A Bitcoin 2024-ben új történelmi csúcsot dönthet?

-

A Bitcoin-bikáknak a felezés körüli újabb eladási hullámban kell majd navigálniuk, figyelmeztet a DecenTrader, amely szerint a BTC árfolyamának alakulása ezúttal sem lesz más, mint máskor.

A Bitcoin 2024-ben új történelmi csúcsot dönthet – de a feleződés először a bikákat fogja büntetni, állítja az új elemzés.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A DecenTrader kereskedési Suite február 2-án kiadott legfrissebb piaci frissítésében a klasszikus „felező év” BTC árfolyam viselkedést jósolta.

A DecenTrader: A Bitcoin „tesztelni fogja a befektetők elszántságát” a 4. negyedévben elért történelmi csúcs előtt.

A Bitcoinnak körülbelül egy hónapos oldalazó ármozgás áll rendelkezésére, mielőtt a piacok elkezdenek reagálni a közelgő blokk támogatás felezésére, véli a DecenTrader.

A BTC idei évre vonatkozó BTC árfolyam-útitervét összefoglalva a vezérigazgató és társalapító Filbfilb azt mondta az olvasóknak, hogy körülbelül két hónappal a felezés időpontja előtt, amelyet jelenleg április 18-ra becsülnek, a vásárlások kiugrására kell számítani.

Ezután egy újabb „sell the news esemény” következik majd – hasonlóan a spot Bitcoin tőzsdén kereskedett alapok (ETF-ek) januári bevezetése körüli eseményekhez.

„Körülbelül 75 nap van hátra a Bitcoin feleződéséig, amely 2024. április 18-a körül fog bekövetkezni. Ez fontos, ha egy egyszerű feltételezéssel élünk, miszerint a feleződés előtt valamivel vételi érdeklődés lesz. Azt várnám, hogy ez legkésőbb 6 héttel a felezés előtt – vagy március második hete körül – bekövetkezik” – írta Filbfilb.

„Ez azt jelentené, hogy a Bitcoinnak körülbelül 30 napja van arra, hogy a korrekciós fázison keresztül kanyarodjon, mielőtt megtalálja a várt FOMO keresletet”.

bitcoin
Forrás: DecenTrader

A spekulánsok várakozása a BTC/USD-t a jelenlegi kétéves csúcsra, 49 000 dollárra viheti, mielőtt egy ETF másoló eladás következik.

Ezután azonban megnyílik az út az árfeltárás előtt, ami még 2024 előtt elérheti az árfolyamot – ez a jelenség a Bitcoin utolsó feleződésének évében, 2020-ban volt tapasztalható.

„A Bitcoin általában hajlamos a feleződéssel járó eladási hírek előretörésére, így ezt tartsuk szem előtt” – folytatta Filbfilb.

„A feleződést követően a Bitcoin 220-240 napot vett igénybe, hogy új történelmi csúcsra törjön. Én hasonló kilátásokra számítok, a Bitcoin 2024 negyedik negyedévének közepén vagy végén új történelmi csúcsokra utazik, ami ad némi időt egy korrekcióra, hogy tesztelje a befektetők revolválását a kettő között”.

bitcoin
Forrás: DecenTrader

A Bitcoin feleződése: Most sem lesz másképp?

A BTC következő hónapok BTC árfolyam-ingadozásának időzítése megnehezíti a kereskedők számára az első negyedévet.

A Bitcoin-specifikus tényezőkön túl makrogazdasági és geopolitikai akadályok is felsorakoznak, hogy szélesebb körű kockázat-eszköz zavarokat okozzanak.

Ide tartozik az Egyesült Államok bankrendszerének gyengesége – ami Arthur Hayes, a BitMEX kriptotőzsde korábbi vezérigazgatója szerint márciusban csúcsosodik ki.

Más vélemények szerint a BTC/USD új történelmi csúcsára csak 2025 végén kerülhet sor.


A precíziós kereskedés itt kezdődik, Útmutató a TradingView sikeres használatához!

A Filbfilb számára nincs sok ok arra, hogy túlzottan optimista legyen azzal kapcsolatban, hogy mit hoznak a következő hetek.

„Ami láthatóvá vált, az az, hogy sokan meggyőzik magukat arról, hogy a Bitcoin új történelmi csúcsokra fog száguldani a feleződés előtt, mert „ezúttal másképp lesz”” – magyarázta.

„Én személy szerint arra számítok, hogy ez nem lesz más, mint a korábbi alkalmakkor; a Bitcoin esetében van egy megmagyarázhatatlanul pontos piaci ciklus sémája, amely a befektetők érzelmeiből született egy olyan eszközosztályba, amelyhez sokan érzelmileg kötődnek – nem tűnik bölcs dolog arra számítani, hogy ez most (kedvezően) megszakad”.

A CoinGecko adatai szerint a cikkírás idején a Bitcoin 43.000 dollár alatt moz picivel.

Olvastad már? Nagyot csökkent a bányászok bitcoin-készlete

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Michael Saylor: A szenátus akarja a Bitcoint

A SEC vitatott SAB 121 szabályának megsemmisítését célzó határozat elfogadását a kriptopénz-ipar jelentős jogalkotási győzelmeként ünnepelték. A MicroStrategy társalapítója, Michael Saylor az X közösségi oldalon ünnepelte...

A Bitcoin és a Coinbase viszonya – Több mint 1 milliárd dollárnyi BTC költözött és még több…

Egy friss elemzés egy bizonyos tőzsdéről történő Bitcoin-kiáramlás következetes mintázatát azonosította. Ezeket a kiáramlásokat több hónapon keresztül figyelték meg. Ez a mintázat hozzájárult ahhoz, hogy a...

Minden pénzüket visszakaphatják az FTX tőzsde károsultjai, de ennek nem mindenki örül

A friss információk alapján az FTX tőzsde a kintlévőségeinek akár a 118%-át is kifizetheti a károsult ügyfeleknek, de a dolog nem olyan egyszerű, mint amilyennek...

Bika futás napokon belül?! Hogyan kell felkészülni a masszív altcoin szezonra?

Az izgatottság tapintható, mivel a piac jelentős fellendülése az altcoinok növekedési szezonjára utal. A hozzáértő befektetők felfigyelnek, és mivel a 2024-es bikafutás máris címlapokra került, a...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!