Ez a legjobb időpont az eladásra?

-

Az Ethereum (ETH), amely a Bitcoin (BTC) közelmúltbeli emelkedését követte, kritikus ponton találta magát, ami óvatosságra késztette a kereskedőket, mivel az új adatok a piaci dinamika lehetséges változásait jelezték.

Az eladás aggodalmak egy része

A 3 napos grafikonon az Ethereum figyelemre méltó eladási jelzést mutatott, ahogy megközelítette a kritikus 3500 dolláros ellenállási szintet.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


E technikai indikátor óvatosságra intette a kereskedőket, és óvatos megfontolást sürgetett, mielőtt jelentős lépéseket tennének az ETH piacán.

Az Ethereum bálnák is masszív mozgásokat figyeltek meg. A Lookonchain adatai egy jelentős tranzakciót mutattak be, amely egy, az Ethereum Alapítványhoz kapcsolódó pénztárcát érintett.

Figyelemre méltó, hogy ez a Kraken-en 2022. január 6. óta szunnyadó tárca nemrég 4000 ETH-t (13,3 millió dollárnak megfelelő összeget) helyezett el a tőzsdén.

A wallet korábban, január 6-án egy tekintélyes összeget, 39.006 ETH-t (kb. 130,6 millió dollár) kapott az EthDevtől.

Az alapítvány 33.006 ETH (kb. 110 millió dollár) cikkírásakor,egyenlegével kapcsolatban kérdések merültek fel az alapítvány stratégiai pénzügyi döntéseivel és azok lehetséges piaci kihatásaival kapcsolatban.

Az ilyen mértékű mozgások hozzájárulhatnak az Ethereumban keringő Fear, Uncertainty, and Doubt (FUD) (Félelem, bizonytalanság és kétség) kialakulásához.

A befektetők és a kereskedők ezeket a lépéseket a bizonytalanság jelzőjeként értelmezhetik, ami potenciálisan befolyásolhatja a piaci hangulatot és hatással lehet az ETH rövid távú árfolyam-pályájára.

Az általános közhangulat csökkenő irányba fordulhat, mivel ezek a fejlemények aggodalmakat ébresztenek az Ethereum közeljövőjével kapcsolatban.

Az értékesítési jelzések és a befolyásos tulajdonosok körében tapasztalható figyelemre méltó mozgások miatt úgy tűnik, hogy a piac fokozott volatilitásra készül.

További adatokat vizsgálva

Az ETH a szerkesztés idején 3.422 dolláron kereskedett, ami 1,2%-os csökkenést tükröz az elmúlt 24 órában.

Forrás: coingecko.com

Az értékesítési jelzések és a bálnamozgások azonban árnyékot vetnek ennek az emelkedő trendnek a fenntarthatóságára.

Ezekkel az óvatosságra intő mutatókkal ellentétben a hálózati mérőszámok vegyes képet mutattak.

A hálózati növekedés fokozott érdeklődést mutatott, új címek vettek részt az ETH-ban. Az ETH ügyletek gyakoriságát jelző Velocity szintén növekedést regisztrált, ami fokozott aktivitást mutatott.

eladás
Forrás: Santiment

Míg a globális Ethereum-hálózatot vizsgálva azt láttuk, hogy az általános aktivitás továbbra is magas maradt. Mindezt a gas use mutatta, amely változatlan maradt.

eladás
Forrás: Santiment

Az Ethereum hálózat NFT kereskedései azonban csökkenést mutattak, ami a jövőben problémákat okozhat.

Olvastad már? A Chainlink társalapítója a következő óriási lépést vetíti előre

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A Binance együttműködik a makaói igazságszolgáltatással a bűnüldözés megerősítése érdekében

A Binance, az egyik vezető kriptovaluta-tőzsde, összefogott a makaói igazságszolgáltatással, hogy úttörő szerepet vállaljon egy személyes bűnüldözési képzési programban, ami jelentős mérföldkő a bűnüldöző szervekkel...

A szakértők fogadásokat kötnek a mémcoin rallyra a jelenlegi mélypont után: Melyik emelkedik először?

Vendégbejegyzés A mémcoinok a közelmúltban figyelemre méltó zuhanást éltek át, ami felkeltette az elemzők és a kereskedők érdeklődését. A piaci feltételek 2024-ben bikás trendnek kedveznek, a szakértők...

John Bollinger megtörte a csendet a Bitcoin áráról

A Bitcoin árfolyama az egekbe? John Bollinger feltárja a legfontosabb piaci meglátásait. John Bollinger, pénzügyi elemző és a Bollinger-szalagok megalkotója nemrég megosztotta gondolatait a Bitcoin (BTC)...

Tovább gyorsul a kriptoeszközök adoptációja

Richard Teng, a világ legnagyobb kriptotőzsdéje, a Binance vezérigazgatója szerint a digitális pénzügyi eszközök és a Web3 által generált változás csak az internet, a telefonok...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!