A Binance engedélyt szerzett El Salvadorban

-

A Binance megkapta a működési engedélyt El Salvadorban. Hogyan javíthatja ez az engedély a tőzsde működését és a BNB értékét?

Tekintettel az Egyesült Államokban és Európa egyes régióiban tapasztalt szabályozási kihívásokra, ez az engedély potenciálisan némi könnyebbséget jelenthet a tőzsde számára.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A Binance szabályozási győzelmet arat

Augusztus 8-án a Binance bejelentette, hogy El Salvador központi jegybankja jóváhagyta a tőzsde Bitcoin-szolgáltatói engedélyének kiadását.

Emellett a tőzsde nem ideiglenes digitális eszközszolgáltatói engedélyt kapott a digitális eszközökkel foglalkozó nemzeti bizottságtól. Ezzel a tőzsde lett az első teljes körűen engedélyezett kriptotőzsde az országban.

Figyelemre méltó, hogy ez a fejlemény egybeesett a Binance Japánban történő bevezetésével ugyanebben a hónapban.

Továbbá a Binance egy másik jelentős mérföldkövet is elért azzal, hogy ideiglenes engedélyt szerzett Dubaiban, ezzel a régióban az úttörő kriptotőzsde lett, amely ilyen engedélyt kapott.

Fontos azonban megjegyezni, hogy miközben ezek az eredmények szabályozási sikereket jelentenek, a Binance is találkozott a szabályozási kihívásokkal.

Néhány hónappal korábban a tőzsde bejelentette, hogy szabályozási bonyodalmak miatt leállítja működését Hollandiában.

Hasonlóképpen, Belgiumban szabályozási problémákról és az Egyesült Királyságban történő regisztrációjának törléséről szóló döntésről is érkeztek jelentések.

Ezek az európai szabályozási kihívások súlyosbították a tőzsdének az Egyesült Államokban már meglévő problémáit.

Mit jelenthet ez a Binance számára

A Binance jelenleg a legnagyobb tőzsde globálisan, köszönhetően kiterjedt felhasználói bázisának és a jelentős mennyiségű, naponta lebonyolított tranzakciónak.

Az általa kínált szolgáltatások körének bővítése potenciálisan további növekedést katalizálhat a tőzsde számára, és befolyásolhatja kulcsfontosságú teljesítménymutatóit.

A DefiLlama adatai e cikk írásakor a Binance Smart Chain-en a Total Value Locked (TVL) csökkenését jelezték.

A februári 5 milliárd dollárt meghaladó csúcsot követően csökkenő tendencia vált nyilvánvalóvá, a jelenlegi TVL körülbelül 3,2 milliárd dollár.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


Emellett a stablecoin piaci kapitalizációjának vizsgálata az év során jelentős csökkenést mutatott.

A stablecoin piaci kapitalizációja az évet 9 milliárd dollár felett kezdte, de azóta 5,2 milliárd dollár körüli értékre csökkent.

Ezzel párhuzamosan a kereskedési volumen is csökkenést tapasztalt az utóbbi időben, amely e cikk írásakor körülbelül 261 millió dollárt tett ki.

binance
Forrás: DefiLlama

Tekintettel ezekre a fejleményekre, fontos elgondolkodni a Binance Coin (BNB) reakcióján erre a változó helyzetre.


Olvastad már? 0xbet, egy különleges kriptokaszinó a magyar játékosok számára

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin számára látható akadályok

A Bitcoin világában egyre inkább felmerül egy probléma, amelynek súlyos következményei lehetnek a kriptovaluta jövőjére nézve. A híres Bitcoin elemző, Willy Woo, most figyelmeztet a BTC...

Maker (MKR) technikai elemzés 09.24.

Prémium Maker (MKR) A Maker (MKR) közelmúltbeli 27%-os helyreállítási nyereségét veszély fenyegeti, miután 1300 dolláron megingott. A nyereségek, amelyek az 1000 dollárról 1300 dollárra történő emelkedés után kerültek...

Az eToro készen áll az európai kriptoszolgáltatások biztosítására

Az eToro, a kereskedési és befektetési platform, a CySEC CASP (Crypto Asset Service Provider) jóváhagyását követően megérkezett Ciprusra. Amint 2024 decemberében hatályba lép az EU kriptoeszköz-piacokról...

Az FBI körözte a Wex kriptotőzsde társalapítóját

Az orosz kriptovaluta világ ismét reflektorfényben van, miután Aleksey Bilyuchenko, a Wex kriptotőzsde egyik alapítója, a BTC-e tőzsde örököse, csak néhány év börtönt kapott. A...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!