Az Ethereum vezeti az altcoin között az eladási hullámot

-

A kriptopénz ökoszisztéma ma medvés, amit az ágazat összesített piaci kapitalizációjának 5,66%-os visszaesése jelez, amely a cikk írásakor 1,04 billió dollárra rúg.

A masszív és átfogó árzuhanással a CoinGlass adatai szerint az összes likvidáció meghaladta a 385,92 millió dollárt.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Az adatok szerint az elmúlt 24 órában összesen 184 532 kereskedő likvidált, a legnagyobb egyedi likvidációt egy kereskedő végezte el 2,18 millió dollár értékben.

Szokatlan módon ez a likvidálás során mind a Bitcoin (BTC), mind az Ethereum (ETH) a legtöbbet likvidált tokenek között az élen végzett.

Az elmúlt 24 órában összesen 49,87 millió dollár értékű BTC-t likvidáltak, míg a likvidált Ethereum tokenek 45,96 millió dollárra rúgnak.

Míg a Bitcoin likvidálása a 24 órás időszakban meghaladta az Ethereumét, úgy tűnik, hogy a hullámok megfordultak, és az írás előtti órákban már az utóbbi állt az élen.

Összességében több long kereskedőt likvidáltak, az összeg 343,1 millió dollárt tett ki, a short likvidálások mindössze 42,79 millió dollárt tettek ki a teljes összegből.

Likvidálási kiváltó okok

Az összes likvidálásban rögzített több mint 385 millió dolláros összeg a legnagyobbnak bélyegezhető, amit az ágazat az elmúlt hetekben regisztrált.

A mostani likvidációs számadat elmarad az áprilisban regisztrált 400 millió dollártól, amit akkor az ágazatban az év legbizarrabb napjaként jellemeztek.

Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.

A mostani likvidáció kiváltó oka még inkább az, hogy az Egyesült Államok Értékpapír- és Tőzsdefelügyelete (SEC) befektetési szerződésnek vagy értékpapírnak minősítette az olyan top altcoinokat, mint a Cardano (ADA), a Solana (SOL) és a Polygon (MATIC).

A megjelöléssel a Robinhood brókercég elárulta, hogy a hónap végéig kivezeti a tokeneket a listáról, ami az instabilitás és az általános bizonytalanság jele az érintett kriptovaluták számára.


Olvastad már? Nagy emelkedésre várnak a bitcoin-kereskedők

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Nyilvánosságra került, hogy milyen sok befektetési cég vásárolt Bitcoin ETF-et

Tegnap lejárt a határidő azoknak a befektetési cégeknek, amelyek több mint 100 millió dollár értékű Bitcoin ETF-et kezelnek, hogy nyilatkozzanak a birtokolt mennyiségről. Az adatok azt...

3 kriptó, amivel 100 dollárból 1000-ret csinálhatsz 2024-ben

Vendégbejegyzés Mivel a kriptopénzpiacon mindig bizonytalanság uralkodik, a befektetők időről-időre mérlegelik, hogy az esetleges veszteségek elkerülése érdekében ne-e inkább az eladás mellett döntsenek. Tény, hogy a kriptopiacok...

Michael Saylor: A szenátus akarja a Bitcoint

A SEC vitatott SAB 121 szabályának megsemmisítését célzó határozat elfogadását a kriptopénz-ipar jelentős jogalkotási győzelmeként ünnepelték. A MicroStrategy társalapítója, Michael Saylor az X közösségi oldalon ünnepelte...

A Bitcoin és a Coinbase viszonya – Több mint 1 milliárd dollárnyi BTC költözött és még több…

Egy friss elemzés egy bizonyos tőzsdéről történő Bitcoin-kiáramlás következetes mintázatát azonosította. Ezeket a kiáramlásokat több hónapon keresztül figyelték meg. Ez a mintázat hozzájárult ahhoz, hogy a...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!