Do Kwon, a Terraform Labs CEO-ját letartóztatták Montenegróban

-

Filip Adzic, Montenegró belügyminisztere ma bejelentette, hogy Montenegró határain belül letartóztattak egy gyanúsítottat, aki feltehetően a Terra Luna társalapítója, Do Kwon.

Ezt a hírt megerősítette a Vijesti helyi hírportál, amely arról számolt be, hogy a bejelentést tevő Twitter-fiók a belügyminisztériumhoz tartozik, és hogy a letartóztatott személy dél-koreai állampolgár.

A Dél-koreai Nemzeti Rendőrségi Ügynökség a fényképes adatok, a név, az állampolgárság és a személyi igazolvány kora alapján megerősítette, hogy a montenegrói Podgoricában letartóztatott személy nem más, mint a Terraform Labs vezérigazgatója, Do Kwon.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Emellett a jelentések szerint a segítőjét, Han Mo-t is őrizetbe vették vele együtt.

Az ügynökség azonban még mindig várja a montenegrói hatóságoktól az ujjlenyomatok adatait, hogy ellenőrizni tudja a pontos személyazonosságukat.

Mindez azután történt, hogy a dél-koreai ügyészség 2022. októberében visszavonta Kwon útlevelét.

2022. szeptember 26.-án az Interpol körözést adott ki Do Kwon, a feltételezett egykori „kriptopénzkirály” letartóztatására a Terra Luna (LUNC) és a Terra USD (USTC) 40 milliárd dolláros ökoszisztéma 2022. májusi összeomlásában való állítólagos részvételével kapcsolatos vádak alapján.

Az eseményekben játszott szerepe miatt Dél-Korea, Szingapúr és az Egyesült Államok is körözi.

2022 decemberében a dél-koreai ügyészek azt állították, hogy Kwon Szerbiában bujkált, egy olyan országban, amely nem kötött kiadatási megállapodást Dél-Koreával.

A montenegrói hatóságok a héten a podgoricai repülőtéren hamisított dokumentumokkal őrizetbe vették. Montenegró Szerbiától délre fekszik, és közös határai vannak az országgal.

Montenegrónak a jelentések szerint nincs kiadatási egyezménye Szingapúrral és Dél-Koreával, de az Egyesült Államokkal van egy hatályos egyezménye, és korábban eleget tett az amerikai állampolgárok kiadatására vonatkozó kéréseknek.

Bár Do Kwon jelentős időt töltött az Egyesült Államokban, nem világos, hogy rendelkezik-e ott állampolgársággal vagy állandó lakhellyel, vagy követett-e el olyan bűncselekményt amerikai állampolgárok ellen, amely alapján kiadatási eljárás indítható ellene.

2023. február 16-án az Egyesült Államok Értékpapír- és Tőzsdefelügyelete (SEC) vádat emelt Kwon ellen „egy több milliárd dolláros kriptoeszköz-értékpapírcsalás megrendezésével, amely egy algoritmikus stabilcoin és más kriptoeszköz-értékpapírokat érintett”.

Erre válaszul az Egyesült Államok Igazságügyi Minisztériuma március óta vizsgálatot folytat Kwon részvételével kapcsolatban a Terra Luna ökoszisztéma összeomlásában.

Eddig még nem emeltek büntetőjogi vádat Kwon ellen az Egyesült Államok területén.

zeta

Olvastad már? Arthur Hayes: A Bitcoin 2-3 éven belül 1 millió dollárt érhet

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Mikortól kezdődik az altcoin szezon és mely kriptovalutákat érdemes előtte megvenni?

Vendégbejegyzés A kevésbé ismert kriptovaluták felfutása gyakran jelzi a piaci változásokat. Miközben az izgatottság 2024-ben fokozódik, a megfelelő kiszemeltek azonosítása döntő fontosságú lehet a kereskedők számára. Ebben...

Mitől esik ma a kriptopiac? 140 millió dollárt likvidáltak az elmúlt 4 órában

A kriptopénzek szerelmesei hullámvasúton találják magukat, mivel a kriptopiac az elmúlt nap során zuhanásba kezdett, és a kereskedők zavartan vakarják a fejüket. Az elmúlt hónapokban a...

Ezen mutatók azt sugallják, hogy itt az ideje, hogy vegyünk Bitcoin az áresés közepette

Az alacsony MVRV arány és a magas OI-súlyozott finanszírozási arány kedvező vásárlási lehetőséget mutat a Bitcoin befektetők számára. A Bitfinex kriptotőzsde elemzői szerint több on-chain metrika...

WordPress pluginok veszélyeire figyelmeztet a SlowMist csapata

A SlowMist, egy ismert blokklánc-biztonsági cég nemrégiben adott ki riasztást a megbízható weboldalak ellen indított újabb támadási hullámról, melyek WordPress kiegészítők sebezhetőségeit használják ki. A támadók...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!