18 évesen a Bitcoinról tanít a salvadori fiatal

-

Gerardo Moran története a Twitteren lett felkapott, miután az El salvadori fiatal megosztotta, hogy hogyan lett építőipari segédmunkásból Bitcoin-oktató, aki a korábbi iskolájában tanítja a régi tanárait a Bitcoin rejtelmeire.

Moran részletesen beszélt az eseményekről, amelyek a jelenlegi helyzethez vezettek, kezdve az Oktatási Minisztérium által támogatott Mi Primer Bitcoin, azaz „Az Első Bitcoinom” című kurzus elvégzésével.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Moran szerint ez indította el az úton, amely ahhoz vezetett, hogy otthagyhatta a napi 6 dollárt, azaz körülbelül 2000 forintot fizető építőipari munkáját, hogy tanítani tudjon, és mára a korábbi középiskolájában dolgozzon.

 

Ahogyan Moran megosztotta, már 11 éves kora óta dolgozik, főleg az építőiparban és a turizmusban, és mindig is zavarta, hogy milyen keményen kell dolgozni, és mennyire kevés a fizetség.

„Mindig próbáltam rájönni, hogyan viselik el az emberek, hogy ilyen kevés pénzért ilyen sokat kell dolgozni. Napi hat dollár egy építkezésen egyszerűen nem volt elég, így valami mást kellett keresnem, mert tudtam, hogy rengeteg a lehetőség.”

Moran rátalált az iskolára, amely diákokat keresett, akiket érdekel a Bitcoin, így jelentkezett, majd el is végezte a képzést.

Mára a szülővárosában Moran vezeti a Bitcoinos oktatást, a korábbi középiskolájában, és nyolc olyan tanárt is oktat, akiknél korábban ő ült az iskolapadban.

Az állam által is támogatott Mi Primer Bitcoin program a közösségtől is sok donációt kapott, a Lightning Network felületén keresztül számos adományozó járult hozzá, hogy El Salvadr Bitcoin-programja működőképes legyen.

Gilberto Motto, El Salvador oktatási minisztere tavaly augusztusban nyilatkozott úgy, hogy a kormány nagyobb figyelmet akar fordítani a Bitcoinhoz kapcsolódó oktatási tevékenységre, főleg a kamaszok esetében.

„Ha képesek leszünk arra, hogy az ország minden 16-17 évesét megszólítsuk, akkor gyakorlatilag egyetlen év alatt az egész országot meg tudjuk tanítani minden szükségesre, ennyire stratégiai fontosságú ez a korcsoport. Ők azok, akik hazamennek, és elmondják, hogy mit tanultak, a szüleiknek, a nagynénjeiknek és nagybátyáiknak, és a testvéreiknek is.”

Olvastad már? A Polygon új vezérigazgatót kapott, az elnök Ryan Wyatt lemondott

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

Az RCO Finance (RCOF) vs. Ethereum (ETH), melyik kínál jobb hosszú távú értéket?

Vendégbejegyzés Az RCO Finance (RCOF) egy ígéretes projekt, amely megóvná a befektetőket a piaci volatilitástól. Nem hír, hogy az Ethereum (ETH) drasztikusan csökkent, így a befektetők...

A Cardano (ADA) ára szárnyal: 500%-os potenciális növekedést jósolnak

A Cardano (ADA) figyelemre méltó nyereséget ért el, több mint 222%-ot emelkedett, mióta áttörte az ellenállást a 2,7709 dollárnál. Az elemzők, köztük Javon Marks kripto szakértő,...

Ethereum (ETH) technikai elemzés 05.14.

Prémium Ethereum (ETH) Az Ethereum (ETH) a napi idősíkon medvés trendben volt, miután hat héttel ezelőtt a 3 ezer dolláros szint alá esett. A jelentések arról, hogy a...

Az Ethereum a „sírba” tart, ha a SEC elutasítja az Ethereum ETF-eket

Az Ethereum (ETH) ingoványos útra, sőt, akár egy hatalmas vérfürdőre is számíthat, ha a legutóbbi elemzői előrejelzések valóra válnak. James Van Straten kriptoelemző szerint az ETH...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!