A Bitcoin következő célértéke a 28.500 dollár?

-

A kriptopénzpiac változékony volatilitása nem újdonság, és a Bitcoin, mint legnagyobb képviselőjük, gyakran leképezi ezeket az ingadozásokat.

Az utóbbi időben egyes elemzők a Bitcoin árfolyamának lehetséges csökkenéséről spekulálnak a 28.500 dolláros szintre.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


De milyen tényezők vezethetnek potenciálisan erre a forgatókönyvre?

Egy ilyen előrejelzés elsődleges oka a likvidációs spirál kialakulásának lehetősége. Ha a Bitcoin árfolyama a 29.000 dolláros szint alá süllyed, akkor a longok likvidálásának lavinája indulhat meg.

A 29.000 dollártól 28 500 dollárig terjedő long megbízások vízesés szerűen helyezkednek el, vagyis egy áresés valószínűleg likvidálások sorozatához vezetne, ami a Bitcoin árfolyamának további zuhanását okozná.

Ez a fajta lefelé irányuló hullám már korábban is megfigyelhető volt, és tovább fokozhatja a Bitcoin értékének ingadozását.

E gyors, sorozatos likvidálások gyorsan lefelé sodorhatják az árfolyamot, olyan medvés környezetet teremtve, amely a feltételezett 28.500 dolláros célárhoz vezethet.

Fontos azonban megjegyezni, hogy ez nem egyirányú utca. Ha egy ilyen jelentős áresés bekövetkezne, sok kereskedő úgy tekinthetne rá, mint egy lehetőségre, hogy „belevágjon a lecsóba”.

Ez a kifejezés arra a gyakorlatra utal, amikor egy jelentős árcsökkenés után megvesznek egy eszközt, abban a reményben, hogy profitálnak belőle, amikor az érték újra emelkedik.

A Bitcoin árfolyamának hirtelen esése esetén a long megbízások volumenének megugrását láthatjuk, mivel a kereskedők megpróbálnak tőkét kovácsolni a helyzetből.

Bár ezek az előrejelzések piaci magatartáson és technikai mutatókon alapulnak, továbbra is spekulatívak maradnak.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


A Bitcoin volatilis jellege és az árát befolyásoló számos változó kihívássá teszi a jövőbeli értékek előrejelzését.

Ezért a kereskedőknek óvatosnak kell lenniük, és nem szabad elemzésüket kizárólag a technikai adatokra vagy a határidős piacra alapozniuk.


Olvastad már? A Litecoin (LTC) kereskedelme az egekbe szökik

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

ArbitrageScanner Dubajban! Hogy lehet pénzt keresni a blokklánc elemzéssel és a kripto arbitrázzsal?

Vendégbejegyzés A kripto Side Event az ArbitrageScanner.io által - a legjobb kereskedési eszközök kriptopénz arbitrázshoz, on-chain elemzéshez. Csatlakozz hozzánk egy exkluzív side eventre Dubaiban, amelyet az...

Ethereum (ETH) technikai elemzés 04.14.

Prémium Ethereum (ETH) Az Ethereum (ETH) befektetők bajban lehetnek, mivel az árak a pszichológiai 3.000 dolláros támaszszint alá süllyedtek. A múlt héten megnövekedett bálna-aktivitás és felhalmozás volt tapasztalható,...

A TON coin riasztása: Itt a top 5 kriptovaluta, amibe azonnal be kell fektetni!

Vendégbejegyzés A kriptopénzek piaca az aktivitás és az izgalom megugrásának tanúja, mivel jelentős fellendülés látszik a láthatáron. A 2024-es bikafutás kibontakozásával a befektetők lelkesen keresik az ígéretes...

Kriptogyémántok csiszolatlanul: Az altcoinok amelyek 500%-os hozamot ígérnek

Vendégbejegyzés A kriptopénzek növekedésének ugrásszerű növekedése az utóbbi időben számos alternatív coint hozott reflektorfénybe. Mivel a figyelem most már a bevált óriásokon túlra tolódik, a kevésbé...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!