120 millió dolláros kripto átverést lepleztek le Indiában

-

Az indiai rendőrség letartóztatott olyan személyeket, akik egy 120 millió dolláros kripto átverést folytattak egy Ponzi-séma mintájára – jelentette az ANI.

Jai Narayan Pankaj, az odishai rendőrség gazdasági bűncselekményekkel foglalkozó részlegének (Economic Offence Wing, EOW) vezetője megerősítette, hogy egy Ponzi multi-level marketing rendszer működött a kriptotokenek köntösébe bújtatva.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A rendőrség letartóztatta az átverés vezetőit India számos pontjáról.

A Solar Techno Alliance (STA) 2021-ben jött létre. A rendszer blokklánc-alapú cégként mutatkozott be.

Azt állította, hogy a napenergia-technológiára helyezve a hangsúlyt, csökkenti a szállítási időt a vásárlók és a mezőgazdasági termelők között.

A Ponzi-modellt követő kripto átverés

A kripto átverés minden rendelkezésre álló módszert felhasznált arra, hogy az ügyfeleket egy általános kripto token elhitesse.

Volt honlapja, YouTube-csatornája, közösségi hálózati kezelőfelülete és még sok más.

A csalók egyre több embert buzdítottak arra, hogy fektessenek be kriptóba, és halmozzanak fel jelentős mennyiségű készpénzt. Arra is bátorították az áldozatokat, hogy másokat is vonjanak be a csoportba.

A csalók azt mondták a rendszer tagjainak, hogy napi 20-3000 dollárt kereshetnek, ha további tagokat toboroznak maguk alá. Ugyanezért bónuszokat és egyéb jogdíjakat is ígértek a tagoknak.

A hírszerző részleg az Odisha EOW-nak adott egy kezdeti támpontot a kriptocsalással kapcsolatban.

Kiderült, hogy a rendszer Odisha különböző városaiból működött, és több mint 200.000 embert érintett Indiában.

A rendőrség felfedezte, hogy az STA nem rendelkezett az indiai központi bank, a Reserve Bank of India vagy más hatóságok által a letétek gyűjtésére kiadott engedéllyel.

Továbbá, bár honlapját Izlandról üzemeltették, üzleti tevékenységének központja India volt.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


Következtetés:

Ez a kriptovaluta csalás súlyos figyelmeztetés arra, hogy mindig legyünk óvatosak az online befektetésekkel kapcsolatban.

Fontos, hogy alaposan kutassunk minden vállalkozást, mielőtt pénzt fektetünk be, és soha ne higgyünk olyan ígéreteknek, amelyek túl szépnek tűnnek, hogy igazak legyenek.

Az ilyen típusú csalások megelőzése érdekében mindig ellenőrizzük a vállalatok engedélyeit és hitelességét a megfelelő hatóságoknál.

Olvastad már? Saját stablecoint indít a PayPal, azonnal megjelentek a csaló

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Gary Gensler szerint a pereskedés hatékony módszer a kriptoipar szabályozására

A tőzsdefelügyelet, a SEC elnöke a Fehér Ház Pénzügyi Bizottsága előtt tanúskodott a héten, amely során több képviselő is aggodalmait fejezte ki a kriptoipar terén...

A SEC bepereli az FTX tőzsdét auditáló céget

A SEC célkeresztjébe került a bedőlt FTX tőzsdét auditáló Prager Metis, mivel a vádak alapján számos ponton megsértették a felülvizsgálati pártatlanság elveit. A PM elsősorban...

A Bitcoin tulajdonosok megújult bizalmat mutatnak

A Bitcoin (BTC) hosszú távú tulajdonosai rendületlenül hisznek a coinban, mivel a BTC az induló hónapban is 27.000 dollár felett tartotta az árfolyamát. Ez a...

Arbitrum (ARB) technikai elemzés 10.01.

Prémium Arbitrum (ARB) Az Arbitrum (ARB) veszteségeinek több mint 20%-át a szerkesztési időre visszaszerezték. Az ARB szeptember első felében 0,929 dollárról 0,739 dollárra esett, de az összes veszteségét...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!