A amerikai törvények elüldözik az országból a kriptoipari vállalkozásokat

-

Kevin O’Leary, a népszerű tévés műsorvezető, és ismert befektető nemrégiben arról beszélt a Fox Business egyik interjújában, hogy hogyan látja a kriptoipar jövőjét az USA-ban.

O’Leary elmesélte, hogy személyesen is elment meghallgatni a SEC vezetőjének, Gary Genslernek a tanúskodását a Kongresszus előtt, és az ott tapasztaltak rendkívül nagy hatással voltak rá.

„Néztem Gary-t, ahogyan elevenen megsütik. Hihetetlen volt. Elképesztő, mennyi támadást kell elviselnie, mennyire erősen kell tartania magát. Tényleg hihetetlen.”

O’Leary elmondta, a törvényhozók nem kedvelik Genslert, mivel a keze alatt a felügyelet szép lassan elidegeníti az innovációt az országtól.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A SEC minden nagy kriptotőzsde ellen eljárást indított az országban. Az FTX saját hibájából kiesett a ringből, így a hivatal a Coinbase és a Binance ellen vonult fel.

A befektető szerint ezzel a hozzáállással az USA gyakorlatilag elüldözi a fejlődést az országból, más helyeken viszont tárt karokkal fogadják a vállalatokat.

„Eddig még nem kapott nagy hírverést a dolog, de Abu Dhabi-ban egy teljesen új tőzsde elindítását tervezik, amely képes lesz lecserélni az FTX és a Binance rendszerét is.

O’Leary a jelenleg M2 néven ismert tőzsdére utal, amely a jelenlegi információk alapján a legapróbb részletekig megfelel a törvényeknek, és több milliárd dolláros kezdő befektetéssel indulhat el.

A tervek alapján a világon bárki használhatja, aki képes megfelelni a verifikációs követelményeknek.

O’Leary úgy véli, a jövőben az USA-n kívüli tőzsdék fogják utalni a piacot, mivel a likviditás lesz a legfontosabb szempont, ez viszont problémás, mert a SEC Gensler vezetésével beperelte a Coinbase-t, a legnagyobb amerikai tőzsdét.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


Ahogyan a befektető megfogalmazza, a Fidelity és a Blackrock nagyon nem örül ennek, hiszen emiatt nem tudják elindítani a saját ETF termékeiket.

„Mit gondolhatunk, vajon az innováció, amelyet innen elüldöznek, hová fog menni? Az Emírségekbe, egészen pontosan Abu Dhabiba. Felemelt kézzel fognak integetni a cégeknek, hogy hé, ha nem megy odaát, gyertek ide hozzánk, mindent megoldunk! Mi vagyunk az új központ, és bárkivel versenyre kelünk!”

Olvastad már? Az argentin gazdasági miniszter nemzeti digitális valutát javasol

Forrás: news.bitcoin.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

PEPE (PEPE) technikai elemzés 12.06.

Prémium PEPE A PEPE, az egyik legnépszerűbb mém coin, egy hete emelkedő tendenciát mutat. A Dogecoin (DOGE) és a Shiba Inu (SHIB) kistestvére kitört a hosszú távú ellenállási...

Még el sem indult a BlackRock Bitcoin ETF, de valaki már bevásárolt belőle

Valaki 100 ezer dollárért vásárolt Bitcoin ETF-et a BlackRock-tól, pedig még nem került nyilvánosságra, hogy a Tőzsdefelügyelet engedélyezte volna a befektetési óriás számára az alap...

Az ING elemzői úgy vélik, fordulat jöhet a Fed kamatpolitikájában

A pénzintézet elemzői szerint a Federal Reserve változtathat a jelenlegi kamatpolitikáján, hiszen az amerikai gazdasági mutatók optimista képet vetítenek előre, tehát nagy enyhülés közeledhet, jelentős...

Mutatjuk, hogy miért lehetesz a WSM-mel a 2024-es bikafutam egyik legnagyobb nyertese

Vendégbejegyzés Nagy a nyüzsgés a Wall Street Memes ($WSM) háza táján. Az ökoszisztéma láthatóan továbbra is növekedik, és az új, kripto alapokkal rendelkező Wall Street Memes...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!