Az argentin gazdasági miniszter nemzeti digitális valutát javasol

-

Sergio Massa, argentin gazdasági miniszter és elnökjelölt bejelentette, hogy megválasztása esetén új kormányzati tervei között szerepelne egy nemzeti digitális valuta bevezetése, amelyet a helyi média „kriptopezónak” nevezett el.

Massa azt is kijelentette, hogy ez a terv adócsökkentést is tartalmazna az új valutát használó tranzakciók esetében.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Sergio Massa argentin elnökjelölt nemzeti digitális valutát jelent be

Sergio Massa, a jelenlegi argentin gazdasági miniszter és elnökjelölt kijelentette, hogy kormányzati tervében szerepelne egy argentin digitális valuta létrehozása.

Az első elnökjelölti vita során Massa kijelentette, hogy ezt a javaslatot az új valutát használó tranzakciók adócsökkentésével kötné össze.

Digitális valuta javaslatát részletezve kijelentette:

Bevezetjük az argentin digitális valutát. Ahogyan az Önök gyermekei is azt javasolják a platformgazdaságukban, hogy a mobiltelefonjukkal vagy kártyájukkal kereskedhessenek, mi ezt globálisan fogjuk megtenni egész Argentína számára.

Massa azonban szűkszavúan nyilatkozott a részletekről, és nem pontosította, hogy a javaslat a peso digitalizálására vagy egy központi banki digitális valuta (CBDC) bevezetésére vonatkozik.

Massa emellett bejelentette, hogy új pénzmosási törvényt vezetne be, hogy az országon kívül pénzzel rendelkező argentinok új adók megfizetése nélkül tudjanak pénzeszközöket mozgósítani.

Digitalizáció vs. dollárizáció

Az argentin valuta digitalizálásával már foglalkozott néhány elemző, akik szerint a javaslat célja az volt, hogy a tranzakciókat a hivatalos piacra vigye, megfékezve a burjánzó adóelkerülést.

Hasonló javaslatot terjesztett elő tavaly Carlos Maria De Los Santos bankár, aki szerint az adóelkerülés mértéke ma eléri az 50%-ot, és az argentin valuta teljes digitalizálásának végrehajtása akár 20%-os éves többletet eredményezne az ország gazdasága számára.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


Massa javaslata alternatívája annak a dollarizációs tervnek, amelyet az augusztusi előválasztásokon győztes libertárius jelölt, Javier Milei mutatott be az argentin infláció stabilizálására, amely ugyanabban a hónapban elérte az évi 124%-ot.

Bár a szakértők lehúzták Milei dollárosítási tervét, ez és az állam nagyságának csökkentésére vonatkozó elképzelések a közvélemény-kutatások élére juttatták, ami akár 11%-os előnyt is biztosít számára alig négy héttel a választások első fordulója előtt.

Olvastad már? A Binance segített Thaiföldnek felszámolni egy kriptopénz bűnözői hálózatot

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Miért téved a SEC a kriptovaluták értékpapírként való osztályozásában?

Charles Hoskinson, a Cardano (ADA) társalapítója azzal érvelt, hogy a szabályozókat nem szabad megvakítani a maximalista állításokkal, miszerint a Bitcoin és az Ethereum nem értékpapírok. Az...

Vitalik Buterin: A mesterséges intelligencia komoly fenyegetést jelent

Az Ethereum társalapítója, Vitalik Buterin figyelmeztetést adott ki az emberi intelligenciát felülmúló és a földön uralkodó fajjá váló szuperfejlett mesterséges intelligencia (AI) lehetséges veszélyeire. Az Ethereum...

Az FTX népszerűsítéséért beperelik a sportligákat

Most egész sportligák néznek szembe perrel, amiért a szurkolóik számára látható FTX promóciókat mutattak be. Mindez azután történt, hogy az FTX befektetői a tőzsde összeomlását...

Cardano (ADA) technikai elemzés 11.28.

Prémium Cardano (ADA) A Cardano (ADA) 0,40 dollár felett kell zárnia ahhoz, hogy tartósan 0,46 dollárig emelkedjen. A Cardano (ADA) jelenleg egy nagyon fontos keresleti zónán belül mozog,...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!