Bíróságra került a Coinbase felhasználói szerződésének az ügye

-

A Coinbase ellen csoportos keresetet nyújtott be néhány felhasználó, mert szerintük valótlanságokat állított a reklámjaiban a tőzsde.

A Coinbase egyes felhasználói szerződéseiben az van kikötve, hogy a tőzsde egyoldalúan módosíthatja a feltételeit, míg más szerződések esetén az ilyen tevékenység bírósági döntéshez van kötve.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Az ügy jelenleg a Legfelsőbb Bíróság előtt van, a kimenetele pedig jelentős mértékben meghatározhatja, hogy a kriptoipari vállalkozások esetén a jövőben hogyan zajlanak majd az ilyen tárgyalások.

A Coinbase eredetileg az egyoldalú szerződésmódosítást akarta alkalmazni, de a kaliforniai állami bíróságok ellene döntöttek ebben a kérdésben, így az ügy tovább folytatódik, a végkimenetele pedig az egész iparág számára meghatározó lehet.

A tőzsde eredeti elképzelései nagy ellenállásba ütköztek, a bíróság pedig úgy döntött, hogy a peres eljárásrendnek kell érvényesülni, a cég nem alkalmazhat egyoldalú ítélkezést.

Így a cég hiába is kérvényezte, hogy saját hatáskörben, peren kívüli megállapodással rendezhesse el a felhasználói beadványokat.

A bírósági döntés némiképp meglepte a kriptoközösséget, hiszen nemrégiben a Legfelsőbb Bíróság a Coinbase javára döntött, mikor a tőzsde fel akarta függeszteni az ellene indított felhasználói pereket, hogy peren kívüli megegyezést tudjon kiharcolni az ügyfeleitől.

A jogi eljárás során a Coinbase proaktív maradt, folytatta az új ügyfelek regisztrációját, és újabb szolgáltatásokat vezetett be a piacra.

A lakossági befektetők számára elérhetővé vált a határidős kriptokereskedés is, a limiteket sokkal felhasználó-barátabbra csökkentették, így a BTC és az ETH töredék-egységeivel is lehetőség nyílik a kereskedésre.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


A mostani döntés, amelyet a Legfelsőbb Bíróság hoz, a cég számára is nagy jelentőséggel bír, hiszen meghatározza, hogy a továbbiakban hogyan bonyolíthatja a vitás ügyeit a felhasználóival.

Arra is rávilágít, hogy mekkora szerepe van a bíróságoknak a jogi eljárásokban, és ezekkel szemben a peren kívüli megegyezésekben.

A végső ítélet nagy valószínűség szerint nagy hatással lesz arra, hogy a felhasználói szerződések hogyan fognak kinézni a jövőben, főleg az olyan gyorsan változó szektorokban, mint a kriptokereskedés esetén.

Olvastad már? Eljuthat a Bitcoin a 40.000 dolláros álomhatárig még az év vége előtt?

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A Raboo megelőzi FLOKI-t és Brett-et, és átveszi a vezetést a riválisokkal szemben.ÍMelyik a legjobb mém érme, amit most érdemes megvenni?

Vendégbejegyzés A mémérmék az évek során folyamatosan bebizonyították, hogy a negatív gondolkodók tévednek, megmutatva, hogy az internetes kultúra képes fenntartani a megfelelő projektek erős támogatását. A széles...

A Pepe Coin példátlan érdeklődésnek örvend: Mi a következő nagy kripto felfedezés?

Vendégbejegyzés Az utóbbi hét napban egy népszerű mém érme, a Pepe Coin (PEPE) masszívan erősödött, és mostanra az egyik legtöbbet kereskedett érme lett ugyanezen időszak alatt. Ezzel...

Nagy pillanat a kriptoipar számára, de Biden elnökön múlik a folytatás

Az amerikai szenátus május 16-án elfogadta egy olyan törvény módosítását, amelynek messzemenő következményei lehetnek a kriptoiparra nézve az Egyesült Államokban. A törvényjavaslat jelentős kétpárti támogatást kapott,...

A Solana mellett érdemes foglalkozni ezzel a kaszinótokennel is

Vendégbejegyzés A Solana 2020-ban jelent meg a tőzsdéken, és remek tranzakciós sebességével, skálázhatóságával, valamint fényes jövőképével megadta az alaphangot a blokklánc-technológia fejlődésének. A nagy sebességű Solana blokklánc...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!