A Coinbase felvásárolná az FTX európai üzletágát

-

A Fortune magazin birtokába jutott dokumentumok alapján a Coinbase komolyan fontolóra vette, hogy felvásárolná a bedőlt FTX tőzsde európai üzletágát, az itteni leányvállalatát.

Az amerikai tőzsde már tavaly novemberben, az FTX csődjelentése után közvetlenül, valamint idén szeptemberben is hivatalosan informálódott a lehetőségekről, hogy hogyan tudná megvenni a Cipruson bejegyzett FTX Europe vállalatot.

„A Coinbase érdeklődése az FTX Europe iránt rávilágít arra, hogy a derivatívák szektora egyre fontosabbak a cég számára, hiszen a medvepiacok során a spot forgalom mértéke jelentős mértékben vissza szokott esni. A tárgyalások egyelőre nem értek el komolyabb fázist, ráadásul egy névtelenséget kérő, de az esetet közelről ismerő forrás szerint a cég elkezdett letenni a felvásárlásról.”

A kriptoipari adatelemzéssel foglalkozó Kaiko Research felméréseiből kiderül, hogy a derivatívák, tehát a származtatott termékek, amelyek például a BTC vagy az ETH árfolyamát követik, mára már jelentős részét adják a kriptopiaci volumennek.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Ezek összesített forgalma 2023 második negyedévében közel a hatszorosát tette ki a spot piaci kereskedési volumennek.

Az USA esetében egyelőre teljesen bizonytalan, hogy a szabályozók milyen jövőt hoznak majd a derivatívák számára, az EU-ban pedig megszavazták az úgynevezett MiCA törvénycsomagot, amely a kriptopiacot szabályozná, de a tagállamok egyelőre ezt nem vezették be a saját területükön, nem került be a nemzeti jogszabályokba.

Az FTX Europe 376 millió dolláros áron került az FTX-hez, még 2021-ben, és Európában az egyetlen platformnak számított, amely kripto-derivatívákat ajánlott a befektetők számára.

A Coinbase egy korábbi blogposztban elemezte a világban tapasztalható szabályozói hozzáállást a kriptoiparhoz, és a kulcsfontosságú piacok esetén elmondta, fokozott figyelemmel kísérik a terjeszkedési lehetőségeket azokon a területeken, ahol egyértelmű és használható törvényeket tudtak hozni.

Ebbe a körbe Európa is beletartozik, az USA viszont egyáltalán nem, mivel ahogyan a Coinbase is elmondja, a helyi hivatalnokok bíróságokon keresztül, kényszerrel próbálják irányítani az iparág szereplőit.

A Fortune cikke szerint az FTX Europe tízezres nagyságrendben növelte az ügyfelei számát, egészen az anyacég bedőléséig.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


A csődlejárás során az FTX több vagyontárgyát is értékesítik, az európai működési engedély miatt a cég helyi üzletága az érdeklődés középpontjába került.

A potenciális vásárlók között nem csak a Coinbase tűnt fel, de például a Trek Labs is.

Az ajánlattétel határideje most szeptember 24-e lett, ez a végső időpont, amely előtt az érdeklődőknek nyilatkozniuk kell a vásárlási szándékukról.

Olvastad már? Robert Kiyosaki szerint itt az ideje bitcoint venni

Forrás: news.bitcoin.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Az 5 legjobb kripto, amire érdemes odafigyelni ezen a hétvégén: Ripple (XRP), Cardano (ADA), Polygon (MATIC), Solana (SOL) és a ScapesMania

Vendégbejegyzés A kriptopénzpiac jelenleg egy mozgalmas időszakot él át, számos kulcsfontosságú szereplő jelentős lépéseket tesz. Ezek közül a Ripple (XRP), a Cardano (ADA), a Polygon (MATIC), a...

Bitcoin Cash (BCH) technikai elemzés 11.30.

Prémium Bitcoin Cash (BCH) A Bitcoin Cash (BCH) árfolyama kissé csökkent azóta, hogy június 30-án elérte a 329 dolláros éves csúcsot. November 21-én az árfolyam kitört egy rövid...

Mozgolódnak a BTC-bálnák

A BTC árfolyama a 40 ezer dollárhoz közelít, de a bálnák még mindig tartják a pozícióikat. A kérdés, hogy mikor kezdenek eladásba? Az elemzők szerint...

A Tron alapítója szerint nem tudják megszabni, hogy kik használhatják a protokollt

Justin Sun a Tron alapítója nemrégiben a közösségi médiában utasította vissza a Reuters vádjait, amelyek szerint a hálózatát bűnözők is használják, mégpedig egyre nagyobb mértékben. A...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!