A BlackRock Bitcoin ETF-je belép a 10 milliárd dolláros klubba

-

A BlackRock, a világ legnagyobb vagyonkezelője és az iShares Bitcoin Trust (IBIT) hivatalosan is csatlakozott az exkluzív 10 milliárd dolláros klubhoz.

Ezt a státuszt az alap gyorsan elérte, és a tőzsdén kereskedett alapként (ETF) a leggyorsabban érte el a 10 milliárd dolláros küszöböt a kezelt eszközök (AUM) tekintetében, ami aláhúzza a kriptopénzre összpontosító befektetési eszközök egyre gyorsuló intézményi elfogadottságát.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A BlackRock Bitcoin ETF-jének csupán hét hétre volt szüksége ahhoz, hogy elérje ezt a mérföldkövet.

Korábban ezt a mérföldkövet az aranyra összpontosító GLD alap tartotta több évtizeden keresztül. Neki közel három év kellett ahhoz, hogy elérje ezt a szintet.

A vezető finanszírozás

A Bloomberg Intelligence részletes pillanatképet nyújt a vezető Bitcoin ETF-ekről eszközértékek szerint.

A Grayscale Bitcoin Trust (GBTC), a lenyűgöző 25,7 milliárd dolláros teljes volumennel, bár csökkenést tapasztal a forgalomban, továbbra is a legnagyobb Bitcoin-alap.

Méretét annak köszönheti, hogy korán belépett a piacra, és hagyományos befektetési eszközön keresztül biztosította a befektetők számára a Bitcoin iránti kitettséget.

A GBTC-t követi a BlackRock iShares Bitcoin Trust (IBIT), amely nem csak jelentős, 21,9 milliárd dolláros eszközállománnyal büszkélkedhet, de a befektetők hatalmas bizalmának és érdeklődésének köszönhetően elképesztő, 7,7 milliárd dolláros beáramlást is mutat.

A Fidelity Wise Origin Bitcoin Fund (FBTC) is kiemelkedik a sorból, 13,2 milliárd dolláros eszközállományával és figyelemre méltó, 4,7 milliárd dolláros beáramlásával. Az alap profitál a Fidelity erős márka hírnevéből.

Az ARK 21Shares Bitcoin ETF (ARKB) 4,5 milliárd dolláros eszközállományával és 1,8 milliárd dolláros beáramlásával tükrözi az ARK által ismert innovatív befektetési stratégiát, amely a diszruptív technológiákra, köztük a kriptovalutákra összpontosít.

A Bitwise Bitcoin ETF (BITB) és az Invesco Galaxy Bitcoin ETF (BTCO) ugyancsak fontos szereplői ennek a területnek, 4,4 milliárd dolláros, illetve 2,0 milliárd dolláros vagyonnal.

Egyéb alapok, például a VanEck Bitcoin Trust (HODL) és a Valkyrie Bitcoin Fund (BRRR) kisebb méretűek.


A precíziós kereskedés itt kezdődik, Útmutató a TradingView sikeres használatához!

Az ETF-világ titánjai

Összehasonlításképpen, a hagyományos ETF-ek, mint például az SPDR S&P 500 ETF Trust (SPY) 497,9 milliárd dolláros AUM-mal fölényesen vezetnek, ami a részvénypiacba vetett hosszú távú befektetői bizalmat mutatja.

Az iShares Core S&P 500 ETF ($IVV) és a Vanguard S&P 500 ETF (VOO) 442,7 milliárd és 413,7 milliárd dolláros AUM-mal szorosan követi őket.

A Vanguard Total Stock Market ETF ($VTI) és az Invesco QQQ Trust Series I (QQQ) egészíti ki a top ETF-eket, jelentős, 374,8 milliárd dolláros és 252,6 milliárd dolláros AUM-mal.

Olvastad már? Ez a legjobb időpont az eladásra?

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Nem a kripto-ETF-eknek kedvez a Federal Reserve legújabb lépése

A Federal Reserve múlt heti álláspontja a jelek szerint csökkentette az intézményi befektetők piacokba vetett bizalmát, mivel a múlt héten az összes kriptotőzsdei tőzsdén kereskedett...

A SEC jóváhagyta az Ethereumot: Felkészülés az altcoin piaci fellendülésre

Vendégbejegyzés A SEC közelmúltbeli döntése újfent a figyelem középpontjába állította az egyik vezető kriptovalutát. A piaci szereplők kíváncsian várják, hogy ez a fejlemény hogyan befolyásolja a szélesebb...

Bajban a Trump token – eladásba kezdtek a bálnák

Egy jelentős mémcoin bálna, 3,7 millió dollár profitot könyvelhetett el, miután értékesítette MAGA (TRUMP) tokenjeit a jelenlegi piaci hullám közepette. A „0x52C0” azonosítóval jelölt bálnatárca az...

Mémcoinok a Holdra? A kriptoelemzők a mémcoinok fellendülésének lehetőségét látják a piac élénkülésében

Vendégbejegyzés A piac fellendülésének kezdetével néhány kevésbé ismert kriptovaluta, a gyakran mémcoinoknak nevezett kriptopénzek felkeltik az elemzők figyelmét. Ezeket a furcsa, az internetes kultúra által inspirált tokeneket...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!