20 ezer dollárral erősödött a BTC egyetlen hónap alatt

-

A 60 ezer dolláros árfolyam elérése egy újabb rekordot jelentett a BTC számára, hiszen sosem volt még olyan hónap, amely során ekkora mértékben erősödött.

A grafikon havi nézete egy hatalmas zöld gyertya, amely 20 ezer dolláros emelkedést mutat.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Százalékos mértékben nézve ez a második legerősebb hónap, mivel most februárban 43,55%-ot növekedett az árfolyam. Ekkora mértékben utoljára 2020 decemberében, az előző felezési ciklusban ralizott.

A bikák most egyértelműen nyeregben érezhetik magukat, főleg, hogy dollár értékben számolva teljesen új rekord született meg a havi 19840 dolláros emelkedéssel.

A kereskedők és a kriptoközösség körében sokak számára szinte hihetetlen ez az eredmény.

A Glassnode adataiból látható, hogy az eddigi nagy ralik sem eredményeztek ekkora mértékű növekedést, egyik bikapiac során sem.

A BTC összesített piaci kapitalizációja így 390 milliárd dollárral nőtt meg ebben az időszakban.

btc
Forrás: Forrás: Sakkmatt/X

Összehasonlításképpen, a 20 ezer dolláros árfolyamot 2017 decemberében érte el a BTC árfolyama, és utána éveken keresztül egyfajta mítikus csodaként tekintettek rá a felhasználók, mivel egy évtized kellett ahhoz, hogy ezt elérje az árfolyam.

Ezután évekig nem emelkedett ilyen magasra az ár.

52 ezer dollárra várva

A kereskedők most egészen más árszintekben gondolkodnak, és jelenleg az 52 ezer dolláros árfolyamot figyelik sokan, hiszen egyelőre ez számíthat erős támasznak, ha az ár lefelé indulna meg innen.

A havi zárások alkalmával a piac sokszor megvadulhat, és megnő a volatilitás, így a kereskedők általában aggodalommal várják ezeket a napokat.

A tőzsdei order bookokból ráadásul most az látszik, hogy nincsen túl sok vételi megbízás ezeken az alacsonyabb szinteken.

A Binance esetében azt látjuk, hogy a legnagyobb likviditás az 59 ezer dolláros szintnél van, legalábbis erre jutottak a Material Indicators elemzői, a csapat vezetője, Keith Alan elmondása alapján.

btc

„Az elmúlt 24 órában január óta a legnagyobb átrendeződést láthatjuk a tőzsde order bookjaiban. Senki sem számított arra, hogy a havi gyertya 49% lesz, és 64 ezer dollárig ugrik az ár, ahogyan arra sem, hogy ezután 58 ezerig szúr le. Az ETF-ek 8 milliárd dollár értékben vásároltak be, és 60 ezer fölé vitték az árat. Ezt senki se hitte volna.”

Ahogyan arra Alan is rávilágít, a spot piaci BTC ETF-ek kibocsátói hatalmas mértékben vásárolják a kriptopénzt, és egyre újabb rekordokat állítanak be.


A precíziós kereskedés itt kezdődik, Útmutató a TradingView sikeres használatához!

A cikk írása pillanatában a BTC árfolyama 61 ezer dollár környékén mozog, és a havi zárás után is egyelőre úgy tűnik, hogy stabilan tartja a helyzetét.


Olvastad már? Kihagytad a Bitcoin kitörését? Ezek az altcoinok fognak legközelebb emelkedni!

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Masszív bálnák halmozzák fel a Ripple (XRP) és Ethereum tokeneket a piaci volatilitás közepette: Mi a következő lépés?

Vendégbejegyzés A nagybefektetők a kedvezőtlen piaci körülmények ellenére felvásárolják a Ripple (XRP) és egy új Ethereum tokent. Vajon mit jelent a bálnák érdeklődése az XRP jövőbeli árfolyamára...

A Bitcoin visszapattan, rövid időre 60.000 dollár alá esett: Mi a következő lépés?

A Bitcoin (BTC), a legnagyobb piaci kapitalizációval rendelkező kriptopénz június 24-én rövid időre 60.000 dollár alá esett. Május 3. óta ez volt az első alkalom,...

A Chainlink készen áll a nagy kitörésre?

A Chainlink (LINK) hetekig tartó csökkenés után erős fellendülést produkált. A közelmúltban bekövetkezett fordulat során a 12,96 dollár körüli támaszszintet is átlépte. Az ebből a...

4 kriptoprojektet nevezett meg szakértő, amelyek idén nyáron nagy hozamot hozhatnak

Vendégjegyzés A bikafutás és az altcoin-szezon a láthatáron van, a piaci feltételek stabilak, az altcoinok pedig potenciálisan robbanásszerű növekedésre készülnek. Az iparági bennfentesek előrejelzése szerint bizonyos kriptoprojektek...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!