A befektetői hangulat csökkenése tapasztalható

-

Az elmúlt hónapban először fordult elő, hogy a digitális eszközbefektetési termékek 6,5 millió dolláros kiáramlást tapasztaltak, ami véget vetett a négy héten át tartó 742 millió dolláros összesített beáramlásnak, állapította meg a CoinShares egy új jelentésében.

A digitális eszközökkel foglalkozó befektetési cég szerint a befektetési termékek múlt heti 1,2 milliárd dolláros kereskedési volumene alacsonyabb volt az éves átlagos heti forgalomnál.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Ez 39%-os csökkenést jelentett az előző heti 2,4 milliárd dolláros volumenhez képest.

A múlt héten regisztrált kiáramlások és a kereskedési volumenek ezzel együtt járó csökkenése negatív változást jeleztek a befektetői magatartásban és az ezzel az eszközosztállyal kapcsolatos hangulatban.

A kereskedési volumenek csökkenése kifejezetten a piaci aktivitás átmeneti lassulását vagy a befektetők óvatos megközelítését jelezte a piaci dinamikát befolyásoló különböző tényezők miatt.

Forrás: CoinShares

A Bitcoin: Történet a hatalmas coin eséséről

Miután több hétig a befektetők legkedveltebb befektetési eszközének számított, a Bitcoin (BTC) a múlt héten 13 millió dolláros kiáramlást szenvedett el.

A múlt heti BTC kiáramlás a piacot több hetes beáramlást követően sújtotta, ami a befektetők pozitív hangulatának köszönhető, amit a tőzsdén kereskedett alapok (ETF) iránti kérelmek júniusi beözönlése okozott.

A BlackRock június 15-én jelentkezett a BTC tőzsdén kereskedett alap (ETF) áhított helyére.

Ez az intézkedés a versenytársak rohamát váltotta ki, hogy kövessék a példát, és megújítsák saját ETF-kérelmüket.

Ennek következtében a befektetők lelkesen reagáltak, ami a következő hónap során gyors pénzáramlást eredményezett a BTC-fókuszú befektetési alapokba. Ez a befektetési hullám 2021 októbere óta a leggyorsabb ütemet jelentette.

Nem jártak jobban a Short-Bitcoin befektetési termékek sem, amelyek a 13. egymást követő héten regisztráltak kiáramlást.

A CoinShares szerint:

„A short bitcoin teljes kezelt vagyon (AuM) a csúcson a teljes bitcoin befektetési termékek 1,3%-át tette ki. Ez mostanra mindössze 0,4%-ra csökkent, ami 2022 júniusa óta a legalacsonyabb szint”.

Az altcoinok a múlt hét nyertesei

A negatív befektetői hangulat az év kezdete óta többnyire a vezető altcoin, az Ethereum (ETH) után következett. Ugyanakkor, míg a BTC és a Short-BTC likviditáskivonást szenvedett:

„Az Ethereum a múlt héten 6,6 millió dolláros beáramlással vezette a ranglistát, ami arra utal, hogy az idei évben a rossz hangulat lassan kezd megfordulni” – állapította meg a CoinShares.

Továbbá a Ripple „vitatott” tokenje, az XRP 2,6 millió dolláros beáramlást regisztrált, így a 11 hetes beáramlás 6,8 millió dollárra, vagyis az összes kezelt eszköz beáramlásának 8%-ára emelkedett.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


A jelentés szerint „ez azt jelenti, hogy a befektetők egyre inkább bíznak az XRP jövőbeli kilátásaiban”.

Más altok, köztük a Solana (SOL), a Uniswap (UNI) és a Polygon (MATIC) kisebb, 1,1 millió, 700.000 és 700.000 dolláros beáramlást regisztráltak.


Olvastad már? A Litecoin (LTC) kereskedelme az egekbe szökik

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A Chainlink jelentős rallyra készül: 150-300%-os árfolyam-emelkedést jósol az elemző

A Chainlink (LINK) ebben az évben kiemelkedően teljesített, lenyűgöző növekedést mutatva a kriptopénz piacon. Bár 40%-kal az 52,70 dolláros történelmi csúcs alatt van, a LINK...

Top 5 kripto milliomos potenciállal 2024-ben: 💼💸

Vendégbejegyzés A piac a 2024-es bikafutástól hangos, a vadászat pedig a vagyonformálást ígérő kriptovalutákra folyik. A hatalmas választékban kulcsfontosságúvá válik a valódi milliomos-teremtési potenciállal rendelkezők pontos meghatározása. A...

Ripple vs SEC: Hogyan befolyásolhatja Biden kormánya az XRP-pert?

James "MetaLawMan" Murphy, a Murphy & McGonigle ügyvédi iroda alapítója és elnöke nemrég elemezte, hogy Joe Biden elnök kormányzati politikai kiigazításai hogyan befolyásolhatják a Ripple...

Most kell megvenni a Bitcoint? A legendás elemző feltárja a MAX profit kulcsfontosságú zónáit

A Bitcoin árfolyamának alakulása sok befektetőt értetlenül hagyott. Ez egy vásárlási lehetőség, vagy az előttünk álló problémák jele? Michaël van de Poppe neves kriptoelemző megosztotta legfrissebb...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!