Ethereum Constantinople későbbre halasztva

-

Kedden derült ki, hogy határozatlan időre elhalasztják az Ethereum Constantinople hard forkják. A frissítés tényleges időpontját tegnap határozták meg az ETH láncának fejlesztői. A konferencia lezajlott, itt vannak az eredmények.

Olvastad már? Bitcoint árul a francia dohánybolt – mi van a szabályozással?

A Consantinople-ról szóló híreket mi is lehoztuk. A Binance támogatásáról itt, magáról a hard forkról pedig itt olvashattok.

Problémák a halasztás után

Az előkészített hard forkot az utolsó pillanatban sajnos elhalasztották. Ez a tény nem kis bonyodalmat okozott. Miután egy független felülvizsgáló, a ChainSecurity publikálta a forráskóddal kapcsolatos tanulmányát, az ether értéke néhány óra alatt 5%-ot esett.

A „fork előtti” 129 dollárról a 121 dollárra csökkent az árfolyam, mára viszont már 125 dollárra erősödött vissza. A következő hetekben újabb zuhanásokra kell számítanunk.
A mostani helyzet viszont hosszú távú szempontból annyira nem lényeges. A Constantinople utolsó pillanatban történő elhalasztása viszont rendszerbeli problémákhoz vezetett.
A bányászok nagy része ugyanis már Constantinople blokkokat kezdett bányászni, az így keletkezett „láncszemek” pedig nem feltétlenül érvényesek.
A fő kérdés viszont továbbra is az marad, hogy mikorra „jutunk a bizánci fővárosba”, illetve, hogy hogy fog az kinézni?

Mikor frissítünk? És hogyan?

A fejlesztők konferenciáján a további gondok mellett a következő dátumot is kitűzték. Eszerint a 7.280.000-dik blokk után, vagyis körülbelül 6 hét múlva számíthatunk frissítésre. A fork nem fogja tartalmazni a problémás EIP–1283-protokollt, amely a jelenlegi halasztásért felel.
 
Végül valószínűleg két forkra számíthatunk, amelyek a Constantinople különböző részei lesznek. Az Ethereum fejlesztőit nyilván megijesztette az EIP–1283-protokoll biztonsági hibája, amely lehetővé tette volna az ether ellopását. A hiba megoldására éppen ezért szentelnek több időt.
Forrás: ccn.com

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyd ki a többi hírt, és iratkozz fel hírlevelünkre. Ne felejtsd el nyomon követni oldalunkat a Facebookon a Telegramon és az Instagramon. Legyen szép napod!

Legfrissebb bejegyzéseink

Miért emelkedik ma a Shiba Inu (SHIB) árfolyama?

A Shiba Inu a hét folyamán jelentős fejlődéssel visszaszerezte a 0,00002501 dolláros szintet. Az elmúlt 24 órában a Shiba Inu piaci értéke elérte a 0,00002501...

Felejtsük el a munkánkat: Ez az öt altcoin 2025-re egy jachtot fog érni Neked

Vendégbejegyzés A folyamatosan változó monetáris világban öt alternatív altcoin kivételes ígéretet mutat arra, hogy 2025-re jelentős pénzügyi nyereségre tehet szert. A 2024-es bikafutás teljes lendületében ezek a...

A Ripple vezérigazgatója továbbra is támogatja az Ethereumot

Mivel a SEC vizsgálja, hogy bizonyos ETH tranzakciók értékpapírnak minősülnek-e, a Ripple vezérigazgatója, Brad Garlinghouse egy Michael Arringtonnak adott interjúban támogatta az Ethereumot, hogy nem...

A Bitcoin bálnák egy nap alatt 2,8 milliárd dollár értékű BTC-t zsákmányoltak be

A Bitcoin 60.000 dollár alá történő visszahúzódása „buy the dip" lehetőségnek bizonyult a bálnák számára. A Bitcoin közelmúltbeli piaci korrekciója, amely a világ legnagyobb kriptopénzét az...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!