A Litecoin (LTC) kereskedelme az egekbe szökik

-

A Santiment ismert kriptoinformációs portál a Litecoin (LTC) iránti érdeklődés megugrásáról számolt be a várva várt augusztus 2-i felezés közeledtével.

Kevesebb mint 10 nap van hátra a felező eseményig, és az LTC kereskedési volumene kevesebb mint 24 óra alatt elképesztő, 48,5%-os növekedést produkált, a 377 millió dollárról 560 millió dollárra emelkedett.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Érdekes módon a kereskedési volumen e figyelemre méltó növekedése közepette az LTC árfolyamának esése megállni látszik, annak ellenére, hogy június eleje óta több mint 20%-os esésen van túl.

A kisebb idősávú grafikonok közelebbi vizsgálata során az elemzők egy helyi mélypont kialakulásának lehetséges jeleit azonosították, ami a piaci hangulat esetleges megváltozására utal.

A kereskedési volumen megugrása ellenére a neves kriptoelemzők eltérő véleményeket fogalmaznak meg az LTC árfolyamának jövőbeli alakulásáról.

A szórakozás felfüggesztve

Az egyik ilyen elemző, Benjamin Cowen rámutatott a Litecoin feleződő eseményeihez kapcsolódó történelmi mintára.

Kiderítette, hogy a korábbi feleződési évek során az LTC árfolyama általában a június-júliusi időszakban esett.

Érdekes módon Cowen tweetje, amelyben kiemelte ezt a mintát, úgy tűnt, hogy egybeesik az LTC legutóbbi csökkenésének kezdetével.

Cowen elemzése mellett Ali Martinez elemző egy másik adatközpontú mintázatot is feltárt, amely közvetve kapcsolódik a feleződéshez.

Martinez megfigyelte, hogy az elmúlt öt évben minden alkalommal, amikor az új LTC-címek száma meghaladta a 350.000-et, jelentős árkorrekció követte.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


A közelmúltban több mint 690.000 LTC-cím létrehozása zajlott le, ami a közelgő felére csökkenés körüli potenciális „sell the news” típusú eseményre utal.

Összefoglalva, a Litecoin kereskedési volumenének közelmúltbeli megugrása izgatottságot keltett a kripto rajongók körében, de a szakértők továbbra is óvatosak, és az áresés lehetőségét prognosztizálják.

Olvastad már? Mark Cuban: „A Tőzsdefelügyelet valójában nem akarja megvédeni a kisbefektetőket”

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A Chainlink jelentős rallyra készül: 150-300%-os árfolyam-emelkedést jósol az elemző

A Chainlink (LINK) ebben az évben kiemelkedően teljesített, lenyűgöző növekedést mutatva a kriptopénz piacon. Bár 40%-kal az 52,70 dolláros történelmi csúcs alatt van, a LINK...

Top 5 kripto milliomos potenciállal 2024-ben: 💼💸

Vendégbejegyzés A piac a 2024-es bikafutástól hangos, a vadászat pedig a vagyonformálást ígérő kriptovalutákra folyik. A hatalmas választékban kulcsfontosságúvá válik a valódi milliomos-teremtési potenciállal rendelkezők pontos meghatározása. A...

Ripple vs SEC: Hogyan befolyásolhatja Biden kormánya az XRP-pert?

James "MetaLawMan" Murphy, a Murphy & McGonigle ügyvédi iroda alapítója és elnöke nemrég elemezte, hogy Joe Biden elnök kormányzati politikai kiigazításai hogyan befolyásolhatják a Ripple...

Most kell megvenni a Bitcoint? A legendás elemző feltárja a MAX profit kulcsfontosságú zónáit

A Bitcoin árfolyamának alakulása sok befektetőt értetlenül hagyott. Ez egy vásárlási lehetőség, vagy az előttünk álló problémák jele? Michaël van de Poppe neves kriptoelemző megosztotta legfrissebb...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!