Anthony „Pomp” Pompliano, népszerű podcaster és kriptovaluta-befektető a CNN-en beszélt a Bitcoinról. Szó esett a jelenlegi medvepiacról, illetve a szerinte várható árfolyamról is.

Olvastad már? Jövőre a BTC értéke 15-20.000 dollárt is elérheti

Megjegyezte, hogy bár az árak továbbra is alacsonyak, a felhasználók folyamatosan BTC tranzakciókat végeznek. Hosszú távon pedig kifejezetten pozitívan áll az árfolyam változásához.

Pompliano lát lehetőséget a Bitcoinban

Anthony „Pomp” Pompliano nem nevezhető zöldfülűnek a kriptovaluták terén, mivel hosszú ideje a kriptoszféra aktív tagja, jól ismeri azt, amikor a piacon medvetendenciák uralkodnak.

Persze arra is emlékszik, hogy milyen volt a 20.000 dollár feletti árfolyam. Éppen az ilyen sokszínű tapasztalatai miatt értékes a véleménye.

Pompliano a hét elején adott interjút a CNN-nek, amelyben a hírügynökség munkatársai a kriptopiac jelenlegi medvetendenciájáról kérdezték.

Pompliano azon az állásponton van, miszerint a medvepiacok valamilyen szinten normálisak, ahogy ő is mondta:

„Sokak szerint az árfolyam a lényeg, de fontos megjegyezni, hogy a Bitcoin alapvető tulajdonságai az árfolyamtól függetlenül ugyanazok, és nem változnak meg. A medvepiac akár tovább is súlyosbodhat.”

Pompliano úgy hasonlította össze a Bitcoin hálózat értékét a Mastercardéval, hogy szembeállította az egyes hálózatok által naponta végrehajtott tranzakciók értékét, a cégek önálló értékével. Állítása szerint:

„A Bitcoin hálózata az utóbbi időben nagyjából 4,6 milliárd dollár mértékű tranzakciót dolgozott fel, a piaci kapitalizációja pedig 74 milliárd dollár. Ez nagyon hasonlít a Mastercardéhoz, ahol a feldolgozott tranzakciók összege 11 milliárd dollárt tesz ki, piaci kapitalizációja pedig 180 milliárd dollár. Ezek arányának alapján valóban párba állítható a Mastercarddal.”

Pompliano akkor is megállta a helyét, amikor az árfolyamról kérdezték, ugyanis kijelentette, hogy a BTC még a hatalmas zuhanás után is elsőosztályú vagyoneszköz, mindenképpen helyet érdemel az elmúlt 10 év legjobban teljesítő befektetési termékei között. A kriptovaluták által kínált magas volatilitás befektetői szempontból is előnyös.

Csak lakossági befektetők eredménye

Pompliano azt is megjegyezte, hogy az árfolyam hirtelen elmozdulása kifejezetten spontán volt, és ez csak a lakossági befektetőkön múlott.

Az intézményi befektetők nem igazán szóltak bele a technológia természetébe és fejlődésébe. A szakértő mindazonáltal továbbra is hisz abban, hogy a befektetett munka meghozza gyümölcsét, és a Bitcoin tovább fejlődik majd.

Lehet, hogy jövőre már az intézményi befektetők is a piacra lépnek, a Bakkt és a Fidelity is jó irányt mutathat a többi hasonló potenciális befektető számára.

Az egyetlen ami hiányzik, a kriptovalutákkal kapcsolatos jogi keretek tisztázása, ám az érintettek már elkezdték a kérdés vizsgálatát és kidolgozását. A dolog szükségességével már a törvényhozók is tisztában vannak, ám a gyors döntéshozatal sajnos elég valószínűtlen.

Forrás: btcnn.com

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyd ki a többi hírt, és iratkozz fel hírlevelünkre. Ne felejtsd el nyomon követni oldalunkat a Facebookon és az Instagramon. Legyen szép napod!

Ha tetszenek a posztok és az oldalam, illetve szeretnéd támogatni a munkámat, akkor itt megteheted:

BTC: 37Vhz41ZecsMqmDkCntAmY8JUsu6Jp32DC

LTC: MGfcUc7YSHLbYuoEEaoFvhZBLRW1KuSnRE

ETH: 0x7A653baD688C5c09C2D8A4A1eb39C1505e48CaCd

KÖSZÖNÖM!