Hogyan marad a Bitcoin továbbra is nyugodt a piaci instabilitás közepette

-

A kriptopiacot tavaly két nagy összeomlás, a Terra (LUNA) májusi összeomlása és az FTX kriptotőzsde novemberi csődje tette tönkre, ami végül krízisbe sodorta.

A zűrzavaros időszakok alatt azonban az egyetlen dolog, ami ellenálló maradt, az a Bitcoin (BTC), a piacon.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

A Glassnode on-chain elemző cég szerint a nem nulla számú BTC coinnal rendelkező címek száma az elmúlt egy év során több mint 5,4 millióval nőtt.

A LUNA összeomlásától az FTX-ig tartó időszakban mintegy 1,06 millió tárcát hoztak létre.

Az újévi rally még tovább növelte a BTC hálózati elfogadottságát, hiszen az FTX bukása óta több mint 4,36 millió nem nulla cím csatlakozott hozzá.

bitcoin
Forrás: Glassnode

A Bitcoin megállja a helyét

Az egészséges hálózati elfogadottságot a napi aktív felhasználók számának növekedése és a nagyobb tranzakciós forgalom jellemzi.

Az alábbi grafikon az új címek havi átlagát hasonlítja össze az éves átlaggal, rögzítve a Bitcoin 2022-ig tartó útját.

A havi átlag az éves átlag alá süllyedt, ami a láncon belüli aktivitás zsugorodását és a hálózat kihasználtságának csökkenését jelzi.

A hálózati aktivitás azonban folyamatosan helyreállt, és az FTX összeomlása alatt sem rendült meg, mivel az új címek havi átlaga 2022 második felében és a 2023-as bikarally során is az éves átlag felett maradt.

A közelmúltbeli visszaesés inkább a piac alacsony volatilitási fázisával volt összefüggésben, mintsem a Bitcoin gyengélkedésével.

Forrás: Glassnode

Ráadásul a Bitcoin napi tranzakciói az elmúlt négy hónapban folyamatosan nőttek, májusban rekordforgalmat regisztráltak.

Mivel a hálózatot elárasztották a tranzakciók, a bányászok helyzete megugrott. Ennek oka az volt, hogy a felhasználók extra díjakat fizettek a tranzakciók érvényesítéséért, amint azt az alábbiakban kiemeljük.

Forrás: Glassnode

A trend az NFT-k veretésével kezdődött. A legutóbbi őrületet azonban a BRC-20 tokenek tömeges kibocsátása és kereskedelme okozta.

Ez jelentősen kibővítette a Bitcoin használhatóságát, amely korábban 2022-ig csak fizetési hálózatként volt alkalmazható. Így serkentve a mainstream elfogadást.

A BTC elszigetelődött a szabályozóktól

A szabályozó hatóságok az elmúlt hónapokban egyre szigorúbban szorították a kripto entitások megszorítását.

Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.

Az olyan óriáscégekkel, mint a Binance és a Coinbase, a közelmúltban egymás után végrehajtott intézkedések, amelyek mellett a főbb altcoinok is a célkeresztben találhatók, bebetonozták a Bitcoin imázsát, mint megbízható decentralizált eszköz, amely immunis maradt a külső ügynökségek szigorára.


Olvastad már? Nagyot esett a BTC, megrendült a bikák bizalma?

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Miért emelkedik ma a kriptopiac?

A kriptopiac hatalmas lendületet vett, az elmúlt 24 órában figyelemre méltó emelkedést tapasztalt. A teljes piaci kapitalizáció 2,80%-kal ugrott meg, és május 3-án elérte a...

Májusban 5-10X: A top kereskedők kripto választásai a spekulatív nyereségek számára

Vendégbejegyzés A kriptopénzek piaca gyorsan fejlődik, és új lehetőségek jelennek meg a jelentős nyereségre vágyó kereskedők számára. Miközben a bikafutás 2024-ben kibontakozik, a hozzáértő kereskedők kiemeltek egy...

Ethereum (ETH) technikai elemzés 05.03.

Prémium Ethereum (ETH) Mivel a piaci hangulat megváltozott az elmúlt néhány órában, az Ethereum (ETH) profitált ebből, mivel a napi grafikonja zöldre váltott. A legutóbbi emelkedés azonban lehet,...

Még két hónapig szünetelhet a bitcoin árfolyam-emelkedése

A bitcoin felezéstől széles körben azt várják, hogy pozitív hatással lesz a kriptovaluta árára, de az elemzők rövid távon arra számítanak, hogy a helyzet nem...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!