Angliában máris megreformálnák a digitális eszközökről szóló törvényt

-

Az Egyesült Királyság szeretné, ha globálisan elismert kriptós központtá válna, ennek jegyében pedig mindenre kiterjedő jogi keretrendszert kíván biztosítani az iparági vállalatok számára.

A kormányzat elkötelezett, hogy elősegítse az új technológiák virágzását, ezért a létező törvényeken fejleszteni akarnak, bővíteni azokat.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Az új elképzelések alapján lényegesen kiterjesztenék azoknak a piaci résztvevőknek a körét, akik kapcsolatba kerülhetnek az új eszközosztályokkal, új technológiákkal, hogy részesüljenek azok előnyeiből.

A reformok tulajdonképpen egy alig egy évvel azután jönnek, hogy az állam felszólította a hatóságokat, vizsgálják felül a digitális eszközökre vonatkozó törvényeket, hogy megfelelnek-e a kor követelményeinek.

A tervek szerint a jogszabályoknak elég rugalmasnak kell lenni ahhoz, hogy lépést tudjanak tartani a folyton fejlődő, változó kriptoiparral.

Sarah Green, a Law Comission tisztviselője szerint az elsődleges céljuk, hogy stabil alapot nyújtsanak a területen aktív cégeknek, így a polgári és az üzleti törvénykönyvekben is változásokat szeretnének.

„Az általunk javasolt újítások biztosítják, hogy a terület jogi háttere stabil, erős legyen. Biztosra akarunk menni, hogy az Egyesült Királyság törvényei dinamikusak és versenyképesek maradnak a globális gazdaságban, és az általunk biztosított lehetőségek elősegítik az innovációt, a fejlődést.”

Az angliai igazságügy-miniszter, Mike Freer úgy fogalmazott, hogy az előzetes konzultációs folyamatok során fény derült a törvényeik erejére, és arra, hogy az ország képes válaszolni a gyorsan változó, feltörekvő technológiák kihívásaira, amelyeket a jog területén támasztanak.

Az egyik újítás, amelyet bevezetnek, az a magántulajdon esetén létrehoz egy új, harmadik kategóriát, amely a digitális eszközökre vonatkozna.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


A törvényhozók arra is javaslatot kaptak, hogy érdemes lenne egy szakértői biztosságot létrehozni, amelyek elfogulatlanul tudnának tanácsot adni a digitális eszközök terén potenciálisan felmerülő komplex problémákra.

A teljes mértékben az iparágra szabott keretek így megoldhatóvá teszik a cégek működését, a felügyelő hivatalok munkáját a kriptoeszközök és a kriptopénzek szektorában.

Olvastad már? A Bitcoin „túlreagálta”, ahogy a SEC visszaküldi az ETF beadványokat

Forrás: news.bitcoin.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

Nyilvánosságra került, hogy milyen sok befektetési cég vásárolt Bitcoin ETF-et

Tegnap lejárt a határidő azoknak a befektetési cégeknek, amelyek több mint 100 millió dollár értékű Bitcoin ETF-et kezelnek, hogy nyilatkozzanak a birtokolt mennyiségről. Az adatok azt...

3 kriptó, amivel 100 dollárból 1000-ret csinálhatsz 2024-ben

Vendégbejegyzés Mivel a kriptopénzpiacon mindig bizonytalanság uralkodik, a befektetők időről-időre mérlegelik, hogy az esetleges veszteségek elkerülése érdekében ne-e inkább az eladás mellett döntsenek. Tény, hogy a kriptopiacok...

Michael Saylor: A szenátus akarja a Bitcoint

A SEC vitatott SAB 121 szabályának megsemmisítését célzó határozat elfogadását a kriptopénz-ipar jelentős jogalkotási győzelmeként ünnepelték. A MicroStrategy társalapítója, Michael Saylor az X közösségi oldalon ünnepelte...

A Bitcoin és a Coinbase viszonya – Több mint 1 milliárd dollárnyi BTC költözött és még több…

Egy friss elemzés egy bizonyos tőzsdéről történő Bitcoin-kiáramlás következetes mintázatát azonosította. Ezeket a kiáramlásokat több hónapon keresztül figyelték meg. Ez a mintázat hozzájárult ahhoz, hogy a...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!