A SEC elnöke ezt mondta egy lehetséges spot Ethereum ETF-ről

-

Az Egyesült Államok Értékpapír- és Tőzsdefelügyelete (SEC) Gary Gensler elnökletével jelentős, de óvatos lépést tett a kriptovaluták területén azzal, hogy jóváhagyta néhány spot Bitcoin tőzsdén kereskedett termék (ETP) részvényeit.

Az Ethereum tőzsdén kereskedett alapok (ETF-ek) azonban nem biztos, hogy ugyanerre a sorsra jutnak.

A SEC jóváhagyása egyértelmű fenntartással jár. A Bitcoinra (BTC) összpontosít, és nem terjed ki a szélesebb kriptopénzpiacra.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A SEC jóváhagyásának hatálya és korlátai

Gensler szerint a Bizottság jóváhagyása a Bitcoint – nem értékpapír-árut – tartó ETP-kre korlátozódik, és nem jelentheti a kriptovaluták vagy a mögöttes technológiájuk szélesebb körű jóváhagyását.

Az Ethereum ETF-ekről alkotott véleménye körül forgó médiatájékoztató során Gensler egyértelműen kijelentette,

„Ahogy két héttel ezelőtt is mondtam, amit a bitcoin tőzsdén kereskedett termékekkel kapcsolatban tettünk, az erre az egy árucikkre, nem értékpapírra korlátozódik, és nem szabad úgy értelmezni, hogy az bármi mást jelentene”.

Január 10-én az ügynökség zöld utat adott 11 spot Bitcoin ETF-nek, válaszul egy három bíróból álló washingtoni bírósági testület döntésére.

Ez arra kötelezte a SEC-t, hogy értékelje újra a Grayscale spot Bitcoin ETF iránti kérelmét. Gensler nyilatkozott erről is.

A következőket mondta,

„Ennek fényében jobb a közzététel is. Most már tőzsdén jegyzik őket, nem pedig a tőzsdén kívüli piacokon kereskednek. Volt 10 vagy 11, amelyek egyszerre indultak el, ami bizonyos fokú versenyt hozott. Láttál némi versenyt, hogy a befektetők az alacsonyabb díjakból profitáltak.”

Gensler szkepticizmusa a kriptovalutával kapcsolatban

A jóváhagyás ellenére Gensler igyekezett tisztázni, hogy a SEC intézkedése nem egyenlő a Bitcoin jóváhagyásával.

Megismételte a Bitcoinhoz és a kriptotermékekhez kapcsolódó kockázatokat.

Hangsúlyozta továbbá a Bitcoin spekulatív jellegét és a Bitcoin felhasználását olyan tiltott tevékenységekben, mint a zsarolóvírusok, a pénzmosás, a szankciók kijátszása és a terrorizmus finanszírozása.

Emellett szembeállította a Bitcoint a nemesfémekkel, amelyeknek fogyasztói és ipari felhasználása van, kiemelve a kriptopénz spekulatív és volatilis jellegét.

A SEC döntése, miszerint engedélyezi a spot Bitcoin ETP-részvények kereskedését, óvatosan optimista lépést jelent a kripto-iparág számára.

Ugyanakkor a Bizottság szigorú álláspontja a kriptoeszközök szabályozási megfelelésével kapcsolatban, valamint a szélesebb piaccal kapcsolatos aggályai változatlanok maradnak.

A szigorú kripto-szabályozás a múlté?

Az óvatos hangnem Gensler részéről is tükrözi a SEC elkötelezettségét a befektetővédelem és a piac integritása mellett.

Hangsúlyozta a Bitcoin ETP-k szponzorai általi teljes, tisztességes és valós közzététel fontosságát, biztosítva, hogy a befektetők részesüljenek a nyilvános regisztrációs nyilatkozatokból és az előírt időszakos bejelentésekből.


A precíziós kereskedés itt kezdődik, Útmutató a TradingView sikeres használatához!

Továbbá ezek a termékek a bejegyzett nemzeti értéktőzsdéken kapnak helyet, amelyeknek a csalás és a manipuláció megelőzésére szolgáló szabályai vannak.

Végezetül, az olyan nagyágyúk, mint a Fidelity és a BlackRock részvétele és a spot Ethereum ETF-re vonatkozó kérelme révén felcsillant a remény.

Főleg, mivel folyamatosan spekulációk folynak arról, hogy az Ethereum ETF-eket 2024 májusáig engedélyezik.


Olvastad már? 38.000 vagy 40.000 dollár: Merre fog menni a Bitcoin?

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A Hong Kong-i rendőrség négy embert keres a kripto befektető elrablása miatt

Az ügyet ismerő személyek szerint a támadás egy 1,9 millió dolláros kripto befektetési vitához kapcsolódott, amelyben az áldozat érintett volt. A hongkongi rendőrség négy férfit keres,...

Az Ethereum bikák kiszoríthatják a medvéket a piacról?

Az Ethereum (ETH) árfolyama az elmúlt 24 órában 7,30%-kal csökkenhetett, de egy kulcsfontosságú mutató értékelése azt sugallta, hogy a csökkenés hamarosan véget érhet. Az indikátor, amiről...

Top 3 új kriptovaluta 2024-ben | A vadászat az 1000% potenciálért💎

Vendégbejegyzés A 2024-es bikafutás soha nem látott izgalmat váltott ki a kriptovaluták piacán, a befektetők pedig a következő nagy dobás után kutatnak. A rengeteg lehetőség közül három...

Worldcoin (WLD) technikai elemzés 05.12.

Prémium Worldcoin (WLD) A Worldcoin (WLD) árfolyama dupla feneket képzett egy kulcsfontosságú támaszszint körül, ami potenciális felhalmozódásra utal. Amennyiben az OpenAI hétfői élő közvetítése pozitív hatással lesz a...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!