Egyre valószínűbbnek tűnik az Ethereum ETF elfogadása

-

Az Egyesült Államok Értékpapír- és Tőzsdefelügyelete, a SEC felszólította a tőzsdéket, hogy frissítsék az Ethereum ETF beadványaikat, és sokak szerint ez a lépés azt jelzi, hogy a SEC hajlik az Ethereum ETF kérelmek jóváhagyására.

Az utolsó simítások a papírmunkában?

A Bloomberg ETF-elemzője, Eric Balchunas által megosztott legújabb hír szerint a SEC arra kéri a pályázókat, hogy gyorsított ütemben nyújtsák be a frissített kérelmeiket, az úgynevezett 19-es beadványt, amely egy javasolt szabálymódosításról tájékoztatja a Bizottságot.

Forrás: X

Balchunas és egy másik Bloomberg ETF-elemző, James Seyffart becslése szerint az Ethereum ETF jóváhagyásának esélye ennek fényében jelentősen megnőtt a korábbi 25%-ról a jelenlegi 75%-ra.

Az ETF-ek engedélyeztetése összetett folyamat

Az ETF Store elnöke, Nate Geraci egy közösségi médiában megosztott bejegyzésében elmondta, hogy a SEC-nek jóvá kell hagynia minden kérelme, beleértve a szabályváltoztatási és regisztrációs nyilatkozatokat is, hogy az ETF-ek elindulhassanak.

Bár a kriptoközösség egy része már várta a jóváhagyást, Balchunas úgy vélte, hogy ez még nem jelent semmi bizonyosat.

Jake Chervinsky, a Variant Fund igazgatója szerint is meglepő lenne, ha ilyen hamar megtörténne az elfogadás.

„Ha az Ethereum spot ETF jóváhagyásra kerül, az mindenkit megdöbbentene, akit ismerek Washingtonban és közel van ehhez a folyamathoz. Ez persze nem jelenti azt, hogy nem fog megtörténni, hanem azt, hogy a jóváhagyás egy jelentős változást jelezhet az Egyesült Államok kriptopolitikájában az SAB 121 szavazás után, talán fontosabb is, mint maga az ETF.”

Nem eszik olyan forrón a kását

Seyffart egyetértett Chervinsky kijelentésével, és szintén úgy véli, hogy a SEC majdnem biztosan elutasítja a kérelmeket.

„Ez a helyes meglátás. A múlt héten szó szerint Washingtonban voltam a Blockchain Summit rendezvényén, és szinte mindenki, akivel beszéltem, azt mondta, hogy el fogják utasítani a beadványokat.”

Ha az ETF-ek jóváhagyásra kerülnek, a Biden-kormányzat a továbbiakban sokkal kriptobarátabbnak tűnhet, amely fontos tényező lehet a választások előtt.

A volt CFTC biztos, Chris Giancarlo nemrégiben azt mondta, hogy Donald Trump az első újraválasztásért induló elnök, aki nyíltan támogatja a kriptoipart.

Kövesd a Kriptoworld-öt a Google News-on

Olvastad már? Az ETFSwap (ETFS) 2 millió dollárt biztosít a kripto és ETF bővítéséhez a DeFi-ben

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A legjobb 3 Ethereum token, amivel 2024-ben kriptomilliomossá válhatsz

Az Ethereum tokenek hatalmasat emelkedtek a kriptopiacon az Ethereum ETF-ek jóváhagyásával kapcsolatos közelmúltbeli bejelentés miatt. A kriptoelemzők arra számítanak, hogy az Ethereum hálózat és az összes...

Top 5 altcoin, hogy egy kis befektetésből vagyont termeljünk

A kriptopiac 2024-ben is pezseg. Elérkezett lehet a pillanat, hogy felfedezzük az altcoinokat, amelyek hatalmas potenciális nyereséget kínálhatnak. Ez az útmutató öt olyan ígéretes lehetőségbe...

Tranzakciós adót vezetne be Törökország a kriptokereskedésre

Törökország új adók bevezetésére készül, beleértve a kriptopénz-kereskedelemre kivetett 0,03%-os tranzakciós adót, egy jelentős adóügyi reform részeként. A lépés célja az ország 2023-as földrengések okozta...

Mark Cuban szerint a „Gensler” miatt Biden elveszítheti az elnökséget, a DTX Exchange túlszárnyalhatja az olyan DeFi titánokat, mint a Chainlink és az Avalanche

Vendégbejegyzés Mark Cuban szerint a SEC elnöke, Gary Gensler nagyban befolyásolhatja a következő elnökválasztást. Cuban úgy véli, hogy szigorú politikája Joe Biden elnöki székébe kerülhet az...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!