Robert Kiyosaki, komoly figyelmeztetést intéz a pénzügyi világhoz

-

A pénzügyi tudatosság kiemelkedő szakértője, a „Rich Dad, Poor Dad” című klasszikus könyv szerzője, Robert Kiyosaki az X közösségi médiaplatformon megszólította követőinek seregét, hogy komoly figyelmeztetést intézzen hozzájuk.

Kiyosaki híres a közelgő gazdasági összeomlásról szóló jóslatairól, amelyben a világ zászlóshajójának számító kriptovalutát, a bitcoint, valamint az aranyat és az ezüstöt kezdte dicsérni.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Mindhármat biztonságos menedékként kezeli, amelyek ára a közeljövőben valószínűleg az egekbe fog szökni.

Robert Kiyosaki figyelmeztetése a gazdaságról

Kiyosaki figyelmeztette a közösséget, hogy az Egyesült Államok jelenleg „nagyon durva gazdasági helyzetbe kerül”.

Figyelmeztette követőit a „hamis nyereségek” üldözésétől is. „Maradjanak erősek, tanuljanak tovább, legyenek bátrak” – tette hozzá.

A pénzügyi guru köszönetet mondott az őt az X platformon követő 2,4 millió emberének is a támogatásukért és a visszajelzéseikért.

Kiyosaki kiemeli a Bitcoint, miközben a részvények zuhannak

A hét elején a „Rich Dad, Poor Dad” szerzője a Bitcoin, az arany és az ezüst fontosságát hangsúlyozta, mivel a hagyományos eszközök folyamatosan veszítenek az értékükből.

A részvényekhez, kötvényekhez, befektetési alapokhoz és ETF-ekhez képest a Bitcoin továbbra is erős – tweetelte.

A fent említett könyvére hivatkozva Kiyosaki megnevezte azokat a területeket, amelyek biztosíthatják az állandó pénzáramlást: bérlakások, olaj, élelmiszertermelés.

Azt is javasolta, hogy ahelyett, hogy „ál USD-t” spórolnának, inkább fektessék be Bitcoinba, aranyba és ezüstbe.

A többi pénzügyi eszközt „hamis eszközöknek” nevezte. A Bitcoin, az arany és az ezüst azonban – jelentette ki – „élethosszig tartó pénzügyi biztonságot és szabadságot” nyújt.

Az amerikai államadósság folyamatosan nő, ez az üzemanyag a BTC számára, véli Kiyosaki

Az év elején Robert Kiyosaki három fő okot nevezett meg, amelytől azt várja, hogy a Bitcoin árfolyamát felfelé hajtja.

Az első a márciusi amerikai bankválság volt, amikor több nagy bank összeomlott, köztük a Silvergate, a Signature Bank, a Silicon Valley Bank és még néhány más bank.

A másik ok, amiért a BTC idei szárnyalását várta, a BRICS-országok vezetőinek augusztusi dél-afrikai találkozója volt, ahol megvitatták egy aranyfedezetű valuta esetleges bevezetését, amely a belső kereskedelmükben felváltaná az amerikai dollárt, hogy csökkentsék az amerikai fiat valutától való függőséget.

A harmadik tényező, amelyet Kiyosaki említett, az amerikai államadósság gyors növekedése volt.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


Idén az adósság elérte a 31,4 billió dollárt, majd az amerikai kormány jóváhagyta az „adósságplafon feloldását”.

Nemrégiben arról számoltak be, hogy az elmúlt negyedévben az USA 1 billió dollárt kölcsönzött, így rövid időn belül óriási mértékben bővült az államadósság.

Ebben és a következő negyedévben további 1,5 billió dollárt terveznek felvenni.

Olvastad már? A legjobb kriptók, amelyek emelkedni fognak a jövő héten- Bitcoin (BTC), Solana (SOL), Polkadot (DOT), Chainlink (LINK), VeChain (VET)

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A Hong Kong-i rendőrség négy embert keres a kripto befektető elrablása miatt

Az ügyet ismerő személyek szerint a támadás egy 1,9 millió dolláros kripto befektetési vitához kapcsolódott, amelyben az áldozat érintett volt. A hongkongi rendőrség négy férfit keres,...

Az Ethereum bikák kiszoríthatják a medvéket a piacról?

Az Ethereum (ETH) árfolyama az elmúlt 24 órában 7,30%-kal csökkenhetett, de egy kulcsfontosságú mutató értékelése azt sugallta, hogy a csökkenés hamarosan véget érhet. Az indikátor, amiről...

Top 3 új kriptovaluta 2024-ben | A vadászat az 1000% potenciálért💎

Vendégbejegyzés A 2024-es bikafutás soha nem látott izgalmat váltott ki a kriptovaluták piacán, a befektetők pedig a következő nagy dobás után kutatnak. A rengeteg lehetőség közül három...

Worldcoin (WLD) technikai elemzés 05.12.

Prémium Worldcoin (WLD) A Worldcoin (WLD) árfolyama dupla feneket képzett egy kulcsfontosságú támaszszint körül, ami potenciális felhalmozódásra utal. Amennyiben az OpenAI hétfői élő közvetítése pozitív hatással lesz a...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!