A 100 ezer dolláros bitcoin-árfolyamhoz kisebb alapkamat kellene

-

Egy elemző szerint csak egy fő mutató szükséges annak előrejelzéséhez, hogy a Bitcoin az idei 2024-es év későbbi szakaszában túllépheti-e a 73.700 dolláros rekordértékét, és ez a mutató az Egyesült Államok Szövetségi Tartalékbankjának (Fed) a vállán nyugszik.

Timothy Peterson, a Cane Island Alternative Advisors alapítója és befektetési igazgatója szerint elegendő erre odafigyelni.

„Az amerikai magas hozammutató nagyszerű indikátor, és valójában 6 vagy 7% alá kell esnie, hogy új rekordot láthassunk. A bitcoin árfolyamára vonatkozóan elsődlegesen a kamatlábak mozgását figyeljük a cégnél.”

A bitcoin kockázatosabbnak számíthat

A cikk írásakor az amerikai hozammutató – amely a magas hozamú vállalati kötvények kamatát tükrözi, magasabb nemteljesítési kockázatuk miatt – 7,54%-ot tett ki a YCharts adatai szerint.

bitcoin
Forrás: YCharts

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Peterson előrejelzése szerint, ha ezek a hozammutatók a 6 vagy 7%-os tartományba esnek, a bitcoin 2024 negyedik negyedévében, de legkésőbb 2025 második negyedévében elérheti a régóta várt 100.000 dolláros árfolyamot.

A kis kockázat jó, de a kis hozam nem annyira

Mikor a Fed csökkenti az alapkamatot, hagyományosan a magashozamú mutató is csökkenésbe fordul, ezt a Reuters nemrégiben készült felmérése szerint a megkérdezett közgazdászok mintegy kétharmada várja szeptemberben.

A kamatlábakat a kriptokereskedők is fontos mutatónak tekintik, mivel a kamatok csökkentése általában alacsonyabb hozamhoz vezet a befektetők számára a biztonságos menedéknek számító értékpapírokban, mint például a kötvények és a lekötött betétek.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


Ennek eredményeként a befektetők további kockázatosabb eszközökhöz, például a Bitcoinhoz fordulnak, hogy jobb befektetési hozamot érjenek el.

Peterson pedig azzal érvelt, hogy a piacok általában „stagnálnak és volatilisek” szeptember és október között. Ráadásul idén novemberben elnökválasztás lesz az USA-ban, amely egyrészt bizonytalanságot hoz, másrészt növelheti az aktivitást.

A Fed kamatdöntése a kriptopiacot is megmozgatja

Eközben Scott Melker kriptoelemző, aki „The Wolf of All Streets” néven is ismert a közösségi médiában, kijelentette, hogy a Fed kamatlábcsökkentése nem mindig kedvező a fix kamatozású befektetéseken kívüli eszközök számára.

bitcoin
Forrás: X

„Van egy rendkívül népszerű elmélet, miszerint a Fed váltása a kamatpolitikában jó a piacok számára. A kamatlábcsökkentéseket emellett általában jelentős visszaesések előzik meg.”

Olvastad már? A Shiba Inu (SHIB) lassú tempója kiemeli az RCO Finance (RCOF) mint új kripto versenytársat

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

13 éve nem volt ilyen alacsony a bitcoin velocityje, de mit jelent mindez?

A bitcoin forgalma 13 éve a legalacsonyabb szintre esett, ami arra utal, hogy ma már inkább „digitális aranynak” tekintik, mint elektronikus készpénznek. Az aktuális on-chain adatok...

A kriptokereskedő, aki 2000 dollárból 20 millió dollárt csinált, megjósolja a következő 1000-szeres befutót

Vendégbejegyzés Egy ismert kriptokereskedő, aki 2000 dollárból 20 millió dollárt csinált a 2021-es bikapiacokon történő előértékesítő befektetéseiből, hatalmas FOMO-t és aranylázra készteti a bálnák és az...

Dogecoin (DOGE) árfolyam elemzés 06.14.

Prémium Dogecoin (DOGE) A bikák és a medvék gyakori időközönként megmutatják dominanciájukat, és ennek eredményeként a legtöbb token értéke egy előre meghatározott tartományon belül mozog. Mindeközben némi pozitív...

A DTX Exchange, az Injective és a Fetch AI a piac élére áll, és bikás technikai adatokat mutatnak

Vendégbejegyzés Az AI-piac iránti növekvő optimizmussal számos vezető kriptopénz visszapattant a kulcsfontosságú árszintekre, és bikaerős növekedés előtt áll. Az AI-szektor vezető erősödői közé tartozik a Fetch.ai...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!