Christopher Woolard, az Egyesült Királyság Pénzügyi Felügyelő Hatóságának (FCA) munkatársa kijelentette, hogy az UK szabályozói folytatják egy átfogó válasz kidolgozását a kriptovaluták tiltott elfogadásának problémájára.

Olvastad már?  Anthony Pompliano a CNN-en beszélt a Bitcoinról

 

Annak ellenére, hogy bejelentették ezeket a szigorított szabályozási műveleteket, Woolard szerint a kriptovaluták nem veszélyeztetik a pénzügyi stabilitást.

Együttműködés az UK szabályozó szervezetei között

A Londonban megrendezett „Kriptovaluták szabályozása” eseményen Cristopher Woolard, az FCA felelős stratégiai és megfelelőségi vezetője elmondta, hogy a szabályozó szervek határozott lépéseket kívánnak tenni a kriptovaluták tiltott használatának megállítása érdekében.

Forrás: fca.org.uk

Woolard kijelentette, hogy az elmúlt években drasztikus növekedésnek indult kriptovaluta elfogadásra válaszul az FCA együttműködést kezdeményezett Őfelsége Kincstárával (HMT), illetve a Bank of Englanddel.

Céljuk, hogy közösen megvizsgálják a kriptovaluták és az elosztottkönyv-technológia hatását, a „fogyasztók […] piaci integritása és a pénzügyi bűncselekmények kockázatának tekintetében”

Woolard kijelentette: „Mind az FCA, mind a HMT, mind pedig a Bank of England az elkövetkező hónapokban számos lépést tesz majd az egyes káresetek felderítése, és a jövőbeli előnyös innovációk ösztönzése érdekében.”

Tervezet határozott lépésekről

Woolard azt is megjegyete, hogy a HMT határozott lépéseket kíván tenni a kriptovaluták illegális finanszírozásban történő felhasználásának megszüntetése érdekében.

„A pénzügyi bűncselekmények kockázatának csökkentése érdekében a kincstár a lehető legátfogóbb lépéseket kívánja tenni, hogy ellehetetlenítse a kriptovaluták használatát illegális ügyletek finanszírozásához”. Hozzátette: „a HMT alkalmazni és továbbfejleszteni kívánja a már meglévő direktívát, amely az ötödik Európai Unió által meghatározott pénzmosás ellenes irányelv.”

A cég állásfoglalása ellenére Woolard azt is megjegyezte, hogy ő és a pénzügyi stabilitásért felelős bizottság nem tartják fenyegetésnek a kriptovalutákat, ám felhívta a figyelmet a szabályozók éberségének fontosságára.

Az FCA tisztviselő azt is hozzátette, hogy a kriptovaluták valószínűleg továbbra is növekvő elfogadásnak örvendhetnek majd az egyesült királyságbeli felhasználók és vállalkozások részéről is.

 

Forrás: news.bitcoin.com

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyd ki a többi hírt, és iratkozz fel hírlevelünkre. Ne felejtsd el nyomon követni oldalunkat a Facebookon az Instagramon és a Twitteren. Legyen szép estéd!

Ha tetszenek a posztok és az oldalam, illetve szeretnéd támogatni a munkámat, akkor itt megteheted:

BTC: 37Vhz41ZecsMqmDkCntAmY8JUsu6Jp32DC

LTC: MGfcUc7YSHLbYuoEEaoFvhZBLRW1KuSnRE

ETH: 0x7A653baD688C5c09C2D8A4A1eb39C1505e48CaCd

KÖSZÖNÖM!