Az ügyészség szerint SBF adományozási tevékenysége nem számít az FTX tőzsde ügyében

-

Sam Bankman-Fried több vádponttal néz szembe az FTX tőzsde bedőlése ügyében, és az egyik nézőpont, amelyet a védőügyvédei hangoztatnak, az effektív alturizmus, ez viszont teljes mértékben lényegtelen az ügyet tekintve, a jogászok szerint.

SBF a vádak alapján több milliárd dollárnyi ügyfélvagyon eltüntetéséért felel, hűtlen kezelésért, és a pénz személyes célokra való felhasználásáért, többek között politikai adományozásra, vagy éppen ingatlanbefektetésre.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A védőügyvédek szerint SBF-et nem is kellene perbe fogni, hiszen az elejétől fogva megvolt benne a szándék, hogy visszaadja az ellopott pénzt, az FTX növekedése és a különböző céges befektetések nyereségéből.

Ez az érvelés viszont egyáltalán nem releváns a jogászok szerint sem, és egyáltalán nem tisztázza a csalási vádakat.

SBF a médiában folyamatosan megpróbálta magát úgy feltüntetni, mint egy őszinte emberbarát cégvezetőt, aki jobb hellyé akarja tenni a világot, hatást akar gyakorolni, és segíteni másokon.

Ehhez olyan eszközöket választott, mint az adományozás, és mások karrierjének az egyengetése, ezekkel próbálta igazolni a mögöttes motivációkat.

Forrás: CourtListener

Az ügyészség szerint ez a nézőpont nem mentesít senkit a csalás vádjai alól, és valójában ez csak egyfajta filozófiai trükk, amellyel megpróbálják elkendőzni, hogy itt valójában csalásról és lopásról van szó.

Ez a meggyőződés a valóságban nem akadályozza meg, hogy valaki csalást kövessen el, ahogyan ez SBBF esetében is látható.

SBF tárgyalása már három hete tart New Yorkban, és a bíróság számataln tanút meghallgatott, köztük Caroline Ellison-t, az Alameda Research korábbi vezetőjét, Nishad Singh-t, az FTX és az Alameda műszaki vezetőjét, és Gary Wang-ot, az FTX társalapítóját.

A vallomásaik alapján SBF utasítására használták fel az ügyfelek pénzét, azok tudta nélkül, hogy a befizetett összegek nem az FTX megszokott tevékenységeire lesznek fordítva.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


A vallomásukban azt is kiemelték, hogy SBF végig tudatában volt ennek a tevékenységnek a kockázataival, és, hogy milyen következményekkel járhatnak ezek a tettek.

A beszámolók alapján ezeket a tényeket SBF aktívan megpróbálta elrejteni a különböző szabályozó hatóságok és auditorok elől, valamint a nyilvánosságot is igyekezett félrevezetni. bizonyítékként számos belső levelezést, dokumentumot is bemutattak, amelyek alátámasztják SBF terveit.

A bíróság részéről a jövő hétre várható a meghallgatások vége, a záróbeszéddel együtt. Ezután az esküdtszék elé kerül a döntés, hogy SBF-nek milyen következményekkel kell szembenéznie a tettei miatt.

Olvastad már? Az XRP megismételheti a júliusi rallyt?

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A Hong Kong-i rendőrség négy embert keres a kripto befektető elrablása miatt

Az ügyet ismerő személyek szerint a támadás egy 1,9 millió dolláros kripto befektetési vitához kapcsolódott, amelyben az áldozat érintett volt. A hongkongi rendőrség négy férfit keres,...

Az Ethereum bikák kiszoríthatják a medvéket a piacról?

Az Ethereum (ETH) árfolyama az elmúlt 24 órában 7,30%-kal csökkenhetett, de egy kulcsfontosságú mutató értékelése azt sugallta, hogy a csökkenés hamarosan véget érhet. Az indikátor, amiről...

Top 3 új kriptovaluta 2024-ben | A vadászat az 1000% potenciálért💎

Vendégbejegyzés A 2024-es bikafutás soha nem látott izgalmat váltott ki a kriptovaluták piacán, a befektetők pedig a következő nagy dobás után kutatnak. A rengeteg lehetőség közül három...

Worldcoin (WLD) technikai elemzés 05.12.

Prémium Worldcoin (WLD) A Worldcoin (WLD) árfolyama dupla feneket képzett egy kulcsfontosságú támaszszint körül, ami potenciális felhalmozódásra utal. Amennyiben az OpenAI hétfői élő közvetítése pozitív hatással lesz a...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!