A Ledger kriptovalutatárca-gyártó bejelentette New York-i egységének megnyitását, a Ledger Vault termék intézményi letétkezelés céljából történő értékesítése miatt – olvasható a Cointelegraph november 26-i sajtóközleményében

Olvastad már? Szigorít az Egyesült Királyság: nincs többé engedély nélküli kripto

 

A Ledger – amely egyébként májusban már elő-hozzáférést tett lehetővé a Ledger Vaulthoz – Demetrios Skalkotos korábbi ICE-vezetőt helyezte a projekt globális üzleti műveleteinek élére.

„New York City a pénzügyi világ központja, így a Ledger Vaulttal kapcsolatos műveleteink tökéletesen illeszkednek ide.” – nyilatkozta Pascal Gauthier, a Ledger vezérigazgatója.

Az intézményi befektetők igényeinek kielégítésére törekvés miatt a Ledger olyan nem kriptovaluta operátorokhoz fordul, mint az ICE. Ezzel célja, hogy megalapozza a vállalati ügyfelek egyre növekvő keresletét.

Forrás: en.bitcoinwiki.org

A hat hetes késés ellenére az ICE Bakkt platformja valószínűleg megkapja a szabályozó hatóság engedélyeit a Bitcoin alapú határidős szerződéseinek januári elindításához.

A Ledger Vault viszont olyan letétkezelési formát biztosít melynek segítségével egy vállalati entitás (például egy fedezeti alap) több tagja is ugyanazt az offline tárcát használhatja.

Júliusban a vállalat már bejelentette, hogy 2017-ben több mint egymillió ilyen tárcát értékesítettek, hozzátéve, hogy a további finanszírozási körökben szeretnének olyan piaci óriásokkal is együttműködésre lépni, mint a Samsung és a Google kockázati ága.

Skalkotos szerint a lehetséges ügyfelek elvárásai között szerepel a biztonságos vállalati letétmenedzsment is.

„A különböző kriptovaluták tárolása egy tárcán rendkívül összetett feladat, amelyet nem lehet csupán ismert eljárások implementálásával megoldani” – nyilatkozta, hozzátéve:

„Az intézményi befektetők biztonságosabb tárolási lehetőségeket keresnek, amely megfelel a kormányzati szabályozásnak is, de nem szeretnének lemondani a kényelemről sem.”

 

Múlt hónapban a Square fizetési hálózat közzétette saját cold-storage megoldásának forráskódját, ez után a Trezor múlt héten figyelmeztetett arra, hogy a csalók azonnal megcélozták a területet, és máris rengeteg a piacra beáramló, tökéletesen eredetinek tűnő, mégis hamis készülék.

 

Forrás: cointelegraph.com

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyd ki a többi hírt, és iratkozz fel hírlevelünkre. Ne felejtsd el nyomon követni oldalunkat a Facebookon az Instagramon és a Twitteren. Legyen szép napod!

Ha tetszenek a posztok és az oldalam, illetve szeretnéd támogatni a munkámat, akkor itt megteheted:

BTC: 37Vhz41ZecsMqmDkCntAmY8JUsu6Jp32DC

LTC: MGfcUc7YSHLbYuoEEaoFvhZBLRW1KuSnRE

ETH: 0x7A653baD688C5c09C2D8A4A1eb39C1505e48CaCd

KÖSZÖNÖM!