Charles Hoskinson reakciója a vitatható Ledger frissítésre

-

Charles Hoskinson, a kriptopénz iparág veteránja csalódottságának adott hangot a Ledger nemrégiben megjelent ellentmondásos frissítése miatt.

Hoskinson, aki a Cardano (ADA) alapításában játszott szerepéről és a blokklánciparban való közreműködéséről ismert, a közösségi médiában fejezte ki érzéseit a hardverszolgáltató döntésével kapcsolatban.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Egy tweetben Hoskinson megosztott egy népszerű GIF-et, amelyen Christian Bale színész és Kermit, a béka üres tekintettel bámulnak egymásra.

A GIF kiválasztása arra utal, hogy Hoskinson elégedetlen a Ledger frissítésével és annak a felhasználók biztonságára és adatvédelmére gyakorolt lehetséges hatásaival.

A Ledger nemrégiben adott ki egy frissítést, amely bevezet egy „helyreállítási szolgáltatás” opciót, amely egyes felhasználók attól tartanak, hogy az interneten megjelenhetnek a seed jelszavaik, a kriptopénztárcákhoz való hozzáféréshez használt létfontosságú jelszavak.

Ez a fejlemény aggodalmakat keltett a kriptoközösségben, mivel potenciálisan veszélyezteti a felhasználók pénzeszközeinek biztonságát.

Hoskinson reakciója sok olyan iparági szereplő véleményét tükrözi, akik nagyra értékelik a magánélet és a biztonság fontosságát a kriptopénzek területén.

A frissítés jelentős reakciót váltott ki a felhasználókból, és egyre többen fontolgatják az alternatív hardveres pénztárcák lehetőségét.

Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.

A vitára adott reakciójában a Ledger megpróbálta tisztázni, hogy az eszköz csak akkor küld titkosított seed darabkákat külső cégeknek, ha a felhasználók a helyreállítási szolgáltatás igénybevételét választják.

Ez a magyarázat azonban nem sokat segített azoknak az aggodalmait eloszlatni, akik úgy vélik, hogy az eszköz nem alkalmas arra, hogy adatokat szivárogtasson ki az internetre.

Érdemes megjegyezni, hogy a Ledger már korábban is bírálat tárgya volt egy 2020-as nagy adatszivárgás miatt, amely érzékeny ügyféladatokat hozott nyilvánosságra.

Az incidens a Ledger-felhasználókat célzó adathalászkísérletek számának növekedéséhez vezetett, ami tovább rontotta a vállalatba vetett bizalmat.


Olvastad már? A Kraken is listázta a Pepe mémérmét

Kiemelt kép: Web Summit

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A világ egyik legnagyobb hagyományos tőzsdéje bevezetné a bitcoin-kereskedést

A Financial Times arról számolt be, hogy a növekvő intézményi érdeklődésnek köszönhetően a világ egyik legnagyobb tőzsdéje saját bitcoin-kereskedelmi részleget akar indítani. A Wall Street...

Polygon (MATIC) technikai elemzés 05.17.

Prémium Polygon (MATIC) A Polygon (MATIC) azonban, megkülönböztetve a zavart piaci hangulatot, többé-kevésbé stagnáló piaci viselkedést tartott fenn. Noha az előre meghatározott ellenállási és támaszszinteken belül kereskedett, a...

Sui (SUI) árfolyam elemzés 05.17.

Prémium SUI A SUI árfolyama körülbelül 3%-os ugrást mutatott 267,202 millió dollár (+11,24%) kereskedési volumen mellett az elmúlt 24 órában, miután az elmúlt 30 napban 15,30%-os, az...

Andrew Tate, a Top G hatalmas bitcoin-befektetést tervez

Andrew Tate, korábbi kickbox bajnok és amerikai vállalkozó, a rajongói körében csak Top G, 100 millió dollárnyi bitcoint vásárolna. Tate egyértelművé tette, hogy elege lett...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!