A thaiföldi SEC figyelmeztetést adott ki

-

A thaiföldi Értékpapír- és Tőzsdefelügyelet (SEC) 14 olyan gyanús weboldalra figyelmeztette a lakosságot, amelynek üzemeltetői kriptovaluták és hasonló termékek vásárlására kérték a felhasználókat.

Olvastad már? New York-i letétkezelőt nyit a Ledger hardvertárca

A szabályozó állítása szerint ezek az oldalak nem jogosultak kriptovalutákkal kapcsolatos üzleti tevékenységek végzésére az országban, ugyanis ilyenből egyelőre csak hét van.

Szolgáltatók engedély nélkül

A thai SEC pénteken figyelmeztetést tett közzé 14 olyan weboldalra vonatkozóan, amelyek üzemeltetői nem kaptak engedélyt a működtetésükre.

A bizottság közleménye alapján a figyelmeztetés oka, hogy korábban már kapott olyan bejelentéseket, panaszokat ezekkel a vállalkozásokkal kapcsolatban, amelyek arra kérték felhasználóikat, hogy közösségimédia-felületeken keresztül vegyenek és adjanak el kriptovalutákat.

Forrás: wikimedia.com

A szabályozó szerv különösséggel felhívta a figyelmet az elővigyázatosság fontosságára olyan esetekben, amikor ismeretlen személyek kérnek ilyen cselekedeteket.

A thai SEC által megnevezett 14 weboldal a payniex.com, misterchanger.com, thaiexchanger.com, egtexchange.com, digicardshop.com, superrichexchanger.com, emoneythai.com, i-exch.com, exchangercoin.com, gamershoppings.com , ecurrencyplus.com, ecurrencythailand.com, lnwexchanger.com és az R Exchange Facebook oldala.

A figyelmeztetés nyilvánosságra kerülése után a megnevezettek közül többen is törölték oldalukról a kriptovaluta-alapú ajánlatokat.

A listán szereplő egyik szolgáltató, a R Exchange november 18-án jelentette be, hogy a Suvarnabhumi bangkoki első számú repülőtéren üzemelő kioszkjuk immár hét különböző kriptovaluta váltására is alkalmas. Ezek a BTC, BCH, ETH, ETC, LTC, XRP és az XML. A cég nyilatkozata alapján az egyes tranzakciókat 15 százalékos díj terheli.

Csak hét szolgáltató rendelkezik engedéllyel

A Thaiföldön májusban érvénybe lépett kriptovalutákra vonatkozó szabályozások következtében, minden ezen a területen munkálkodni kívánó vállalkozás működését a helyi SEC-nek kell jóváhagynia.

A szabályozó szerv ismételten kiemelte, hogy teljes körű jóváhagyást még egyetlen kezelő, vagy szolgáltató sem kapott, hét vállalat működése azonban átmenetileg engedélyezésre került, miközben jelentkezéseiket felülvizsgálják.

A szervezet honlapja szerint ezek közül hat váltó: a Bitcoin Co. Ltd. (Bx), a Bitkub Online Co. Ltd., a Cash2coins, a Satang Corporation (Tdax), a Coin Asset Co. Ltd. és a Southeast Asia Digital Exchange Co Ltd. (Seadex). Kriptovaluta-kereskedőként csak a Coins Th kapott engedélyt.

A Tdax-ot a Satang Pro újraformálásával hozták létre szeptember 28-án. A vállalat jelenleg egy új kriptotárcán és „az első olyan thai fizetési platformon, amelyen az ügyfelek kriptovalutával fizethetnek közüzemi szolgáltatásokért, és egyszerűen feltölthetik egyenlegüket mobiltelefonjuk, vagy ajándékkártyák segítségével” dolgozik.

A Coin Asset november 11-én tartotta első éves találkozóját, melyen Sivanus Yamdee alapító bemutatta a vállalat saját tokenjét, illetve ismertette a globális fejlődést megcélzó terveket.

A Bitklub is tervbe vette saját tokenjének kibocsátását. Jirayut Srupsrisopa vezérigazgató hónap elején elmondta, hogy a vállalat célja a támogatott kriptovaluták számának húszra növelése év végéig. A váltó november 19-én tette elérhetővé az USDT-kereskedelmet a thai baht ellenében.

Hónap elején a thai SEC már figyelmeztetett olyan vállalatokra, amelyek anélkül végzik kriptovaluta-váltói tevékenységüket, hogy a kötelező engedélyeket megszerezték volna.

Ezek között olyan dél-koreai tőzsdék is szerepelnek, mint a Q Exchange és a Coin25. A szervezet ugyanakkor kilenc ismeretlen eredetű, forgalomban lévő tokenre is figyelmeztetett.

Forrás: news.bicoin.com

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyd ki a többi hírt, és iratkozz fel hírlevelünkre. Ne felejtsd el nyomon követni oldalunkat a Facebookon az Instagramon és a Twitteren. Legyen szép napod!

Ha tetszenek a posztok és az oldalam, illetve szeretnéd támogatni a munkámat, akkor itt megteheted:

BTC: 37Vhz41ZecsMqmDkCntAmY8JUsu6Jp32DC

LTC: MGfcUc7YSHLbYuoEEaoFvhZBLRW1KuSnRE

ETH: 0x7A653baD688C5c09C2D8A4A1eb39C1505e48CaCd

KÖSZÖNÖM!

2 HOZZÁSZÓLÁS

Hozzászólások lezárva.

Legfrissebb bejegyzéseink

Újabb kódhibát találtak egy defi protokollban, de most negyedmillió dolláros jutalom járt érte

Egy kiberbiztonsági szakértőt 250.000 dolláros jutalmat kapott egy olyan defi sérülékenység felderítéséért, amelynek révén a hackerek a múltban milliókat lophattak el a különböző kriptovaluta protokollokból. Manipulálható...

Polkadot (DOT) technikai elemzés 05.02.

Prémium Polkadot (DOT) A legjobban teljesítők között a Polkadot ígéretes fellendülési lehetőséget mutat, mivel leküzdi a kínálati hullámot. A Polkadot (DOT) árfolyama a bikás fordulat lehetőségével lassan lendületet...

Lengyelországban terjeszkedik a Dél-afrikai VALR tőzsde

A VALR, Dél-Afrika legnagyobb kriptotőzsdéje hamarosan Lengyelországban is kínálni fogja kriptovaluta szolgáltatásait, és aktívan keresi a lehetőségeket más joghatóságokban is szerte a világon. A Reutersnek adott...

Vége a Bitcoin 7 hónapos „eufóriájának”?

A Bitcoin (BTC) Net Unrealized Profit & Loss (NUPL) mérőszáma azt mutatja, hogy a coin piaca továbbra is az eufória fázisában van, a befektetők körében...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!