Hogyan hódítja meg a kriptovaluta New York-ot

-

A Coinbase legújabb jelentése kiemelte, hogy New Yorkban a kriptovaluták már 19%-a birtokában van a lakosoknak.

Az egyre növekvő érdeklődés és befogadás nyomán a város egyre inkább a blokklánc-alapú projektek otthonává válik.

Ebben a cikkben bemutatjuk a Coinbase jelentés főbb pontjait és azt, hogyan hatja meg a kriptovaluta a mindennapi pénzügyeket.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Kriptovaluta népszerűsége New Yorkban

A jelentés kiemel néhány mérföldkövet, amelyeket a város elért a kriptovaluta elfogadásában.

A benne található adatok szerint a részt vevő New York-i lakosok 19%-a már rendelkezik kriptovalutával.

Egyre több ember érzi, hogy a kriptovaluták hozzájárulhatnak a pénzügyi rendszer méltányosabbá tételéhez, és érdemes befektetésnek tartják a jövőben.

New York, a blokklánc központja

Ahogy a kriptovaluta népszerűsége nő New Yorkban, a város egyre inkább a blokklánc-alapú projektek otthonává válik.

A jelentés számszerűsítve is bemutatja ezt a trendet: 692 blokklánc-szervezet és több mint 800 alapító található itt.

Ez a mutató arra utal, hogy New York az innováció és technológia melegágyává vált a pénzügyi szektorban.

Pénzügyi szabályozás és a kriptovaluta

Mivel a kriptovaluta elfogadottsága növekszik New Yorkban, a helyi pénzügyi szabályozó hatóságok is fejlesztik képességeiket a digitális valuták felügyeletében.

Az állami Pénzügyi Szolgáltatások Intézete (NYDFS) bejelentette, hogy fejlesztette a kriptovalutákhoz kapcsolódó jogellenes tevékenységek felismerésének képességét.

Ez lehetővé teszi számukra az insiderek kereskedésének, a piaci manipulációnak és előzékenységi tevékenységeknek valószínűsíthetőségének jobb érzékelését.

Amerikai Központi Bank és a kriptovaluta

Az Amerikai Központi Bank nemrégiben kibővítette programját, amely az Egyesült Államokban működő bankok kriptovalutákkal és blokklánc technológiával való foglalkozását felügyeli.

Ennek keretében olyan intézkedéseket hozott, amelyek korlátozzák a bankok bizonyos kriptovalutákkal kapcsolatos tevékenységeit.

USD Coin terjedése a világban

A Circle nevű amerikai stabilcoin kibocsátó cég arról számolt be, hogy az USD Coin (USDC) kriptovaluta már széles körben elfogadottá vált az Egyesült Államokon kívül is.

A cég vezérigazgatója, Jeremy Allaire elmondta, hogy az USDC elfogadottságának 70%-a az Egyesült Államokon kívülről származik, különösen Ázsiában, Latin-Amerikában és Afrikában tapasztalva előrelépést.

Összegzés

A Coinbase legújabb jelentése rávilágít arra, hogy a kriptovaluták népszerűsége New Yorkban folyamatosan nő.

A város egyre inkább a blokklánc-alapú projektek központjává válik, és a kriptovaluták befogadásával a pénzügyi rendszer méltányosabbá válhat.

A kriptovaluta terjedése további intézkedéseket hozott létre a pénzügyi szabályozás területén, miközben az USD Coin globálisan is terjed és elfogadottá válik a világ több pontján.

Olvastad már? A Binance engedélyt szerzett El Salvadorban

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin számára látható akadályok

A Bitcoin világában egyre inkább felmerül egy probléma, amelynek súlyos következményei lehetnek a kriptovaluta jövőjére nézve. A híres Bitcoin elemző, Willy Woo, most figyelmeztet a BTC...

Maker (MKR) technikai elemzés 09.24.

Prémium Maker (MKR) A Maker (MKR) közelmúltbeli 27%-os helyreállítási nyereségét veszély fenyegeti, miután 1300 dolláron megingott. A nyereségek, amelyek az 1000 dollárról 1300 dollárra történő emelkedés után kerültek...

Az eToro készen áll az európai kriptoszolgáltatások biztosítására

Az eToro, a kereskedési és befektetési platform, a CySEC CASP (Crypto Asset Service Provider) jóváhagyását követően megérkezett Ciprusra. Amint 2024 decemberében hatályba lép az EU kriptoeszköz-piacokról...

Az FBI körözte a Wex kriptotőzsde társalapítóját

Az orosz kriptovaluta világ ismét reflektorfényben van, miután Aleksey Bilyuchenko, a Wex kriptotőzsde egyik alapítója, a BTC-e tőzsde örököse, csak néhány év börtönt kapott. A...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!