A Coinbase vezető amerikai kriptovaluta-váltó által üzemeltetett Coinbase Wallet hozzáadta támogatott érméinek listájához az Ethereum Classicot (ETC) – olvasható a cég november 27-i hivatalos blogbejegyzésében.

Olvastad már? Újra direkt USD-re váltható a Tether

 

Az Ethereum Classic egy 2016-os hardfork eredménye, amelynek oka az Ethereum blokklánc DAO hackjére felmerülő többfajta megoldás miatt keletkezett.

Forrás: wikipedia.com

A blogbejegyzésben arra is fény derül, hogy az felhasználóknak egy pár napon belül érkező Coinbase Wallet alkalmazásfrissítés segítségével nyílik majd lehetőségük az ETC érmék tárolására, küldésére és fogadására. A fiókkal már rendelkező felhasználók ETC címe megegyezik majd az ETH címükkel.

Az ETC mellett a Coinbase Wallet Ethereumot, és több mint 100.000 másik ERC20 alapú tokent is támogat.

Ahogy azt korábban is megírtuk, a Coinbase júniusban jelentette be az ETC listázását kereskedési platformján, amely az árfolyam hirtelen ugrásához vezetett. Miután augusztusban megindult az éles Ethereum Classic kereskedelem, az érmét a Coinbase Index Fundhoz is hozzáadták.

Szintén augusztusban adta hozzá a Bittrex váltó és tárca szolgáltató az amerikai dollár-ETC kereskedési párt a kínálatához, illetve még ugyanebben a hónapban a Robinhood kriptovaluta kereskedelmi platform is bejelentette az érme támogatását.

A cikk írásakor a CoinMarketCap adatai alapján az ETC a 17. legnagyobb kriptovaluta a piaci kapitalizációt tekintve, jelenleg 4,68 dolláros árfolyamon, 8 százalékos egynapi csökkenés után.

Forrás: cointelegraph.com

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyd ki a többi hírt, és iratkozz fel hírlevelünkre. Ne felejtsd el nyomon követni oldalunkat a Facebookon és az Instagramon. Legyen szép napod!

Ha tetszenek a posztok és az oldalam, illetve szeretnéd támogatni a munkámat, akkor itt megteheted:

BTC: 37Vhz41ZecsMqmDkCntAmY8JUsu6Jp32DC

LTC: MGfcUc7YSHLbYuoEEaoFvhZBLRW1KuSnRE

ETH: 0x7A653baD688C5c09C2D8A4A1eb39C1505e48CaCd

KÖSZÖNÖM!