzeket vásárolni illetve eladni fiat pénzekért cserébe, emellett kereskedni is tudnak, és a vállalat tárcaszolgáltatását használni.

Nana Murgesan, a Coinbase üzletfejlesztési igazgatója elmondta, a Bank of Spain támogatásával tudták megszerezni az engedélyeket, és ennek köszönhetően jobban ki tudják szolgálni a spanyol ügyfeleiket, legyenek lakossági befektetők vagy intézményi partnerek.

A Coinbase az elmúlt időszakban hivatalos működési engedélyt tudott szerezni Olaszországban, Írországban, Hollandiában, valamint előzetes engedélyeket Szingapúrban, Brazíliában, és Kanadában.

„Nemzetközileg is növekedni akarunk, és a szabályozókkal való közvetlen együttműködés ezekben az országokban kiemelt fontosságú számunkra. Örömteli, hogy a világ nagy részén felkarolják az iparágat, és megalkotják a működéshez szükséges egyértelmű szabályrendszert.”

A tőzsde szeptemberben osztotta meg a terveit, amelyek alapján az USA-n kívül akarnak terjeszkedni, mivel külföldön sokkal értelmesebb törvények mellett tudnak dolgozni.

A Coinbase most így azon dolgozik, hogy a lehető legtöbb helyen megszerezze a működési engedélyeket, és ezek után a helyi viszonyokra adoptált termékeket és szolgáltatásokat tudjon piacra dobni.

A tőzsde azt is egyértelművé tette, hogy kiemelt fontosságúnak tekinti az EU-s MiCA törvénytervezetnek való megfelelést, amely az öreg kontinens kriptopiacának a szabályozását tisztázza le, és amelynek hatalmas szerepe van abban, hogy Európa végre elismeri az új technológia potenciális előnyeit.

„Az EU támogatja a fejlődést, míg más régiókban képtelenek használható jogszabályokat alkotni, amelyek lehetővé tennék, hogy egy feltörekvő technológia innovációiból részesülhessünk.”

A Coinbase saját felmérése alapján a spanyol felnőtte 30%-a úgy véli, a kriptopénzek jelentik a pénzügy jövőjét, és a bitcoin már most is a második legnépszerűbb fizetési opciónak számít az országban, megelőzve a banki átutalást.

A lakosság 60%-a pedig a hosszú távú befektetési lehetőségek terén érdeklődik a kriptopénzek iránt.


Olvastad már? A Coinbase felvásárolná az FTX európai üzletágát

Forrás: news.bitcoin.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Miért téved a SEC a kriptovaluták értékpapírként való osztályozásában?

Charles Hoskinson, a Cardano (ADA) társalapítója azzal érvelt, hogy a szabályozókat nem szabad megvakítani a maximalista állításokkal, miszerint a Bitcoin és az Ethereum nem értékpapírok. Az...

Vitalik Buterin: A mesterséges intelligencia komoly fenyegetést jelent

Az Ethereum társalapítója, Vitalik Buterin figyelmeztetést adott ki az emberi intelligenciát felülmúló és a földön uralkodó fajjá váló szuperfejlett mesterséges intelligencia (AI) lehetséges veszélyeire. Az Ethereum...

Az FTX népszerűsítéséért beperelik a sportligákat

Most egész sportligák néznek szembe perrel, amiért a szurkolóik számára látható FTX promóciókat mutattak be. Mindez azután történt, hogy az FTX befektetői a tőzsde összeomlását...

Cardano (ADA) technikai elemzés 11.28.

Prémium Cardano (ADA) A Cardano (ADA) 0,40 dollár felett kell zárnia ahhoz, hogy tartósan 0,46 dollárig emelkedjen. A Cardano (ADA) jelenleg egy nagyon fontos keresleti zónán belül mozog,...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!