Még mindig montenegrói őrizetben marad a csődbe ment Terraform Labs alapítója

-

Do Kwon egyelőre Montenegróban marad, miután a hatóságok letartóztatták az amerikai tőzsdefelügyelet, a SEC kérésére, csalás vádjával.

A SEC állításai szerint Kwon 2018 áprilisa és 2022 májusa között a Terraform Labs közreműködésével körülbelül 40 milliárd dolláros veszteséget okozott, többségében amerikai befektetőknek.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A legfrissebb bírósági dokumentumokban Kwon védőügyvédei arról számolnak be, hogy a kiadatási eljárás egyelőre tovább csúszik, mivel a Legfelsőbb Bíróság hibákat ejtett a folyamat lebonyolítása során.

A kiadatási eljárás kifejezetten összetettnek tekinthető, főleg azért, mert amikor Kwont letartóztatták a repülőtéren, a hatóságok hamis montenegrói útlevelet találtak nála, így az országban is törvény elé kell, hogy álljon.

2023 februárjában a SEC perbe fogta a Terraform Labs alapítóját, mivel elmondásuk szerint az általuk értékesített kriptopénzek regisztrálatlan értékpapírnak számítanak, és emiatt hatalmas veszteségeket okoztak a befektetőiknek.

A vádak szerint Kwon mind a lakossági, mind az intézményi ügyfeleiket, főleg amerikaiakat, becsapta.

A montenegrói eljárás során Kwon beleegyezett, hogy vagy az USA, vagy Dél-Korea számára kiadatták, hiszen ez utóbbi országban is büntetőjogi perrel kellene szembe néznie.

A beleegyezése ellenére is elhúzódik viszont a kiadatás, így egyelőre az sem biztos, hogy Kwon jelen tud majd lenni az ügye első tárgyalásán az USA-ban, március 25-én.

Kwon ügyvédei nem kérték a tárgyalás elnapolását, annak ellenére, hogy a jelenlegi helyzet alapján nem is biztos, hogy az ügyfelük meg tud majd jelenni a bíróság előtt.

A SEC ráadásul nemrégiben egy kapcsolódó ügyben is fellebbezést nyújtott be a bírósághoz, mivel a Terraform Labs pénzügyeiben egy aggasztó fejleményt találtak.


A precíziós kereskedés itt kezdődik, Útmutató a TradingView sikeres használatához!

A hivatal szerint a Terraform végrehajtott egy utalást, 166 millió dollár értékben a Dentons US vállalat részére, a Sec pedig úgy gondolja, hogy ez a pénz az elsikkasztott ügyfélvagyonból származik, és így a kártalanításhoz kellene felhasználni.

Kwon úgy nyilatkozott, hogy a március végi tárgyaláson meg akar majd jelenni, de, hogy ez így lesz-e, az majd a Montenegrói Bíróság döntésén múlik.

Olvastad már? A BlackRock Bitcoin ETF-je belép a 10 milliárd dolláros klubba

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Polygon (MATIC) technikai elemzés 05.17.

Prémium Polygon (MATIC) A Polygon (MATIC) azonban, megkülönböztetve a zavart piaci hangulatot, többé-kevésbé stagnáló piaci viselkedést tartott fenn. Noha az előre meghatározott ellenállási és támaszszinteken belül kereskedett, a...

Sui (SUI) árfolyam elemzés 05.17.

Prémium SUI A SUI árfolyama körülbelül 3%-os ugrást mutatott 267,202 millió dollár (+11,24%) kereskedési volumen mellett az elmúlt 24 órában, miután az elmúlt 30 napban 15,30%-os, az...

Andrew Tate, a Top G hatalmas bitcoin-befektetést tervez

Andrew Tate, korábbi kickbox bajnok és amerikai vállalkozó, a rajongói körében csak Top G, 100 millió dollárnyi bitcoint vásárolna. Tate egyértelművé tette, hogy elege lett...

Nyilvánosságra került, hogy milyen sok befektetési cég vásárolt Bitcoin ETF-et

Tegnap lejárt a határidő azoknak a befektetési cégeknek, amelyek több mint 100 millió dollár értékű Bitcoin ETF-et kezelnek, hogy nyilatkozzanak a birtokolt mennyiségről. Az adatok azt...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!