A PayPal elkezdi leépíteni az NFT üzletágát

-

A fizetési szolgáltató a PayPal nemrégiben bejelentette, hogy a platformján keresztül vásárolt NFT-k esetében megszűnteti a felhasználóvédelmi funkciókat.

Emellett a további, harmadik feleken keresztül indított fizetési tranzakciókat is leveszi a védett listáról.

„A PayPal Seller Protection Program felülvizsgálata során úgy döntöttünk, hogy az NFT-k a továbbiakban nem tartoznak ennek a funkciónak a hatálya alá. A 10 ezer dollár, vagy annak megfelelő helyi valuta érték fölött semmilyen védelem nem vonatkozik a vásárlásra, az ez alatti érték esetén pedig csak akkor, ha a felhasználó hivatalosan is nyilatkozik arról, hogy a vásárlást nem ő indította, és a tranzakció minden más téren megfelel a feltételeknek.”

A PayPal és az NFT szektor

A PayPal már évekkel ezelőtt elkezdett aktívan részt venni a kriptoiparban és az NFT szektorban, és lehetővé tette, hogy a felhasználók közvetlenül a saját fiókjukból vásároljanak vagy adjanak el kriptoeszközöket.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Ez a lehetőség alátámasztotta a PayPal véleményét, amely szerint az iparág jelentősége egyre nagyobb, és a felhasználói érdeklődés mértéke is növekszik.

A CryptoSlam.io adatai alapján látható, hogy az utóbbi napokban nagyot esett az NFT-piac forgalma, és a cikk írása pillanatában 35,6 millió dolláron áll az átlagos volumen.

A tranzakciók száma 9%-kal lett több, a vásárlóké 3%-kal, eladóból viszont kevesebb lett.

A top10 kollekció esetében a eladások növekedtek, és a legnépszerűbbnek a Bored Ape Yacht Club NFT-i számítanak.

Millió dolláros NFT

2021-ben a vásárlók hajlandóak voltak több milliós vételárat is kifizetni digitális műalkotásokért, amelyeket ismert művészek, vagy luxusmárkák bocsátottak piacra.

Mára viszont úgy tűnik, hogy a felhajtás, és vele együtt a felhasználói aktivitás mértéke is alaposan megkopott, lecsökkent.

Januárban a GameStop jelentette be, hogy leállítják az NFT piacterüket, és vélhetően a kriptopiacról is kivonulnak.

Indoklásként azt osztották meg, hogy a szabályozói környezet továbbra is rendkívül bizonytalan, és ezzel megnehezítik a kriptoipari vállalatok dolgát.

A precíziós kereskedés itt kezdődik, Útmutató a TradingView sikeres használatához!

Mekkora az NFT-k kereskedési forgalma?

A szektor piaci volumene nagyjából egy éve lejtmenetben van. A Statista által összesített adatokból látható, hogy az aktív tárcák száma nagymértékben leesett.

A piaci lassulás egyértelműen összefüggésben van a teljes kriptopiaci lejtmenettel, és jogos a kérdés, hogy leáldozott az NFT-k csillaga?

A PayPal sem tudja, hogy a digitális műalkotások vajon visszatérnek-e a népszerűségük korábbi szintjére, más téren viszont nagyon is aktívak, és elindították a saját, dollár alapú stablecoinjukat, a PYUSD-t.

A cég elmondása alapján ez a token lesz használva a Xoom platformjukon keresztül bonyolított pénzküldési funkciókhoz, a tokenek mögötti fedezetet pedig készpénz és rövid lejáratú amerikai államkötvények jelentik majd.

A PYUSD április 4-e óta elérhető az amerikai felhasználók részére.

Kövesd a Kriptoworld-öt a Google News-on

Olvastad már? Júliusban érkezik az új angol kriptoszabályozás

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A Raboo 100-szoros növekedését jósolják az indulás után. Az USDT és USDC árai stabilak maradnak

Vendégbejegyzés Az USDT és USDC stablecoinok olyan befektetési alternatívák, amelyek nem szenvednek akkora ingadozást, mint más kriptoeszközök, például a mémcoinok. Míg a stabilitást sok befektető értékelheti, éppen...

Solana (SOL) technikai elemzés 05.21.

Prémium Solana (SOL) A Solana (SOL) ára olyankor mutatott erőt, amikor a Bitcoin és az Ethereum árai egy nagyon szűk tartományon belül konszolidálódtak. A legújabb bikás lökés a...

Ha az amerikaiak elveszik az ottani oroszok vagyonát, az alááshatja a világ pénzrendszerét

Az Egyesült Államok Képviselőháza által nemrégiben jóváhagyott Rebuilding Economic Prosperity and Opportunity (REPO) törvény értelmében az amerikai elnök hatáskört kapna az Amerikában lévő orosz vagyon...

Captain Tsubasa NFT focijáték debütál az Oasys blokkláncon

A klasszikus japán anime sorozat, a Captain Tsubasa bemutatta NFT focijáték formájában tér vissza az Oasys blokkláncra. A web3-as játékokra specializálódott Oasys május 20-án jelentette be,...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!