Az Ark Invest elemzői szerint az intézményeknek a pénzük 19%-át bitcoinban kellene tartaniuk

-

Az Ark Invest legutóbbi éves jelentésében nagy hangsúlyt fektetnek a bitcoin historikus teljesítményére a többi nagy eszközosztályhoz viszonyítva.

A befektetési portfóliók összetételének tekintetében az elemzők úgy vélik, a bitcoin optimális aránya 19,4% kellene, hogy legyen.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A január 31-én kiadott jelentés alapján a technológiai fejlődés több területén gyorsulnak az események, köztük a blokklánc, a mesterséges intelligencia, az energiaipar és a robotika terén egyaránt.

A jelentés különösen nagy hangsúlyt fektet a bitcoinra, egészen pontosan arra, hogy azt hogyan érdemes belefoglalni az intézményi portfóliókba, és milyen eredményekre számíthatnak a befektetők a historikus adatok alapján.

Az Ark elemzői rávilágítanak, hogy hosszú időtávon a bitcoin teljesítménye mindegyik másik eszközosztályt felülmúlja.

Hét éves időtávon nézve a bitcoin hozama átlagosan éves 44%, szemben a hagyományos eszközök 5,7%-os átlagával.

Azok a befektetők, akik ténylegesen hosszú távon gondolkodnak, jelentős hozamra tehetnek szert a bitcoin tartásával, de ezt a hosszú távú hozamot sokszor elhomályosítja a tény, hogy rövid távon az eszközosztály kifejezetten volatilis.

A jelentés részletesen elemzi, hogy a portfóliók esetén milyen összetételt érdemes választani a hagyományos eszközosztályok és a bitcoin voszonyát tekintve, és arra jutottak, hogy ha optimalizálni akarjuk a kockázat és a haszon arányát, akkor 19,4%-ot érdemes bitcoinban tartani.

Ez a mérték jelentősen több, mint amelyet az eddigi években javasoltak, hiszen 2015-ben még úgy vélték, 0,5%-ot érdemes csak bitcoinban tartani.

Az Ark elemzői azt is megvizsgálták, hogy hogyan festene a kriptopiac a befektetők szempontjából, ha a globálisan 250 billió dolláros befektetési piac szereplői úgy döntenek, hogy ténylegesen követik ezt a 19,4%-os allokációs javaslatot.

Amennyiben a világ befektetett pénzének az 1%-a átkerülne bitcoinba, akkor az árfolyam elérné a 120 ezer dollárt.

bitcoin

Ha ennél nagyobb mértéket, például 4,8%-ot, abban az esetben már 550 ezer dolláros bitcoin árfolyamról beszélhetünk.

Ha pedig az Ark által felvetett 19,4%-os arányt szeretné tartani mindenki, akkor a bitcoin árfolyama 2,3 millió dollárra emelkedne.

Az Ark elemzői a historikus adatokra alapozzák ezt a 19,4%-ot, amely nagy váltás az eddigi években megosztott számokhoz képest, de ahogyan megfogalmazzák, a kockázat és a haszon arányában ez a megfelelő mérték.

2022 elején az olyan ismert befektetők, mint Ray Dalio vagy Bill Miller, 1-2% közötti allokációt javasoltak.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


Nem sokkal korábban a JPMorgan szintén 1%-os bitcoin-arányt javasolt, hogy elkerülhető legyen a hagyományos eszközosztályok fluktuációja.

Az Ark úgy véli, a bitcoin szerepe egyre nagyobb lesz a világ pénzügyeiben, és így nem csak életképes, de nagyon is jövedelmező eleme lehet az intézményi portfólióknak.

Ez a tény pedig már önmagában azt mutatja, hogy a tágabb értelemben vett hagyományos pénzügyi piac területén is egyre nagyobb elismertséget, nevet szerez magának a bitcoin, mint befektetési eszközosztály.


Olvastad már? A Solana új rekordot állít fel januárban, köszönhetően a…

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Nem a kripto-ETF-eknek kedvez a Federal Reserve legújabb lépése

A Federal Reserve múlt heti álláspontja a jelek szerint csökkentette az intézményi befektetők piacokba vetett bizalmát, mivel a múlt héten az összes kriptotőzsdei tőzsdén kereskedett...

A SEC jóváhagyta az Ethereumot: Felkészülés az altcoin piaci fellendülésre

Vendégbejegyzés A SEC közelmúltbeli döntése újfent a figyelem középpontjába állította az egyik vezető kriptovalutát. A piaci szereplők kíváncsian várják, hogy ez a fejlemény hogyan befolyásolja a szélesebb...

Bajban a Trump token – eladásba kezdtek a bálnák

Egy jelentős mémcoin bálna, 3,7 millió dollár profitot könyvelhetett el, miután értékesítette MAGA (TRUMP) tokenjeit a jelenlegi piaci hullám közepette. A „0x52C0” azonosítóval jelölt bálnatárca az...

Mémcoinok a Holdra? A kriptoelemzők a mémcoinok fellendülésének lehetőségét látják a piac élénkülésében

Vendégbejegyzés A piac fellendülésének kezdetével néhány kevésbé ismert kriptovaluta, a gyakran mémcoinoknak nevezett kriptopénzek felkeltik az elemzők figyelmét. Ezeket a furcsa, az internetes kultúra által inspirált tokeneket...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!