Nagyot csökkent a bányászok bitcoin-készlete

-

Az elmúlt napok során a bitcoin árfolyama ismét emelkedni kezdett, és 43 ezer dollár fölé is benézett.

Az adatokból pedig az derül ki, hogy sok bányász értékesítette a bitcoinjai egy részét, és két nap alatt nagyjából 600 millió dollárnyi készletet küldtek a tőzsdékre.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A CryptoQuant egyik elemzője osztotta meg, hogy az elmúlt napok során a bányászokhoz köthető tárcákból jelentős mennyiségű coin került a tőzsdékre.

Az úgynevezett bányász-tartalék indikátor egy fontos mérőszám, hiszen megmutatja, hogy a bányászok éppen hogyan vélekednek a piaci árfolyamról, eladnak-e egy felugrás után, hogy fedezhessék a működési költségeiket, vagy kivárnak, mert további áremelkedésre számítanak?

Az olyan alkalmak, amikor ilyen nagy mennyiségű bitcoin kerül a piacra a bányászok tárcáiból, azt a kereskedők sokszor úgy értelmezik, hogy megnövekedhet az eladási nyomás az árfolyamon, és akár esés is következhet.

bitcoin
Forrás: CryptoQuant

Ahogyan a CryptoQuant is rávilágított, két nap alatt 600 millió dollárnyi összeggel, 14 ezer bitcoinnal csökkent a bányászok tartaléka. A tartalékok mértéke 2022 augusztusa óta lassan ereszkedő trendben van.

Ez a legutóbbi nagy csökkenés három éve nem látott szintre apasztotta a tartalékokat, utoljára 2021 júliusában birtokoltak ennyit a bányászok.

A bányászok értelemszerűen számos különböző okból mozgathatják a coinjaikat, de a leggyakoribb indok mégis az eladás, a tőzsdei értékesítés.

Más elemzők pedig rámutattak, hogy a bányászok irányából a tőzsdék tárcáiba küldött coinok mennyisége is növekvő trendben van az utóbbi hetekben, különösen azóta, hogy az USA-ban több spot piaci bitcoin ETF-et is engedélyeztek.

bitcoin

A bányászoktól a tőzsdékre küldött bitcoin mennyiségét tekintve kétségtelenül látható, hogy a beutalások mértéke növekszik, és ennek majdnem biztosan az eladási szándék az oka.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


A bányászok eladásainak sokszor nagyon kis hatása van a piaci árfolyamra, hiszen ekkora mennyiséget viszonylag könnyen felvesz a piac. Ennek ellenére jól rávilágíthat a piac általános hangulatára.

A bitcoin árfolyama jelenleg a 43 ezer dollár körüli szinten mozog, az elmúlt hét napban pedig szerény, 3%-os erősödésnek örülhet.


Olvastad már? A PYTH 20%-kal emelkedik a Binance tőzsdei bevezetése közben – Tartós lesz a lendület?

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Top 5 altcoin, hogy egy kis befektetésből vagyont termeljünk

A kriptopiac 2024-ben is pezseg. Elérkezett lehet a pillanat, hogy felfedezzük az altcoinokat, amelyek hatalmas potenciális nyereséget kínálhatnak. Ez az útmutató öt olyan ígéretes lehetőségbe...

Tranzakciós adót vezetne be Törökország a kriptokereskedésre

Törökország új adók bevezetésére készül, beleértve a kriptopénz-kereskedelemre kivetett 0,03%-os tranzakciós adót, egy jelentős adóügyi reform részeként. A lépés célja az ország 2023-as földrengések okozta...

Mark Cuban szerint a „Gensler” miatt Biden elveszítheti az elnökséget, a DTX Exchange túlszárnyalhatja az olyan DeFi titánokat, mint a Chainlink és az Avalanche

Vendégbejegyzés Mark Cuban szerint a SEC elnöke, Gary Gensler nagyban befolyásolhatja a következő elnökválasztást. Cuban úgy véli, hogy szigorú politikája Joe Biden elnöki székébe kerülhet az...

Dogecoin (DOGE) árfolyam elemzés 06.16.

Prémium Dogecoin (DOGE) A Dogecoin (DOGE) befektetők az utóbbi időben nehéz időszakot éltek át, különösen a mémcoin többszöri árfolyamkorrekciója miatt a grafikonokon. A helyzet azonban még rosszabb is...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!