A Litecoin (LTC) kereskedelme az egekbe szökik

-

A Santiment ismert kriptoinformációs portál a Litecoin (LTC) iránti érdeklődés megugrásáról számolt be a várva várt augusztus 2-i felezés közeledtével.

Kevesebb mint 10 nap van hátra a felező eseményig, és az LTC kereskedési volumene kevesebb mint 24 óra alatt elképesztő, 48,5%-os növekedést produkált, a 377 millió dollárról 560 millió dollárra emelkedett.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Érdekes módon a kereskedési volumen e figyelemre méltó növekedése közepette az LTC árfolyamának esése megállni látszik, annak ellenére, hogy június eleje óta több mint 20%-os esésen van túl.

A kisebb idősávú grafikonok közelebbi vizsgálata során az elemzők egy helyi mélypont kialakulásának lehetséges jeleit azonosították, ami a piaci hangulat esetleges megváltozására utal.

A kereskedési volumen megugrása ellenére a neves kriptoelemzők eltérő véleményeket fogalmaznak meg az LTC árfolyamának jövőbeli alakulásáról.

A szórakozás felfüggesztve

Az egyik ilyen elemző, Benjamin Cowen rámutatott a Litecoin feleződő eseményeihez kapcsolódó történelmi mintára.

Kiderítette, hogy a korábbi feleződési évek során az LTC árfolyama általában a június-júliusi időszakban esett.

Érdekes módon Cowen tweetje, amelyben kiemelte ezt a mintát, úgy tűnt, hogy egybeesik az LTC legutóbbi csökkenésének kezdetével.

Cowen elemzése mellett Ali Martinez elemző egy másik adatközpontú mintázatot is feltárt, amely közvetve kapcsolódik a feleződéshez.

Martinez megfigyelte, hogy az elmúlt öt évben minden alkalommal, amikor az új LTC-címek száma meghaladta a 350.000-et, jelentős árkorrekció követte.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


A közelmúltban több mint 690.000 LTC-cím létrehozása zajlott le, ami a közelgő felére csökkenés körüli potenciális „sell the news” típusú eseményre utal.

Összefoglalva, a Litecoin kereskedési volumenének közelmúltbeli megugrása izgatottságot keltett a kripto rajongók körében, de a szakértők továbbra is óvatosak, és az áresés lehetőségét prognosztizálják.

Olvastad már? Mark Cuban: „A Tőzsdefelügyelet valójában nem akarja megvédeni a kisbefektetőket”

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin tulajdonosok megújult bizalmat mutatnak

A Bitcoin (BTC) hosszú távú tulajdonosai rendületlenül hisznek a coinban, mivel a BTC az induló hónapban is 27.000 dollár felett tartotta az árfolyamát. Ez a...

Arbitrum (ARB) technikai elemzés 10.01.

Prémium Arbitrum (ARB) Az Arbitrum (ARB) veszteségeinek több mint 20%-át a szerkesztési időre visszaszerezték. Az ARB szeptember első felében 0,929 dollárról 0,739 dollárra esett, de az összes veszteségét...

Meglepi-e a Bitcoin a befektetőket 2023 utolsó negyedévében?

A Bitcoin (BTC) árfolyama nem volt olyan volatilis, mint korábban, ami elbátortalanította a befektetőket. A legfrissebb adatok szerint a Bitcoin az elmúlt 900 napban egy...

Ezért indította el a Tottenham a digitális szurkolói tokent

A Chiliz és a Socios a Tottenham Hotspur-rel együttműködve elindította a SPURS Fan Tokent, amely a sport világszintű ökoszisztémáját bővíti. A szurkolói elkötelezettség erősítése felé tett...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!