A befektetői hangulat csökkenése tapasztalható

-

Az elmúlt hónapban először fordult elő, hogy a digitális eszközbefektetési termékek 6,5 millió dolláros kiáramlást tapasztaltak, ami véget vetett a négy héten át tartó 742 millió dolláros összesített beáramlásnak, állapította meg a CoinShares egy új jelentésében.

A digitális eszközökkel foglalkozó befektetési cég szerint a befektetési termékek múlt heti 1,2 milliárd dolláros kereskedési volumene alacsonyabb volt az éves átlagos heti forgalomnál.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Ez 39%-os csökkenést jelentett az előző heti 2,4 milliárd dolláros volumenhez képest.

A múlt héten regisztrált kiáramlások és a kereskedési volumenek ezzel együtt járó csökkenése negatív változást jeleztek a befektetői magatartásban és az ezzel az eszközosztállyal kapcsolatos hangulatban.

A kereskedési volumenek csökkenése kifejezetten a piaci aktivitás átmeneti lassulását vagy a befektetők óvatos megközelítését jelezte a piaci dinamikát befolyásoló különböző tényezők miatt.

Forrás: CoinShares

A Bitcoin: Történet a hatalmas coin eséséről

Miután több hétig a befektetők legkedveltebb befektetési eszközének számított, a Bitcoin (BTC) a múlt héten 13 millió dolláros kiáramlást szenvedett el.

A múlt heti BTC kiáramlás a piacot több hetes beáramlást követően sújtotta, ami a befektetők pozitív hangulatának köszönhető, amit a tőzsdén kereskedett alapok (ETF) iránti kérelmek júniusi beözönlése okozott.

A BlackRock június 15-én jelentkezett a BTC tőzsdén kereskedett alap (ETF) áhított helyére.

Ez az intézkedés a versenytársak rohamát váltotta ki, hogy kövessék a példát, és megújítsák saját ETF-kérelmüket.

Ennek következtében a befektetők lelkesen reagáltak, ami a következő hónap során gyors pénzáramlást eredményezett a BTC-fókuszú befektetési alapokba. Ez a befektetési hullám 2021 októbere óta a leggyorsabb ütemet jelentette.

Nem jártak jobban a Short-Bitcoin befektetési termékek sem, amelyek a 13. egymást követő héten regisztráltak kiáramlást.

A CoinShares szerint:

„A short bitcoin teljes kezelt vagyon (AuM) a csúcson a teljes bitcoin befektetési termékek 1,3%-át tette ki. Ez mostanra mindössze 0,4%-ra csökkent, ami 2022 júniusa óta a legalacsonyabb szint”.

Az altcoinok a múlt hét nyertesei

A negatív befektetői hangulat az év kezdete óta többnyire a vezető altcoin, az Ethereum (ETH) után következett. Ugyanakkor, míg a BTC és a Short-BTC likviditáskivonást szenvedett:

„Az Ethereum a múlt héten 6,6 millió dolláros beáramlással vezette a ranglistát, ami arra utal, hogy az idei évben a rossz hangulat lassan kezd megfordulni” – állapította meg a CoinShares.

Továbbá a Ripple „vitatott” tokenje, az XRP 2,6 millió dolláros beáramlást regisztrált, így a 11 hetes beáramlás 6,8 millió dollárra, vagyis az összes kezelt eszköz beáramlásának 8%-ára emelkedett.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


A jelentés szerint „ez azt jelenti, hogy a befektetők egyre inkább bíznak az XRP jövőbeli kilátásaiban”.

Más altok, köztük a Solana (SOL), a Uniswap (UNI) és a Polygon (MATIC) kisebb, 1,1 millió, 700.000 és 700.000 dolláros beáramlást regisztráltak.


Olvastad már? A Litecoin (LTC) kereskedelme az egekbe szökik

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A PayPal USD (PYUSD) debütálása a KuCoin tőzsdén

A KuCoin kriptopénz tőzsde egy pénteki bejelentés szerint bevezette a PayPal PYUSD stablecoinját. Ez a tőzsdei bevezetés jelentős előrelépés a még fiatal stablecoin hozzáférhetőségének javításában, amely...

A Binance jogi küzdelme a SEC-el

A Binance (BNB) a közelmúltban megtámadta az Értékpapír- és Tőzsdefelügyelet keresetét, arra hivatkozva, hogy nincs hatásköre a jogi eljárás megindítására. A Binance a SEC vádjainak elutasítására...

Dogecoin (DOGE) technikai elemzés 09.22.

Prémium Dogecoin (DOGE) A piaci korrekció az elmúlt nap során visszafogta a Dogecoin (DOGE) bikás előretörését a 0,06 dolláros támaszszintről. A vevők azonban tartották a támaszt, a mém...

Egy bálna nagy tételben vásárol Ethereumot

A bálna tevékenység nagy érdeklődésnek örvend a kriptotérségben, az elemzők és a kereskedők szorosan figyelemmel kísérik, hogy hasznos információkhoz jussanak. Az egyik ilyen érdekes lépésre nemrégiben...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!