A Tether Limited bejelentette, hogy az általuk üzemeltetett tárcán keresztül újra elérhetővé tette az USDT visszaváltását valódi amerikai dollárra.

Olvastad már? A thaiföldi SEC figyelmeztetést adott ki 

 

A vállalat véleménye szerint ez segíthet az USDT árfolyamának stabilizálásában, a majd két hónapos folyamatos ingadozás után. A bejelentés egyébként a Tether és a Bahama-szigeteki Deltec Bank közötti új együttműködés eredménye.

Forrás: wikimedia.com

A Tether (USDT) jelenleg a legjobb stablecoin, 1,8 milliárdos piaci kapitalizációval rendelkezik, amellyel a 7. legnagyobb a kriptovaluták között.

A 2018-as év nagy részében az USDT árfolyama megegyezett az amerikai dolláréval, ideális feltételeket teremtve így egy stablecoinnak. Októberben azonban elvesztette szoros kapcsolatát a dollárral, és valamivel alacsonyabb szintre esett az értéke, miután megszakadt közvetlen kapcsolata a Puerto Ricó-i Noble Bankkal.

Ezután a kriptopénzváltókon az USDT ára 0,925 dollárra csökkent, utána pedig volatilitása sokkal nagyobb volt mint korábban. Ebben az időszakban az USDT forgótőkéje 2,8 milliárd dollárról 1,7 milliárd dollárra esett, ami azt jelenti, hogy nagyjából 1,1 milliárd dollárnyi USDT-t váltottak az emberek hagyományos dollárra.

A Tether árfolyama jelenleg 0,98 USD, továbbra is kissé ingadozó teljesítményt nyújt. A közvetlen USD-re válthatóság visszaállítja az árfolyam stabilitását és tudatosíthatja a funkciót is. Még sok váltó csatlakozhat a visszaváltási kezdeményezéshez, nagy volumenű kereskedők pedig akár függetlenül is megvásárolhatják.

Ez visszaállíthatja azt a globális arbitrázs mechanizmust, amelynek köszönhetően korábban is stabil volt az árfolyam. A visszaváltáshoz egyébként a felhasználóknak hitelesíteniük kell személyazonosságukat.

A felhasználók nemsokára USDT-t is vásárolhatnak a Tether tárcáján keresztül, minimum 100.000 dollár mértékű kereskedelem lebonyolításáért cserébe.

A tranzakciós díjak miatt a stablecoin árfolyama hosszútávon valószínűleg valamivel a dollár értéke alatt stabilizálható, ezután pedig a Tether volatilitásának már meg kell szűnnie.

Forrás: bitcoinnews.com

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyd ki a többi hírt, és iratkozz fel hírlevelünkre. Ne felejtsd el nyomon követni oldalunkat a Facebookon és az Instagramon. Legyen szép napod!

Ha tetszenek a posztok és az oldalam, illetve szeretnéd támogatni a munkámat, akkor itt megteheted:

BTC: 37Vhz41ZecsMqmDkCntAmY8JUsu6Jp32DC

LTC: MGfcUc7YSHLbYuoEEaoFvhZBLRW1KuSnRE

ETH: 0x7A653baD688C5c09C2D8A4A1eb39C1505e48CaCd

KÖSZÖNÖM!